Boekverslag : Jan Terlouw - De Kunstrijder
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 302 woorden.

De Kunstrijder door Jan Terlouw

Dit boek is het verhaal van een aan zijn benen gehandicapte jongen ( Patrick) en zijn vriend de doofstomme Tom en zij gaan altijd samen naar de Gengk dit is een vereniging van gehandicapte en niet gehandicapte kinderen. Bij een wandeling door de stad zijn ze getuige van een inbraak uit het museum. Dat dachten ze, maar in feite probeerden een meisje een pak binnen te brengen in de kelders van het museum.


Toen het meisje weg was, ging Tom kijken wat er in het pak op weg was. Het was een Schilderij. Het meisje wordt op straat neergeslagen, toen ze met nog een pak op weg was. Het schilderij uit de kelder van het museum was ondertussen ook verdwenen.


Ondertussen zijn Tom en Patrick er achtergekomen waar het meisje woont en ze gaan ze opzoeken. Het meisje noemt Victoria en woont samen met haar depressieve vader en haar door een ongeval met de wagen gehandicapte broer. Omdat haar broer voor het ongeval geïnteresseerd was in schilderijen, heeft haar vader bekende schilderijen gestolen en in de kamer van haar broer opgehangen. Victoria probeerde deze schilderijen terug te bezorgen aan het museum. Ondertussen zijn patrick, Tom en Victoria te weten gekomen dat het de hun bekende Veenman die de kunstwerken zet, halen ze op en bezorgen ze terug aan het museum. Maar één van de schilderijen bleek vals. Patrick vermoedt dat de oprichter van de Gengk het schilderij heeft vervalst. Bij nader onderzoek klopt dit. Hij had ook een gehandicapte dochter die veel leek op het doek afgebeelde meisje. Ze verwisselen het valse met het echte schilderij en Patrick zorgt ervoor dat het terug in het museum aan de muur beland, door de aanwezigen af te leiden. En hij wordt door zijn vrienden de kunstrijder genoemd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen