Boekverslag : Carry Slee - Paniek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 931 woorden.


Titel: PaniekSchrijver: Carry SleeUitgever: Lucifer PrometheusPlaats: AmsterdamDruk: geenJaar: 2001Waarom dit boek?

Carry Slee heeft altijd hele goede boeken, en ik had al een paar boeken gelezen van Carry Slee dus ik ging weer een ander boek van Carry Slee lezen en toen koos ik dit boek zag dat het ook met discriminatie en pesten te maken had en dat spreekt me wel aan. Toen ik de achterkant las sprak het boek zelf me ook wel aan dus ik ben het gaan lezen.De SamenvattingHet boek gaat vooral over Vriendschap.

Het is net na de zomervakantie en alle kinderen gaan naar de middelbare school of naar de volgende klas. Jorrit en Ruben gaan naar 2b, Jorrit en Ruben zijn hele goede vrienden van elkaar. Ze kennen elkaar al vanaf de kleuterklas.

Ze vertellen alles aan elkaar en hebben geen geheimen voor elkaar.

Jorrit heeft ook een zus en Jorrit en Ruben vinden haar heel vervelend en jennen haar soms een beetje. Ze komen bij veel leuke kinderen in de klas maar ook een paar vervelende jongens. Het is een hele gezellige klas en alle kinderen zijn gewoon aardig tegen elkaar. Maar Ruben heeft iets nog niet verteld aan Jorrit en Jorrit komt er zo langzamerhand achter. Ze zijn met ze twee├źn bij Jorrit thuis en zitten een beetje spelletjes te doen op internet. Jorrit zegt tegen Ruben dat hij ongeveer een uurtje weggaat en Ruben wel even op de computer op internet mag. Jorrit is na een half uurtje al thuis en vraagt aan zijn moeder waar Ruben is, haar moeder zegt dat Ruben nog steeds boven op internet zit. Op dat moment dat Jorrit boven is Ruben op de wc.

Jorrit kijkt op welke site Ruben aan het kijken is en ziet dat het een homo chatsite is.

Dan komt Ruben binnen en zegt:’’ wat doe jij hier, je zou toch pas over een half uurtje terug zijn?’’ ‘ja’’, zegt Jorrit ‘’ ik dacht dat jij je hier zat te vervelen zonder mij dus ik ging maar wat eerder weg.’’ Jorrit vraagt waarom Ruben op die homo chatsite zat te kijken en Ruben zegt dat vast per ongeluk is gegaan. En Jorrit krijgt een beetje het idee. Niemand van school weet dat Ruben homo is. En de vriendin van Carolien(de zus van Jorrit) heet Marjolein. Marjolein vindt Ruben leuk. Jorrit vind ook iemand leuk. Ze heet Sacha, Jorrit durft niks tegen Sacha te zeggen en Sacha vind Jorrit ook leuk maar zegt er ook niks over. Sacha woont met haar moeder, haar vader woont ergens anders want haar ouders zijn gescheiden. Later krijgt Sacha’s moeder een vriend die heet Koen. Koen gaat bij Sacha en haar moeder wonen maar Koen heeft ook een zoon, Felix. Felix is net zo oud als Sacha en vind Sacha leuk en denkt dat Sacha hem ook leuk vindt. Sacha vind Felix een engerd en vind hem helemaal niet leuk.

Als Sacha thuiskomt en loopt naar boven om haar huiswerk te gaan maken ziet ze opeens Felix op haar bed liggen, Felix doet heel raar tegen Sacha en Sacha durft bijna haar eigen huis niet meer binnen. Ze laat een slot maken voor op haar deur en bewaart de sleutel goed bij zich, maar Felix laat precies dezelfde sleutel namaken en kan dus toch Sacha’s kamer binnen. Sacha durft niks tegen haar moeder te zeggen over Felix want is bang dat Koen en haar moeder uit elkaar gaan. Later wil Felix Sacha verkrachten en dan komen Koen en haar moeder binnen. Koen en Felix gaan apart wonen maar Sacha’s moeder en Koen blijven gewoon vrienden.

Als Ruben en Jorrit weer samen afspreken vertelt Ruben dat hij homo is en vraagt of hij het niet doorvertelt. Jorrit wordt hartstikke kwaad en stuurt Ruben zijn huis uit. Jorrit kan zijn mond niet dichthouden en vertelt het aan zijn zus, haar zus vertelt het aan Marjolein en zo gaat het de hele school rond. Ruben wordt door drie jongens helemaal gepest en in elkaar geslagen. De drie jongens worden later van school afgestuurd en Jorrit krijgt via Ruben verkering met Sacha.ArgumentenHet is echt een hartstikke goed boek, je zit echt in het boek en je vind het soms ook echt zielig. Je leeft er hartstikke mee in. Je denkt echt in het verhaal: ik hoop dat hij dat gaat doen of ik hoop wel dat hij het goed doet anders. Het is wel leuk in elkaar gezet ook vind ik. Dan komt er net een stukje wat je hartstikke graag wil weten en lezen maar dan gaat ze net over naar een ander stukje en komt ze er later weer op terug.

Het is ook wel origineel want er komen allerlei dingen in voor zoals: verkering, discriminatie, vriendschap, pesterijen, gezellige dingen met ze allen.

Het is ook mooi van stijl want ze heeft het heel goed verteld en goed spannend gehouden en mooi ingedeeld voor de lezer.HoofdpersonenJorrit: hij is wel een beetje verlegen en heeft bruin haar met bruine ogen.

Hij leeft gewoon bij zijn vader en moeder en heeft nog een zus: Carolien.

Zit in klas 2b.Ruben: hij is homo en heeft zwart haar.

Hij is enigskind en leeft gewoon met zijn vader en moeder.

Zit in klas 2bSacha: ze heeft bruin haar en leeft alleen met haar moeder in huis.

Haar ouders zijn gescheiden. Haar moeder krijgt later vriend die bij hun in huis komt wonen maar die heeft een zoon en die doet vervelend tegen Sacha dus gaan ze weer uit elkaar.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen