Boekverslag : Michael Connelly - Bloedbeeld
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 488 woorden.

Voor mijn boekbespreking heb ik een boek van Michael Connelly gekozen. Ik heb zijn boeken leren kennen toen ik vorig jaar een thriller moest lezen voor een boekbespreking. Toevallig koos ik De Dichter en sindsdien heb ik al verschillende boeken van hem gelezen. Want ik vind dat hij een goed schrijver is.


Als je begint aan een boek van hem laat het je niet meer los. Connelly verzint ook niet zomaar een verhaal. Voor dit boek (Bloedbeeld) heeft hij gesprekken gehad met een man die een harttransplantatie heeft ondergaan, hij heeft met een voormalig werknemer van de FBI gepraat en met een vrouw die hem de kunst van het verhoor door middel van hypnose heeft geleerd. Het is dus duidelijk dat hij grondig werkt aan zijn boek. Het zijn in feite verhalen die eigenlijk best wel eens echt kunnen gebeuren. En dat maakt het juist boeiend.

De hoofdpersoon in dit boek is Terry McCaleb. Hij is een voormalig FBI – agent. Maar wegens problemen met zijn hart heeft hij het FBI – werk tijdig moeten opzeggen. Op veertigjarige leeftijd krijgt hij een nieuw hart. Hij heeft geluk want hij heeft een erg zeldzame bloedgroep namelijk AB – negatief. En het was moeilijk om een donorhart te vinden. Hij kan het leven weer met vertrouwen tegemoet gaan.


Terry McCaleb woont op een boot, de Zevende Golf. Hij heeft deze boot van zijn vader geërfd. Op een dag komt er een jonge vrouw bij hem aan boord. Haar zus is vermoord en hij heeft haar hart gekregen. Het politieteam doet geen moeite meer om de moord te onderzoeken. Ze wil dat hij haar helpt om de dader op te sporen. Volgens het politieteam was het een doodgewone roofoverval en het was jammer dat Gloria Rivers op dat moment in de winkel was. McCaleb weigert eerst maar besluit dan toch om de dader op te sporen. Ook al mag hij eigenlijk nog geen zware inspanningen doen.


McCaleb begint aan zijn onderzoek en langzaam maar zeker vallen er een heleboel puzzelstukjes in elkaar. Op een gegeven moment kan hij aan een lijst komen waarop alle mensen staan die donor zijn. Van deze lijst was nog iemand vermoord en specifiek die met bloedgroep AB – negatief. Het is duidelijk dat iemand specifiek deze mensen heeft vermoord voor hun hart. Maar bij die man was het mislukt omdat hij veel te lang op de straat had gelegen voordat de ambulance kwam. Daarom ging hij op zoek naar een nieuw hart en dat vond hij bij Gloria Rivers.


Uiteindelijk blijkt het een seriemoordenaar te zijn waar Terry McCaleb jaren geleden jacht op maakte. Hij wou McCaleb ‘helpen’ door hem een donorhart te schenken anders was hij dood nu.


Ik vond het boek zeer goed. Het was zeer spannend om te lezen. En wie het onderzoek van McCaleb tot in de details wil kennen, lees het boek dan eens, het is een echte aanrader!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen