Boekverslag : Johan Diepstraten - Zwendelaars
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 640 woorden.

Titel: Zwendelaars.

Geschreven door: Johan Diepstraten.

Uitgever: Elzenga.Informatie over de schrijver:

Johan Diepstraten is op 30 maart 1951 geboren.

Hij studeerde Nederlands in Amsterdam.Van 1979 tot 1998 was hij redacteur van het literaire tijdschrift Bzzlletin.Diepstraten interviewde ook schrijvers voor het Radioprogramma Het zout in de pap van de VARA.

Hij werkte als docent Nederlands en Toeristische Publiciteit op de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer in Breda.

Hij is in september 1999 overleden.Een aantal andere titels:

De branden van de Duivelsbrug Het verraad van de Vloeiweide

De samenzwering In de grot van de beestmensen

De ondergang van de Batavia De drugskoerierHoofd- en Bijpersonen:

David is de Hoofdpersoon, Saskia zijn vriendin waar hij het meeste mee beleeft.

Bijpersonen:Marijke de moeder van David, Hendrik is Davids oom, Paul is de vader van Saskia,

De Rechercheurmoet die de zaak oplossen, Hans is de zwerver en Tineke de zus van Hans

Samenvatting:

Davids vader begrafenis wordt verstoord door een zwerver, na de begrafenis vindt hij een brief van hem daar staat in dat hij David wil spreken. Daarom staat hij bij Davids huis van half 4 tot 6 uur. Deze keer wordt hij weggestuurd. Zij gaan hem achterna en zien dat hij wordt aangereden. Ze helpen hem en hij zegt dat er een boek voor hem in zijn huis ligt. Thuis horen ze dat de zwerver die Hans Lelyveld heet is overleden.

Uit Hans zijn huis halen ze een boek en een fotorol die ze laten ontwikkelen. Een paar dagen later kopiƫren ze de informatie in de map van Hans uit het bedrijf van hun vaders (strafpleiters Ouwerling en De Zeeuw), bij verlating worden ze opgepakt en tijdens verhoor bekennen ze alles en geven alles over aan de rechercheur die de papieren zal bestuderen en in het gebouw afluister apparatuur heeft geplaatst.

David was naar de begrafenis gegaan van Hans en had bloemen gekocht die hij op zijn vaders graf legde De zus van Hans, Tineke herkende David en zij dat zij moesten praten maar David zij dat hij niks met Hans te maken had en liep weg maar Tineke pakte zijn schouder, David rukte zichzelf los en rende weg.

David vond een brief voor hem van Hans op de deurmat, hij was de zoon van Hans.

Hij is naar de Rechercheur gegaan en heeft hem verteld van de brief en dat hij in het boek stond het adres van de uitgever maar voor de rest niks.

Ze zijn met de rechercheur naar Rotterdam de uitgever de Wereld gegaan en kregen daar een samenvatting van het verhaal, daarna gingen Saskia en David naar de Ahoy terwijl de rechercheur naar Tineke ging. Bij Tineke Hoorde hij dat Hans onder Psychiatrise behandeling zat en kreeg bij de psychiater het hele script.

Saskia had alles aan haar vader verteld en daarvan kwam er een gesprek Hendrik, Marijke, Paul, David, Saskia, en de rechercheur dat niks hielp. Bij toeval zag David in het fotoboek dezelfde auto als waarmee Hans is aangereden. Toen hij Bij toeval in oom Hendriks schuur kwam zag hij daar de witte auto staan.de schuur de witte auto. David vertelt dit aan Saskia en ze gaan een verklaring afleggen maar wel een valse want oom Hendrik mag niet veroordeeld worden. Bij de Rechercheur valt het op dat beide verklaringen hetzelfde zijn en zegt dat Davids moeder de hoofdverdachte is. Dan leggen ze een nieuwe verklaring af en onderzoeken ze de auto en wordt Hendrik veroordeeldWaarom ik dit boek gekozen heb:

Ik heb een boek gezocht voor mijn boekbesprekingen, en ik heb dit boek in de bieb uitgekozen na het lezen van de achterkant.Mening:

Ik vind dit een leuk boek omdat er veel spanning in zit en het niet moeilijk was om te lezen.Bronvermelding:

Ik heb informatie gehaald van Internet van de site: www.boeken.net en uit het boek zelf.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen