Boekverslag : Carry Slee - Pijnstillers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1240 woorden.

1 a.titel:Pijnstillers

b.naam van auteur:Carry Slee

c.uitgeverij: van Holkma & Warenhof,Jaar:19982

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam. Het speelt zich af in deze tijd, omdat in het verhaal dingen voorkomen die pas de laatste jaren zijn uitgevonden, zoals bijvoorbeeld goede medicijnen tegen kanker, computers etc. Casper, de hoofdpersoon, is een jongen van 15 jaar. Hij heeft z'n vader nog nooit gezien. Z'n vader is bij de geboorte van Casper bij z'n moeder weggegaan.Casper woont alleen bij z'n moeder.Casper zit nu al 8 jaar op keyboardles en is er erg goed in.

Casper heeft veel vrienden, een goede vriendin van hem is Sofie.

Sofie heeft verkering met een Surinaamse jongen die Roy heet. Van Sofie’s ouders mag Sofie geen verkering hebben met Roy omdat hij een buitenlander is. Daarom vraagt Sofie aan Casper

of ze" nep verkering" kunnen hebben zodat Casper Sofie naar huis brengt als Sofie met Roy is uit geweest.

Casper heeft een liedje geschreven voor z'n keyboardles. Zijn juf, Pien, vindt het zo'n leuk liedje dat ze voorstelt Casper auditie te laten doen voor het orkest.Ze moeten alleen nog een goede zangeres vinden. Dat is Anouk, een andere leerling van Pien.

Als Casper van school thuis komt ziet hij zijn moeder alweer op de bank liggen met vreselijke buikpijn.

Hij belt de dokter voor een afspraak omdat hij bang is dat z’n moeder zelf niet zal bellen, ze zegt namelijk elke keer dat het wel weer over zal gaan.

De dokter stuurt haar door naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken.

Er gaan een paar dagen voorbij. Casper wil z’n moeder verrassen met een bezoekje aan de sauna en wil dit stiekem in haar agenda schrijven. In de agenda ziet hij dan een briefje liggen van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Casper schrikt vreselijk , z’n moeder heeft dus kanker.Casper vraagt de laatste tijd veel naar z’n vader. Z’n moeder weet niet waar hij woont, maar ze weet wel het adres van een winkeltje waar z’n opa en oma werken.Casper is er naar binnen geweest maar heeft zich niet voorgesteld, hij durfde dit niet.Hij belt ook nog een keer op en dan krijgt hij het adres van zijn vader. Hij maakt een afspraak met zijn vader en verteld hem over zijn moeder die zo ziek is.Ondertussen wordt zijn moeder zieker en zieker. Anouks vader heeft ook kanker gehad. Hij ging naar een speciale arts voor een speciaal dieet. Zo is Anouks vader beter geworden. Anouk belt deze arts op en vraagt of de moeder van Casper bij hem langs mag komen.

Ze wil er eerst niet naar toe , maar Casper weet haar toch over te halen.Het gaat dan heel even wat beter met z’n moeder, de tumor wordt wat kleiner maar al snel wordt ze weer steeds zieker.

Ondertussen is z’n tante (Inge) bij hun in huis komen wonen om voor Casper te zorgen. Casper heeft ook veel steun aan z’n vader en Anouk.

Op een gegeven moment ziet Casper z’n moeder thuis op de bank met een sigaret en een glas wijn. Ze heeft van haar artsen gehoord dat ze niet meer beter wordt en niet lang meer te leven heeft. Het gaat steeds slechter met z’n moeder, ze kan niet lang meer zitten ze heeft steeds meer pijn, waarvoor ze ook steeds meer pijnstillers nodig heeft. Casper z’n moeder heeft besloten dat Casper bij Inge gaat wonen. Casper wil dit echter niet omdat hij dan moet verhuizen , en al z’n vrienden , en vooral ook Anouk moet missen.Anouk zegt dat ze Casper dan ook heel erg zou gaan missen want ze is op Casper verliefd geworden en ze gaan zoenen.

Inge heeft een verassing, ze heeft het huis gekocht van Casper z’n moeder.

Ondertussen mogen Casper en Anouk auditie doen, ze komen er door en zitten nu dus in het orkest.

Casper wil al z’n tijd bij z’n moeder zijn. Hij gaat bijna niet meer naar school, hij slaapt bij haar, en is bijna de hele dag bij haar, hij voelt dat z’n moeder niet lang meer zal leven.

Op een dag komt Casper thuis, hij is even bij Anouk geweest. Hij ziet z’n moeder spierwit op de bank liggen. Z’n tante, Inge, zegt dat z’n moeder slaapt. Hij gaat naar haar toe en knuffelt haar.

Hij belt Anouk op om te vragen of ze komt, ze komt er meteen aan.

Casper gaat op z’n keyboard spelen omdat z’n moeder dat altijd zo mooi vindt.hij ziet z’n moeder glimlachen als hij speelt.

Hij ziet opeens Anouk en Inge heel verschrikt kijken, Casper rent meteen naar z’n moeder toe en pakt haar vast. Z’n moeder voelt al wat kouder, en gaat langzaam dood. Casper is helemaal van streek, wil z’n keyboard verkopen, zit de hele dag huiswerk te maken om maar niet aan z’n moeder te hoeven denken. Anouk zegt dan tegen Casper dat hij moet proberen z’n moeder een speciaal plekje in zijn hart te geven en door moet gaan met zijn leven.Casper begrijpt uiteindelijk wat Anouk hier mee bedoelt en gaat dan ook toch door met het orkest.

3

*Casper is 15 jaar, hij heeft zwart krullend haar net zoals z'n vader

Hij is een sociaal iemand en komt voor de mensen op.

Muziek is een grote passie van Casper, hij zit al 8 jaar op keyboard les en is er heel goed in.

Het helpt hem ook als hij zich niet helemaal lekker voelt.

*Casper verandert als zijn moeder dood gaat, hij is zo verdrietig dat hij niks meer met de muziek te maken wil hebben. Hij wil zelfs zijn keyboard verkopen

Hij is de hele dag bezig met huiswerk maken want dan denkt hij tenminste niet aan z’n overleden moeder.

*Casper's moeder betekent heel veel voor hem. Hij vindt zijn moeder een heel gek mens niet echt voorspelbaar maar toch heel leuk.

Casper en Sofie zijn hele goeie vrienden. Casper is even verliefd op Sofie geweest, maar niet voor lang.

Anouk en Casper krijgen op het eind verkering ze zijn verliefd op elkaar geworden toen zijn moeder zo ziek was. Anouk heeft hem toen erg gesteund.

Met zijn vader heeft hij uiteindelijk een goed contact gekregen. Ook al heeft hij hem pas leren kennen toen z’n moeder zo ziek was.Z’n vader is ook heel blij dat hij nu contact heeft met zijn zoon.4

Gebeurtenis: De dood van de moeder van Casper.a:

Hai lieve mamma.

Ik vind het jammer dat je niet meer op deze aarde leeft, ik hoop dat je het leuk hebt daar boven. Ik zit nu met het orkest in Praag .Het gaat heel goed met het orkest. Ik heb nu al een hele tijd verkering met Anouk, we houden nog steeds van elkaar.

Je zit altijd in mijn gedachten , ik zie je zitten op de eerste rij bij ons optreden in Praag.Weet je nog dat we het daar vroeger zo vaak over hadden.

Als ik een vallende ster zie denk ik aan jou en zwaai ik even naar je en denk dan hoe je het daar boven zult hebben.

Ik zie je gauw als ik dood ben.Ik ga geen zelfmoord plegen, maar ik hoop wel dat ik snel dood om weer bij jou te zijn.

mamma als ik dood ben ga ik in de hemel op mijn keyboard spelen en dan zit je echt op de voorste rij. Dan is het geen fantasie, maar werkelijkheid.

Mam ik zie je.Casper

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen