Boekverslag : Patrick Lagrou - Het Dolfijnenkind
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1836 woorden.

Samenvatting
Vrijdag 26 juni 1992

Op een dag zit Marijn in de klas en vertelt meneer Joachim Poels wat over Christoffel Columbus. Hij tekende op het bord een gedeelte van de Bahama-eilanden waar Columbus tussendoor had gevaren. Telkens als hij een stuk van het logboek had voorgelezen, stopte hij even om met een helrode stippellijn de reisweg van Columbus aan te vullen. Een tijdje later stond meneer weer op, liep naar het bord en zei: 'jongens, let eens goed op. Deze inham is de eerste nauwkeurig aangegeven landingsplaats waar Columbus indertijd voet aan wal heeft gezet. Van de twee voorgaande kunnen we alleen maar gissen waar dat plaats gevonden heeft. Hier is het duidelijk. En daarom maken we er een kaartje van. Voor zover we de beschrijving van Columbus mogen geloven, moet deze baai er als volgt uitgezien hebben!'

En dus klapte hij het linkerbord om en in enkele vlugge trekken schetste hij wat Columbus in zijn logboek had beschreven. En tekende hij links onder in een monding van de rivier. Meteen gaf hij bij elk onderdeel van de tekening wat uitleg en alle kinderen waren tevreden behalve Marijn die protesteerde 'Wat bedoel je, Marijn?' Marijn die op de eerst bank zat, bleef zijn voorhoofd fronsen. Sinds meneer over de inham was gaan voorlezen, was het precies alsof hij de omgeving herkende. En toen meneer Poels die rivier aan de linkerkant tekende, voelde hij dat er iets verkeerd was.

'Marijn! Vertel eens wat er niet klopt, of vind je het niet interessant genoeg?'

'Juist wel, meneer. Zo erg dat ik geloof dat er iets niet in orde is!'

Daar heb je het weer dacht meneer Poels, onze brave Marijn heeft weer een of anderen fout ontdekt. Hij zei dat volgens hem de riviermonding niet aan de linkerkant maar aan de rechterkant van de baai ligt. En dat er een stenen bruggetje over de rivier ligt meneer zei dat het niet zo was en dat er in het logboek niet staat dat hij ooit bruggen in de Nieuwe Wereld heeft laten bouwen. Hij kwam later dus boos thuis en zijn moeder vroeg wat er aan de hand was en hij vertelde het.

Maandag 29 juni 1992

Marijn ging met zijn klas naar de dolfijnenshow. Hij had niks tegen zijn moeder gezegd want altijd als hij het over dolfijnen had, begon zij over een ander onderwerp. Later toen de zeeleeuw geweest was kwamen de dolfijnen zonder dat Marijn er echter bij nadacht sprong hij in het bad en kwam tussen de dolfijnen hij kon zo fijn spelen met de dolfijnen. Maar na een tijdje moest hij er toch uit omdat het water best wel koud was. De moeder van Marijn 'Saskia Arens' werd op de hoogte gebracht en kwam gelijk droge kleren brengen.

Zondag 2 augustus 1992

Marijn en zijn moeder gingen naar Long Island om alles uit te zoeken en kon de moeder haar verhaal vertellen. Zo vertelde zij dus in het vliegtuig dat ze een baan zocht en hoorde dat een bioloog die vissen bestudeerde een assistent zocht. Hij hield zich vooral bezig met dolfijnen. En dus vertrok ze naar Long island om daar te werken en later werd ze zo goed bevriend met de bioloog en raakte zwanger en als je zwanger bent mag je niet met duikapperatuur duiken dus werd zij vervangen door Jason een jongen. En de dokter zei dat het beste is als een kind onderwater wordt geboren zo werd jij dus onderwater geboren, en vlak daar voor was ook een dolfijntje geboren Derby uit Gipsy, Marijn noemde het dolfijntje altijd Moe-moe.

Maandag 3 augustus 1992

Marijn en zijn moeder wilden met de boot Day Queen, maar die vaarde morgen pas weer. En dus brachten ze de nacht door op het schip. En toen werden ze overvallen en vertelde de mannen dat de vader dood was en de moeder wist dat alleen wist Marijn dat nog niet en de vader was onder een vuurtoren begraven, die vuurtoren werd de spooktoren genoemd. Zo moest ze dus het huis achterlaten en werd de bankrekening geblokkeerd. En twaalf huizen in Nederland was ook nog bezit van hem. Alles werd geërfd door een nicht. De vader had wel opgeschreven dat Marijn een zoon was van hem maar dat heeft Saskia nooit terug gevonden.

Woensdag 5 augustus 1992

Voor de eerste keer in tien jaar zette Marijn weer voet op het eiland waar hij geboren was. Zo werd hij rondgeleid op het eiland door Johan. Zo krijgt hij een grot te zien en de villa van Meneer Stemman een Duitse industrieel. Hij is schatrijk maar kan er niet altijd zijn, de buurman Wagner trouwens ook niet. Op het dak van Stemman zitten zonnepanelen. En zo leert hij Roby kennen. Zo hoorde hij dus dat op de plek waar de dolfijnen altijd waren, Meneer Braunschweig een hotel wou neerzetten maar daar was de vader van Marijn tegen en na de dood van Marijn zijn vader kwam daar toch een hotel.

Dinsdag 11 augustus 1992

Hij hoorde dat de spooktoren, spooktoren werd genoemd omdat er soms een raar licht boven scheen en hij was al een keer bij de vuurtoren geweest maar zat het slot op slot en dus dacht hij dat een lamp die erin zit met een afstand bediening werd bestuurd. En dacht hij hoe die schijnwerper dan aan stroom kwam en toen dacht hij ineens aan de zonnepanelen en dus vroeg hij aan roby of hij een vlucht mocht maken en dus gingen ze vliegen en ze vlogen ook over de vuurtoren en Marijn pakte zijn verrekijker en zag toen een zonnepaneel. Een grote batterij en de schijnwerper en als hij heel goed keek ook een antenne voor de afstandbediening.

Zo hoorde hij ook dat er in drugs gehandeld werd en ging hij dus kijken en zag dat er een pick-up kwam om een vliegtuig met drugs dat uit Colombia kwam bij te tanken. Zo zagen Braunschweig en Charly dat hij de handel had gezien en moest hij dus vermoord worden en dat moest worden gedaan door John Scarecrow.

Vrijdag 21 augustus 1992

Toen was Marijn jarig en dacht er toen over na dat op die dag ook zijn vader was overleden.

Zaterdag 22 augustus 1992

John Scarecrow werd vrijgelaten uit de gevangenis hij had een straf van 15 jaar die verkort werd tot dertien jaar omdat Braunschweig hem nodig had.

Dinsdag 25 augustus 1992

Er was een orkaan op komst dat was op de radio te horen. Dus ging iedereen goed beschermen wat niet goed vast zat. En dus werd iedereen ook gewaarschuwd om naar de Grote grot te gaan om daar te schuilen. Daarom ging Marijn zijn moeder naar de grot maar Marijn niet. Hij ging weer naar het vliegveld omdat er een grote lading drugs kwam en moest het drugs niet door vliegen, maar op het eiland bewaart worden en zo ging Marijn dus naar de plek waar het werd opgeborgen. Alleen werd hij betrapt en kon nog net ontvluchten, maar toen hij in zee was gesprongen kwam Charly en hield hem onderwater maar Marijn werd gered door Derby en werd Charly vermoord door de dolfijn. Marijn moest dus overnachten in de Spooktoren, want terug gaan naar de grot waar Braunschweig was, was een dom plan. En zo kwam hij in de vuurtoren en kwam op de tweede verdieping waar kisten stonden, hij kreeg er een los en zag dat het boeken waren van zijn vader en zag toen ook op een bladzijde dat daar bevestigd was dat Marijn zijn zoon was.

Hij keek naar buiten en zag dat de Tornado voorbij was en ging dus met het boek naar zijn moeder in de grot, maar toen hij weg was dacht hij opeens oh nee ik zit in het oog van de tornado. Hij rende dus heel hard terug alleen verloor hij het boek.

De volgende dag was hij weer thuis en kwam Scarecrow aan op het vliegveld en Braunschweig zat op hem te wachten. Toen gingen ze naar Marijn zijn huis om hem te vermoorden en toen een tijdje later Marijn en zijn moeder tussen hen in stonden zei Scarecrow doe het wapen weg tegen Braunschweig en dat deed hij. John pakte Braunschweig bij zijn bovenarm en legde hem op de grond zodat Braunsweig niks kon doen hij zei toen tegen John wat doe jij nou, en John zei ik is eigenlijk 'Benjamin Thomas Jansen' de vader van Marijn. Zo vertelde hij zijn verhaal waarom hij zich voor deed als John en waarom hij in de gevangenis was beland.


Literatuur geschiedenis
Naam: Patrick Lagrou

Geboorte datum: 1 oktober 1949

Geboren in: Brugge

Schooltijd: hij was vroeger goed in opstellen schrijven en leraren pesten.

Favoriete Jeugdboek: kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman

Favoriete Volwassenboek: de Nevelen van Avalon van Marion Bradley

Favoriete Sport: diepzeeduiken

Favoriete Muziek: Dennis Quinn, Vera Lynn, Nat King Cole en Leonard Cohen

Favoriete Landen: griekse-eilanden en Frans-Polynesië

Lievelingsdier: dolfijn

Jongensdroom: ontdekkingsreiziger worden. Iedereen lachte hem uit behalve zijn Lievelings Oom. Op zijn achttiende kwam zijn droom uit…

Wereldreizen

Met een oude rammelkar reisde Patrick door Europa en Noord Afrika. Liftend trok hij door Amerika. Tussendoor deed hij allerlei klusjes om geld te verdienen. Weer terug in Vlaanderen ging hij rechten studeren. Toch bleef hij ernaar verlangen om de wijde wereld in te trekken. Meteen toen hij zijn diploma voor advocaat haalde, vertrok hij. Dit keer naar Hawaï, Thailand, Mauritius, Egypte, Patagonië en Paaseiland.

Tussen de haaien

Patrick dook wekenlang tussen de haaien in Tahiti, maakte een Aardbeving mee in Californië, woonde een tijdje bij de indianen in het Amazonewoud, bestudeerde verschillende soorten pinguïns, deed archeologische opgravingen onder water, maakte safari van Achtduizend kilometer door Afrika, werd vastgehouden op Cuba en woonde twee jaar op de Bahama's. Hij maakte prachtige foto's en filmopnames

Nog steeds schrijfkriebels

Terug in Vlaanderen gaf Patrick meer dan negenhonderd dia- en filmvoorstellingen van zijn reizen. Veel van zijn films werden internationaal bekroond. Ook schreef hij ontzettend veel artikelen en boeken voor volwassenen. Patrick werkte daarna nog een tijdje als advocaat, maar hij vond het maar niks. Duikinstructeur, dat vond hij wel leuk. Vele jaren lang leerde hij mensen duiken. Toch bleef het schrijven van boeken en artikelen hem enorm boeien.

Avontuurlijke, Spannende verhalen

Eind jaren tachtig hield hij zich steeds meer bezig met zijn eigen kinderen. Zijn dochtertje vroeg waarom hij eigenlijk geen kinderboeken schreef. Hij had genoeg spannende dingen beleefd tijdens zijn verre reizen. Patrick beloofde iets te proberen en dat werd prompt zijn eerste jeugdboek. En nu schrijft Patrick het ene jeugdboek naar het andere! De meeste boeken van Patrick zijn voor kinderen vanaf 12 jaar.

Patrick schreef deze boeken:

Het dolfijnenkind (1992)
Hekseneiland (1993)
Kreten in de mist (1994)
Het meisje uit de jungle (1994)
Het monster uit de diepte (1995)
Sterrenkind (1996)
Het beest van Canigou (1997)
In de klauwen van de duivel (1997)
Gregoris en de dolfijn (1997)
De poorten van Atlantis (1998)
Het geheim van de grote kronometer (1999)
Vervloekte aarde (1999)


Eigen mening
Ik vond het een mooi boek en ik denk dat ik de poorten van Atlantis ook nog ga lezen. Want dat is het vervolg op het dolfijnenkind. Ik dacht in het begin dit is een boek met een open einde, omdat in het begin zoveel verteld werd dat ik dacht dat kan hij nooit nog in dit boek verwerken.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen