Boekverslag :  - Zwendelaars Ingezonden Door: Julie Categorie:
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 309 woorden.

inleiding


Het boek "Zwendelaars werdd geschreven door Johan Diepstraten. Zwendelaars is een actieboek maar wordt soms afgewisseld door vriendschap die bestaat tussen David en Saskia. Het verhaal is zeer aangenaam om lezen en is zeer boeiend en meeslepend.

middenstuk


de bgrafenis van Davids vader wordt ruw verstoord door een zwerver. De man probeert duidelijk contact met hem te zoeken, maar wordt aangereden door een witte sportauto. Ongeluk of moord? In ieder geval vangt David zijn laatste woorden op en die zetten hem behoorlijk aan het denken. David gaat samen met Saskia, tevens de twee hoofdpersonages, op onderzoek uit.


het boek is chronologisch opgebouwd maar er komen soms flash-backs in voor; Het spannende verhaal heeft een gesloten, happy end want David komt te weten wie de zwerver is en wat hij wou. De zwerver, david en Saskia zijn de protagonisten en de ouders van david en Saskia en de inspecteur zijn de nevenfiguren.

het boek is zeer vlot geschreven waadoor het gemakkelijk leest. de woordkeuze is zeer gepast en krachtig voor de dialogen en detaal.

De auteur wil een climax bereiken door de spanning op te bouwen naar het einde toe en hierin slaagt hij fantastisch.

het verhaal is zeer mooi, zo mooi dat het verhaal in bepaalde dialogen ontroert. Het verhaal wordt afgewisseld van spanning naar vreiendschap.

het boek is geloofwaardig maar soms wat overdreven. Ik kan meeleven met de personages ook omwille van hun leefwereld. Ik kan het me levendig voorstellen maar zie het niet onmiddelijk gebeuren in mijn omgeving.

Het originele verhaal verrast me want als je bij het verhaal even stil staat kan dat in werkelijkheid gebeuren.

Soms schokt het verhaal want kinderen kunnen zelf alleen veel oplossen en onbeleefd zijn tegen oudere mensen en zelf tegen hun ouders.

het boek is zeker aan te raden voor wie graag dunne, spannende boeken leest en voor alle lezers die graag een boek lezen moeten "zwendelaars" beslist lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen