Boekverslag : Michiel Grisolia - Menace Dans La Nuit
De taal ervan is Frans en het aantal woorden bedraagt 496 woorden.

Menace dans la Nuit

Wie heeft dit boek geschreven?

Michiel GrisoliaWat voor soort boek is het?

ThrillerWie zijn de hoofdpersonen?

Tamara, een beroemde zangeres en Frédéric een jongen.Waar speelt het verhaal zich af?

In Nice.Wanneer?

Ongeveer in deze tijd. Dat weet ik doordat er over auto’s, campers en pistolen geschreven wordt.Samenvatting

Na een optreden krijgt Tamara een telegram, waarop staat: je zult niet aan me ontsnappen! Twee vriendinnen van Tamara, Jeanne Kerr en Sylvie Sand, hebben al eerder hetzelfde telegram gekregen en zijn daarna vermoord.

Frédéric zit op een avond alleen thuis, want zijn vader zat in Engeland en zijn moeder in San Remco. Hij kon niet eten en niet slapen, want hij steeds dezelfde zin in zijn hoofd: Op een dag, zal ik ze eens wat laten zien.

’s Avonds gaat hij naar de film, Les griffes de la peur.

Ondertussen brand er ergens een huis af. Agent Regis Maresco onderzoekt de zaak. In het huis woonde William Ferguson, die inmiddels al 5 jaar dood is. Tamara is William Ferguson’s dochter.

Bij de bioscoop komt Frédéric een verdrietige vrouw tegen. Hij loopt hand in hand met haar weg. Ze komen onderweg posters tegen en Frédéric ziet dat de vrouw die erop staat precies op de vrouw waar hij mee loopt lijkt. Ze geeft toe dat ze inderdaad de zangeres Tamara is.

Frédéric en Tamara praten wat en dan vertelt Tamara dat ze is achtervolgd door een auto en dat iemand haar wil vermoorden.

Ze lopen naar een kasteel. Daar zien ze ineens een schaduw op hun af komen. Ze rennen weg en ontsnappen net aan hem. Toen gingen ze ergens wat drinken. Daarna werden ze buiten een aantal keer beschoten! Gelukkig konden ze wegkomen en waren ze ongedeerd. Ze vluchtten snel naar Tamara’s camper. Ze hoorden ineens een stem; de moordenaar was in de camper en hij hielt hen onder schot! John viel in slaap en Tamara kroop achter het stuur. Ze startte de motor en reed weg. John werd toen wakker. Frédéric gooide de katten bovenop John. Tamara gaf ineens heel veel gas en toen John de katten had afgeschud remde ze plotseling erg hard. John viel op de grond.

De politie arriveerde en arresteerde John.

Tamara en Frédéric wisselenden hun adressen uit en Tamara beloofde dat ze een lied over Frédéric zou schrijven.Waarom heeft de schrijver het boek deze titel gegeven?

De titel betekent bedreiging in de nacht. Tamara krijgt ’s nachts een bedreiging.Wat vind je van het boek?

Ik vond het een erg ingewikkeld boek om te lezen. Er stonden veel lange zinnen in met moeilijke woorden. Ik moest dus veel woorden opzoeken in het woordenboek en daardoor was ik er erg lang mee bezig. Het verhaal zelf vond ik wel leuk, maar af en toe ook onduidelijk. Vooral omdat het in hoofdstuk 1 over Tamara gaat en dan gaat het in hoofdstuk 2 ineens over Frédéric. Dat is soms wel een beetje verwarrend.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen