Boekverslag : E-mail - Internet Als Ontspanning Ingezonden Door: Jan C
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 1214 woorden.

Inleiding: Omdat internet zelf zoveel pagina’s bevat ga ik er vandaag een heel klein stukje van bespreken want als ik alles zou moeten vertellen, zou ik zeker een dag bezig zijn. Vandaag ik ga het puntje: ,,internet als ontspanning” behandelen.


De volgende puntjes die ik ga bespreken zijn: - chatten


- elektronische post (e-mail)


- nieuwsgroepen


- spelletjes op het internet zelf


- muziek van het internet


- de lievelingsite


- Surfen op net.

Dit zijn dan de punten die ik ga bespreken.

Chatten: Bijna iedereen zal het wel kennen. Je kunt er rechtstreeks met andere mensen, die opdat zelfde moment op het internet zitten, een gesprek voeren.


Het is niet een gewoon gesprek, het gesprek wordt getypt en dan telkens verzonden in een minimum van tijd is het bij de andere persoon, op het net, aangekomen. Je kan zelfs praten met mensen aan de andere kant van de wereld.


In het venster waar je het gesprek voert wordt ook wel de babbelbox genoemd.


Je kan ook met verschillende personen een “praatje” maken.


Er bestaan verschillende sites waar je zo’n “praatje” kunt maken


Bv: - Radio Donna


- Studio Brussel


- TV 1: daar kan je zelfs een


Gesprek voeren met bekende TV 1 acteurs.


- Chat To Be: hier kan je zelf kiezen tussen welke leeftijd, gewest, enz. je een gesprek wilt voeren.
Elektronische post (e-mail) Meer en meer mensen beginnen e-mail of elektronische post te gebruiken. Het voordeel is dat je niet meer naar de postkantoren hoeft te gaan of postzegels te gaan kopen, je kan rustig achter de computer de post nakijken. E-mail is volledig gratis. Als je een mail wilt versturen hoeft de andere persoon niet on-line zijn, de persoon naar wie je de boodschap verstuurt mag zowel on-line als off-line zijn. Je kan ook de boodschap versturen naar meerdere personen tegelijk door meerdere adressen te typen maar tussen de adressen moet je steeds een komma typen. Via e-mail kan je bovendien ook prentjes, tekeningen en muziek versturen. Een e-mail adres kan je nu overal gratis aanmaken, je moet er allerlei gegevens invullen bv :- je leeftijd


- je adres


- je naam


In je e-mail adres mogen geen spaties zijn je moet je naam afscheiden door een liggend streepje. Elektronische post is niet volledig te vertrouwen want ze kunnen je wachtwoord van je e-mail adres kraken. Je kan er ook nog mee briefkaartjes veersturen die je opdat zelfde moment hebt verstuurd.

Nieuwsgroepen: Via outlook express, newsgrabber, … kan je, je aansluiten bij een nieuwsgroep. Dat is een groep mensen die regelmatig informatie uitwisselen over een bepaald onderwerp. Er zijn duizenden nieuwsgroepen over de meest uiteenlopende onderwerpen op internet aanwezig. Je kunt immers een eigen nieuwsgroep opstarten. Als je, je bij een nieuwsgroep aansluit is het zeer gemakkelijk om veel informatie over een bepaald onderwerp te verzamelen.


Je kunt je natuurlijk bij meerdere nieuwsgroepen aansluiten.

Spelletjes op het internet: iedereen doet het wel graag om eens een spelletje te spelen op het internet. Je kan met meerdere spelers een zelfde spel spelen maar je hebt ook spelletjes om alleen te spelen. Het is een zeer toffe bezigheid voor als je niets te doen hebt. Een zeer goede site daarvoor is www.pimpernel.com .


Op deze site bevind zich één van mijn lievelingsspelletjes NL.Bubbel Mania.


Je kunt vaak ook spelletjes downloaden. Het duurt dan wel lang vooral deze spelletjes volledig zijn gedownload aar via ADSL of telenet gaat dat behoorlijk sneller.

Muziek van het internet: naar muziek en muziekprogramma’s, op internet, op zoek gaan is zeer gemakkelijk. Het internet staat vol muziek, de liedjes van vroeger tot nu, alle soorten muziek zoals pop, rock, klassiek, jazz, …Zelfs de top 10,20 en50 van de week, van het maand, van de jaar staan op het net.


Je kan de liedjes, wanneer je ze geselecteerd hebt, downloaden. Wanneer je de liedjes hebt gedownload kan je deze ook laten afspelen. Je kan ook een programma downloaden dat op het principe van een radio werkt. Wanneer je computer aanzet gaat het muziek meteen beginnen afspelen. Je hebt er ook verschillende zenders in zoals pop, rock, klassiek enzovoort.


Een van de programma’s is indamp, het is een zeer gebruiksvriendelijk programma. 1 van de sites is www.mp3netsteek.com

De lievelingssite: er is toch wel een site waarvan je meer houdt dan andere sites,,de lievelingssite”. Op die site zou je dag en nacht willen rondkijken. Zoals voetbalfans die zouden elke dag naar de site van de lievelings voetbalploeg.


Ik ben op onderzoek gegaan en ze zeggen dat je pas een lievelingssite hebt nadat je er 3 uur ononderbroken op bent. Je kan dan ook weer zelf een site maken waar al jouw lievelingszaken opstaan en er elke dag aan werken om de site nog beter te maken en nog aantrekkelijker te maken dat er pas erg veel volk naar komt.

Surfen op het net:Als je alle vorige puntjes al gedaan het en je verveelt je nog is er nog een manier om u te kunnen amuseren op het internet namelijk surfen.Surfen is eigenlijk overgaan van de ene pagina naar de andere pagina.Dit kan je door middel van een hyperlink.Een hyperlink is een in blauw,onderstreepte naam van een site .Als je enmaal op de hyperlink klikt word je meteen met die site aangemaakt.Surfen met een klasieke lijn duurt vrijlang maaar met telenet of ADSL gaat al veel sneller.Je kan ook surfen via een zoekprogramma BV: - www.altavista.com


- www.yahoo.com


- www.hotmail.com


Als je via een zoekprogramma iets zoelt moet je het onderwerp in de voorzien plaats typen.Het zoekprogramma gaat alle sites in verbantmet het gekozen onderwerp opzoeken.Nog een laatste methode is je adres telkens opnieuw in de adresbalk typen, het duurt natuurlijk wel wat langer.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen