Boekverslag : Albert Alberts - Het Onbekende Eiland. Een Vreemde Vertelt.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 319 woorden.


A. Titel: Het onbekende eiland. Een vreemde vertelt.


Auteur: A. Alberts
B. Samenvatting:


Een groep mannen --- John, Spike, David, Louie, Ducky en Clarence maken een noodlanding op een onbekend eiland, omdat een van de mannen gewond is.


Op het eiland aangkomen ontmoeten ze de eilandbewoners, die totaal niks van hun Engelse taal of gebaren begrijpen. Ze proberen de eilandbewoners duidelijk te maken dat ze om hulp moeten bellen met een "telefoon".


Een tijd lang begrepen de eilandbewoners het niet, tot op een dag de eilandbewoners tegen John riepen :"Telefoon, telefoon!"


John moest mee op reis en tenslotte na uren was er eiland in zicht. Eenmaal op het eiland aangekomen werd John verwezen naar de telefoon.


John belde om hulp en een paar dagen later werden hij en al zijn vrienden gered.
C. Plaats: Op een onbekend eiland.


Tijd: Het verhaal speelt zich lang geleden af want het noodsignaal dat via de telefoon gemaakt wordt in het verhaal is heel ouderwets. Verder is het niet duidelijk, behalve dan dat de eilandbewoners geen Engels kunnen praten en dat kan tegenwoordig iedereen wel over de hele wereld.
D. Karakter hoofdpersoon: Het karakter van de hoofdpersoon ---John --- wordt niet echt beschreven in het verhaal, het is wel zo dat hij vrij snel de moed op geeft, maar dat doen ze allemaal in het verhaal behalve Spike.
E. Thema: Een groep mannen maken een noodlanding op een onbekend eiland en kunnen niet weg, ze proberen te communiceren met de bewoners maar dat lukt niet. Na een hele tijd weten ze toch duidelijk te maken wat ze willen.
F. Titelverklaring: Het speelt zich af op een onbekend eiland, vandaar: "Het onbekende eiland."
G. Mening: Ik vond het verhaal een beetje makkelijk gezocht (veel voorkomend) .Een beetje saai er zaten geen actie of ondernemingen in en weinig humor, wat ik toch wel erg belangrijk vind in een verhaal als het niet spannend is. Verder vond ik de lijn in het verhaal erg raar lopen; rare opbouw.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen