Boekverslag : Bies Van Ede - Het Babymysterie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 770 woorden.

1. Het babymysterie

2. Bies van Ede

3. 1998

4. –

5. Zwijsen Algemeen B.V. Tilburg

6. 4 plaatjes : Een babyhoofd, een krantenknipsel, een jongen een een meisje op de grond en 3 doktoren die aan het operen zijn.

7. Thriller

8. 103 blz.~SamenvattingSaskia wil heel haar leven jong eruit zien, dus een jong gezichtje. Ze probeert dat door gezond eten te kopen, maar dat bevalt haar niet echt. Dan besluit ze maar een cree te kopen tegen rimpels.

Op een dag loopt Saskia naar school en ziet ze een vrouw lopen met een perfect gezicht, zo wil Saskia er later ook uitzien. De vrouw heeft ook een kinderwagen bij zich. Als Saskia erin kijkt schrikt ze, ze ziet een hele mooie baby met hele rare ogen.

Als ze op school komt, komt Bud naar haar toe en vraagt of ze niks in haar tas gebroken heeft, omdat ze haar tas tegen een paar paaltjes had laten slingeren. Bud had haar gespioneerd en hij zag ook dat Saskia iets vreemds had gezien. Hij vraagt ernaar en Saskia zegt wat ze zag. Dan vraagt Bud of dat niet raar is, maar dat vindt Saskia niet echt.

Als ze een keer door de straat van Bud loopt komt ze hem tegen. Nud vraagt weer of hij niet iets vreemds heeft gezien. Saskia zegt dat ze de baby’s wel heel mooi vind, te mooi zelfs. Dan gaan Bud en Saskia op onderzoek uit. Ze kwamen erachter dat je bij Beta krullenkopjes kon sparen, alle moeders deden dit en ze wilden er zoveel mogelijk hebben. Bud en Saskia wisten niet wat je ermee kon sparen, dus vroegen ze dat, maar ze kregen geen antwoord, van niemand. Saskia had een zwerver opgemerkt die elke keer in de buurt was van Saskia en Bud. Op een keer sprak de zwerver hun aan. Hij zei tegen hun dat hij wist dat hun wisten dar er iets mis was. Hij nam hun mee naar de opslagplaats van Beta daar zagen ze dat de babytjes geopereerd werden en dat ze daarna een creme kregen ook de moeders kregen die creme. Die creme had die zwerver gemaakt toen hij nog dokter was, maar omdat hij babyhuid erin gebruikte werd hij ontslagen. Die babyhuid was nodig om voor altijd jong eruit te zien. Ineens kwmaen er mensen binnen en de zwerver werd gepakt. Saskia en Bud renden weg. Toen ze weer terug kwamen om te kijken waar de zwerver was zagen ze dat hij vermoord was. Weer kwamen er mensen binnen. Bud en Saskia wisten niet wat ze moesten doen. Saskia zag een brandslang boven haar en die opende ze. Ze spoot alles nat.

Later vertellen ze alles aan haar moeder en ze gaan weer terug kijken, omdat haar moeder er eerst zeker van moest zijn voordat ze naar de politie gaan. Alles was weggegruimd en de zwerver was ook weg. Saskia’s moeder geloofde hun verhaal wel, maar het had geen zin om nu nog naar de politie te gaan, omdat alles weg was. De winkel Beta werd niet meer in de wijk van Bud geopend maar in een andere wijk met een andere naam “alfa”.~HoofdstukkenJa met nummers en titel. 19 in totaal.~PersonenSaskia

Is een spontaan meisje.

Ze wil het liefst voor altijd jong er uit zien.Bud

Is een lelijke jongen (vind zijn moeder)

Hij is heel rijk en heeft de modernste spullen op zijn kamer.Dokter Buys

Hij is de zwerver.

Hij heeft de creme ontdekt alleen er zaten nog wel nadelen aan je moet bijv.

altijd blijven smeren want als je stop wordt je heel snel oud.

Door deze creme is hij zwerver geworden.~TijdDeze tijd

Chronologisch vertel

Duurt ongeveer een paar dagen een week.~PlaatsIn Nederland denk ik.

De wijken heten scholenwijk en Bomenbuurt. En het doprje heet Kinderkwelder.~ThemaCreme~Persoonlijke leeservaring1. Ja ik zou ook zo nieuwsgierig zijn als Saskia en ik zou er ook wel voor latijd jong uit willen zien

2. Dat je baby’s niet moet laten operen omdat ze lelijk zijn. Je moet ze gewoon uit laten groeien.

3. Toen Saskia door de grond zakte en terecht kwam op de dode zwerver.

4. Ik vond het een leuke titel

5. Ja~Gegevens schrijverGeboorte: 27 april 1957

Woonplaats: Haarlem

Kleur ogen: grijs/groen

Lengte: 1.84 meter

Hobby’s: koken

Lievelingseten: pap~BibliografieDe heksen van het zwarte licht~TitelverklaringEr is iets met de baby’s aan de hand, ze zijn te mooi.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen