Boekverslag : P.29 - De Kuil Ingezonden Door: Ward Categorie: Rec
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 360 woorden.

Recensie van een stripverhaal





Meneer, beste klasgenoten, wij hebben gekozen voor een stripverhaal de kooi, van de reeks Thorgal. De strip is geschreven en geïllustreerd door Rosinski en Van Hamme.





1.inhoud


Het verhaal gaat over Thorgal, het hoofdpersonage, die na een lange reis terugkeert naar huis. Daar wordt hij niet meteen herkend door zijn dochter en haar vrienden Darek en Lehla. Als zijn vrouw en zoon op het eiland aankomen doet ze alsof ze hem niet meer kent. Zijn zoon daarentegen weet wel dat het zijn vader is. Als het hem na enkele dagen lukt om te ontsnappen, komen er een tiental vikings het eilandje plunderen. Op het eiland lukt het hem ze een voor een uit te schakelen en de laatste neemt Wolvin, zijn dochter, voor haar rekening. Op het einde besluiten ze om naar een ander eiland te vertrekken.





Het is een origineel verhaal dat zich van andere stripverhalen onderscheidt doordat de held, Thorgal, er zo goed als alleen voor staat en doordat er geen vaste kern rond hem is.





Het hoofdpersonage is uiteraard Thorgal. Hij wordt meestal omringd door zijn gezin, meerbepaald zijn vrouw, Aaricia, zijn zoon Jolan, zijn dochter wolvin en haar hond Muff. De vijanden zijn in dit verhaal Sardaz de Gevilde en prinses Syrane. En als figuranten heb je Darek en Lehla.





2. vorm


De tekenstijl is in het algemeen heel goed. De plooien en schaduwen worden goed uitgewerkt zoals je hier ziet.Wat wel jammer is, is het feit dat de achtergrond soms niet helemaal uitgewerkt wordt.





Zoals je ziet is er veel afwisseling van de kaders. Enerzijds heb je de grote rechthoekige standaard kaders en anderzijds kleine vierkante en lage langwerpige.





In de strip worden niet alleen de basiskleuren gebruikt, maar bijna alle tussenkleuren zijn er ook in vertegenwoordigd. Een voorwerp bestaat bijvoorbeeld niet uit eenzelfde kleur ,maar uit verschillende tinten van dat kleur.





Er worden veel verschillende invalshoeken gebruikt om de tekeningen tot hun recht te laten komen zoals hier (p.29), deze kantelopname, op deze pagina(13) hebben we eens een frontaal zicht, hier (p.41) zien we een over-the-shoulder-shot en er wordt ook af en toe in- en uitgezoomd (p.19/18/35) en hier hebben we een opname-tegenopname.





Zo dit was het dan, bedankt voor jullie aandacht.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen