Boekverslag : Imme Dros - De Trimbaan
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 539 woorden.

Schrijver

De schrijfster van het boek is Imme Dros. Ze werd in 1936 geboren op Texel. Andere boeken van Imme Dros zijn: De zomer van dat jaar, Lange maanden, Ongelukkig verliefd, De reizen van de slimme man en Odysseus.



Titel

De titel van het boek is "De trimbaan". De titel heeft best veel met het boek te maken want op de trimbaan leren twee jongetjes elkaar kennen.



Boek

het boek is uitgegeven door Van Goor uit Amsterdam, 1987. Het boek is geschreven omstreeks 1975. Het boek is een probleemroman, want twee jongens zijn bevriend en als de een zegt dat hij homo is dan wordt de vriendschap verbroken.



Plaats

Het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af op de trimbaan. " Wat willen we toch met die vervallen trimbaan?", zei Filip.



Tijd

Het verhaal speelt zich af in de twintigste eeuw want Filip had een brommer.



Thema

De kern van het verhaal is dat twee jongens bevriend zijn, een daar- van zegt dat hij homo is en de andere is zo kwaad dat hij hem niet meer wil zien en later blijkt dat ze allebei op elkaar vallen.



Hoofdpersonen

De hoofdpersoon is Filip hij is zestien jaar en ontdekt dat hij homo is.



Bijpersonen

De belangrijkste bijpersoon is Rogier, hij is de vriend van Filip. Rogier noemt Filip een gore flikker maar ontdekt dat hij zelf ook homo is.



Verhaal

Filip ontmoet op zijn zestiende verjaardag Rogier een neef van een vriendinnetje van de lagere school. Rogier en Filip voelen zich tot elkaar aangetrokken. Samen besluiten ze een vervallen trimbaan op te knappen.

Op een dag praten ze over een vriendin van Filip. Rogier bekent dat hij niet op meisjes valt. Filip reageert heel kwaad en noemt hem een gore flikker, hij besluit dan om hem niet meer te zien. Rogier pro- beert met Filip in contact te blijven door hem elke dag een brief te schrijven.

Filip en Rogier zien elkaar nu een poosje niet. En in die tijd begint Filip zich te realiseren dat hij op Rogier valt en dus homo is. Hij gaat niet met zijn ouders mee op vakantie en nodigt Rogier bij hem te komen logeren. Ze slapen bij elkaar.

Als Filips ouders eerder van vakantie terugkeren, besluit Filip te vertellen dat hij homo is. Zijn ouders reageren heel verschillend.



Taal

In het verhaal stonden geen moeilijke woorden of zinnen in, het was een heel makkelijk boek. De taal was wel een beetje kinderachtig.



Oordeel

Het verhaal zou echt gebeurd kunnen zijn want er zit geen fantasie in. Het boek laat wel iets van deze tijd zien want homo's zijn best actueel. Er zijn geen passages die echte indruk op mij hebben gemaakt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen