Boekverslag : Goscinny & Sempé - Le Petit Nicolas
De taal ervan is Frans en het aantal woorden bedraagt 581 woorden.

Le Petit NicolasWie heeft dit boek geschreven?

Goscinny & sempéWat voor soort boek is het?

HumorWie zijn de hoofdpersonen?

NicolasWaar speelt het verhaal zich af?

Les carnets: op school en thuis.

Je suis malade: thuisWanneer?

In deze tijd.SamenvattingLes carnets

De kinderen in de klas van Nicolas krijgen hun rapport uitgereikt door de directeur. Clotaire is de slechtste van de klas. In het rapport van Nicolas staat dat hij niet erg veel initiatief toont en dat hij veel vecht met klasgenoten. In het rapport van Rufus staat dat hij teveel speelt in de klas. Agnan is de beste van de klas en het lievelingetje van de lerares. In zijn rapport staat dat hij de zeer intelligent is.

Thuis lieten de kinderen een handtekening op hun rapport zetten.

Alceste bestelde bij de bakker 6 chocoladebroodjes, die hij meteen op at. Nicolas las het rapport van Alceste. Er stond dat Alceste veel energie in zijn werk stopt en dat hij, als hij beter zijn best zou doen, de beste van de klas zou kunnen worden.

Zijn vader zat met zijn moeder in de salon. Zijn vader zei dat hij multimiljonair was geworden. Zijn moeder was er niet blij mee.

Nicolas gaf zijn rapport aan zijn vader en hij ondertekende het.

Nicolas vroeg iets aan zijn ouders, maar zijn ouders stuurden hem naar boven. Hij was er niet blij mee. Hij dacht dat als ze van hem zouden houden, dat ze zich dan wel meer met hem bezig zouden houden.Je suis malade

Nicolas heeft gisteren veel caramels, snoep, taart, patat en ijs gegeten. Vannacht voelde hij zich ziek. Van de dokter moest Nicolas veel rusten en hij moest op dieet.

Nicolas ging een boek lezen over de geschiedenis.

Toen kwam zijn vriend Alceste, die erg groot is en veel eet. Hij had chocolaatjes meegenomen. Nicolas at 2 chocolaatjes. Alceste ging weer weg. Nicolas had met de chocolade geknoeid en het zat op zijn pyjama en op zijn dekens. Van zijn moeder moest hij zich gaan wassen.

Nicolas ging weer verder met lezen. Het ging over een beer en een wolf. De wolf had de kleine beer niet opgegeten, omdat de jager de wolf had gedood. Toen wou een leeuw de kleine beer opeten, maar de beer zag de leeuw niet, want hij was honing aan het eten.

Nicolas had honger, dus nam hij een kippenboutje, een slagroomtaartje en een fles melk in zijn armen. Zijn moeder riep hem en toen liet hij alles vallen. Hij moest zich weer gaan wassen. Hij deed een andere pyjama aan en kroop weer in bed. Zijn moeder maakte de keuken schoon.

Toen ging Nicolas tekenen. Hij tekende oorlogsschepen en vestingen met een vulpen van zijn vader. Zijn moeder kwam binnen en toen knoeide hij inkt op zijn beddensprei.

Nicolas moest zich alweer wassen en hij deed een bloes van zijn vader aan, omdat zijn pyjama’s inmiddels op waren.

’s Avonds kwam de dokter weer langs en hij zei dat Nicolas beter was geworden. De dokter vond dat Nicolas’moeder er slecht uitzag en hij zei dat ze moest liggen en op dieet moest.Waarom heeft de schrijver het boek deze titel geschreven?

Het gaat over een klein jongetje met de naam Nicolas.Wat vind je van het boek?

Ik vond het wel een leuk boek. Het was gemakkelijk te lezen. De zinnen waren kort en er stonden weinig moeilijke woorden in. Het verhaal was erg grappig en ook de illustraties zijn leuk.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen