Boekverslag : Carry Slee - Razend
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 784 woorden.

1> Waarom heb ik voor dit boek gekozen?



Omdat ik dit soort verhalen graag lees, en omdat ik al vaker boeken van Carry Slee heb gelezen.



2> Beschrijving voorkant boek, en vergelijking inhoud boek met voorkant boek:



Op de voorkant staat Sven, de hoofdpersoon met een mes in zijn handen, dat heeft te maken met dat op een gegeven moment Sven op het punt stond om zijn vader neer te steken.



3> Bij welk genre hoort mijn boek dat ik gelezen heb?



Mijn boek hoort bij het genre: eigentijds verhaal.



4> Het onderwerp van het boek is:



Mishandeling en liefde, omdat Roosmarijn en Sven gevoelens voor

elkaar hebben. En Sven thuis wordt mishandeld door zijn vader.



5> Wat het een interessant onderwerp?



Ja, het was een interessant onderwerp, omdat je mensen in andere situaties leert kennen, en het verhaal is gewoon van deze tijd, dus dat vind ik gewoon leuk en interessant.



6> Was het verhaal herkenbaar voor mij?



Nou, de gevoelens voor elkaar komen wel voor bij mij, maar wat bij Sven thuis gebeurd komt niet voor bij mij, dat hij wordt mishandeld. En ook niet wat de wiskunde leraar Bob bij Roosmarijn doet.



7> Heeft het boek mij aan het denken gezet?



Jawel, over de gevoelens voor elkaar, en wat je moet doen als je in die situatie zit, en wat moet je juist niet doen als je in die situatie zit.



8> Is het een realistisch verhaal?



Ja, het was een realistisch verhaal, want wat in het boek voorkomt kan ook in deze tijd voorkomen, dit gebeurd in het dagelijks leven nu nog steeds. En heel veel is herkenbaar.



8> De titelverklaring:



Sven is ‘razend’ omdat zijn vader zijn broertje Lennart voortrekt, en omdat Lennart zijn vriendinnetje Roosmarijn afpakt van hem.



9> Wie waren de hoofdpersonen/bijpersonen in het boek?



Sven: Hij is 14 jaar oud, en heeft donkerblond krullend haar. Hij moest eerst van zijn vader zich alleen maar bezighouden met zwemmen. Omdat Sven niets leuks meer kon doen, is hij met zwemmen gestopt. Zijn vader was erg kwaad op hem, en mocht hem niet meer. Hij filmt ook graag en is verliefd op Roosmarijn.



Lennart: Is de broer van Sven en hij is 13 jaar oud. Hij zit nog steeds op zwemmen, en doet alles wat zijn vader hem zegt.



Roosmarijn: Is het meisje waar Sven stapel verliefd op is, ze zit bij hem in de klas. Zij is ook 14 jaar oud. Alles gaat goed totdat de favoriete leraar van de school Bob, haar betast. Niemand gelooft haar behalve Sven.



De vader van Sven en Lennart: hij is heel erg streng, en als Sven hem iet gehoorzaamt wordt Sven in elkaar geslagen. Hij is egoïstisch en wil dat iedereen doet wat hij zegt. Vooral zijn vrouw, Sven en Lennart.

De vader van Sven veroorzaakt veel problemen.



De moeder van Sven en Lennart: zij is heel erg bang voor haar man, en durft als Sven in elkaar wordt geslagen niks te zeggen of te doen.



De oma van Sven en Lennart: als de oma weet wat er in het gezin aan de hand is, wil ze meteen Mevrouw Simons erbij, zij is gezinspsychologe, die ook haar en zoon (Sven’s opa en vader dus) geholpen heeft toen zij dezelfde problemen hadden.





De wiskunde leraar Bob: hij is de favoriete leraar van de school, en is heel erg tof. Als Roosmarijn hem beschuldigt van ongewenste intimiteiten gelooft niemand haar. Bob zorgt ervoor dat Roosmarijn belachelijk wordt gemaakt. Astrid, Roosmarijn en Sven hebben last van hem.



Astrid(van Lanen): de leraar Bob heeft hetzelfde gedaan als bij Roosmarijn en is daarom uit de feestcommissie gestapt.

Als ze hoort van Bob bij Roosmarijn heeft gedaan, gaat ze naar haar toe.



Halima: Is een vriendin van Roosmarijn. Ze heeft niet echt een duidelijke rol in het boek, maar komt er wel veel in voor, omdat ze een vriendin van Roosmarijn is.



Bart: Is een goede vriend van Sven, hij wordt heel erg boos als Sven telkens hun afspraak afzegt.



Arnout en Hakim: zij zijn vrienden van Sven, Arnout en Hakim zijn de beste vrienden van elkaar. Zij doen zich voor in de chatbox als Lotte en Dieke. Verder hebben ze niet echt een rol in het boek.



Meneer Hazelman: is de conrector op school. Hij zorgt ervoor dat Bob wordt opgepakt, maar speelt verder geen rol in het boek.



11> Welke bedoeling denk ik dat Carry Slee met het boek heeft?

Mensen aan het denken te zetten, vertellen over dingen die dagelijks gebeuren.



12> Mijn Mening:

Het is een mooi boek, soms ook grappig en zielig. Ik heb al vaker boeken van Carry Slee gelezen en vind deze zeker goed, gelukkig loopt het goed af.



Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen