Boekverslag : Hij Kwam Aan Zijn Naam Doordat Hij Redelijk Goed Vuursteen Kan Bewerke - Steen Ingezonden Door: An Categorie: Recensi
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 561 woorden.

Korte inhoud van dit boek:


60000 jaar geleden leefden er een groep van ongeveer 25 mensen: holbewoners. Ze moesten op jacht gaan om voedsel te hebben o.m: knollen, noten, eieren, vlees, …


één van die 25 was een jongeman, genaamd ‘Steen’. (Hij kwam aan zijn naam doordat hij redelijk goed vuursteen kan bewerken, zo heeft iedereen zijn historie. Zo zijn er mensen die ‘Leeuw’ of ‘Eenarm’ heten. Een meisje dat ze Vuurmeisje noemen omdat zij vuur kan maken.

Steen en vuurmeisje worden goed bevriend en worden een koppel. Ze krijgen dan ook een kindje dat ze ‘Duim’ noemen. De leider van de groep werd aangevallen door een mammoet en was dan ook zwaar gewond. Niemand kon hem nog redden daarom stierf hij. Steen werd leider van de groep en leidde de groep heel goed. Duim sterft ook in het verhaal.

De thema’s die in dis boek voorkomen:


Ik heb het thema vriendschap gekozen omdat ik toch vind dat die mensen in een groep samenleven en dan eigenlijk toch allemaal vrienden zijn van elkaar. Ze helpen elkaar als het wat minder goed gaat en elkaar er terug bovenop als een van hun familieleden is gestorven. Toen duim werd geboren das was iedereen ook paraat om te helpen. Dus eigenlijk vormen ze samen een band, en ik vind dat toch heel belangrijk als vrienden van elkaar.

Meer info geven over 2 personages:


Ik heb steen gekozen als 1ste personage:


Steen is iemand die toch erg moedig is en mensen graag helpt als ze in de problemen zitten. Hij heeft ook helemaal alleen een mammoet gedood en dat is toch heel moedig omdat een mammoet toch wel een gevaarlijk dier is dat heel sterk is en een mens heel snel kan doden. Maar ik vind vooral dat hij de groep heel goed leidt, en veel begrip heeft voor andere mensen.

Als tweede personage heb ik vuurmeisje gekozen:


Vuurmeisje is een heel lief meisje zij is ook redelijk bezorgd om alles. Ik vind ook dat ze veel bijleert omdat ze eigenlijk eerst geen taal heeft en daarna spreekt ze bijna vloeiend hun taal.

Taal:


a.10 woorden en hun woordverklaring.


b.4 nieuwe uitdrukkingen.

A.- tuniek -onwrikbaar


- kleum -tronie


- flank -argwanen


- triomf -dolen


- silhouet -gastrite


B -iets op de hals halen:


-Hals over kop zijn:


-Als een blok in slaap vallen:


-Onrust in je hart voelen:

Woordverklaringen:


Tuniek: ver over het middel, vrij hangend bovenkledingstuk voor vrouwen.


Kleum: gekleumd: stijf zijn dan de koude.


Flank: zijkant van een troep


Triomf: groot succes


Silhouet: schaduwbeeld, alleen zichtbare omtrek van een persoon of zaak.


Onwrikbaar: niet van zijn plaats te krijgen


Tronie: een gezicht


Argwanend: achterdochtig


Dolen: zonder doel zwerven


Gastrites: /

Betekenis van de uitdrukkingen:


Iets op de hals halen:


Zich zelf een last berokkenen.


Hals over kop zijn:


Overhaast zijn


Als een blok in slaap vallen:


Onmiddellijk in slaap vallen


Onrust in je hart voelen:


Je ongemakkelijk voelen

Historische en geografisch gegevens:


Het verhaal speelt zich 60000 jaar geleden af op de toendragebieden van de Ardennen. Het was toen erg kou de temperaturen gingen maar maximum tot de 12 graden. De personen die in dit verhaal meespelen zijn Neanderthalers.

Commentaar het boek:


Ik vond het boek wel tof om te lezen maar ik vond wel dat er te weinig in gebeurde het ging zowat altijd over hetzelfde. Ik lees vele liever boeken waarin veel gebeurd. Het boek was een beetje te dik omdat ik gewoon ben om altijd dunnere boeken te lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen