Boekverslag : Betoog - Aromatherapie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 268 woorden.

Aromatherapie, de therapie die er voor zou moeten zorgen dat je wat relaxeert, die negatieve energieën zou doen verdwijnen en je geheugen zou doen verhelderen. Inderdaad, ZOU, want wat klopt hier nu juist van?


Is het waar dat met een beetje plantenolie en een leuke massage plots je je vroegste herinneringen weer oproept? En is het waar dat je relaxeert als je reukorgaan met een doordringend bloemenparfum wordt geprikkeld?


Ja, denken vele mensen, en ze stappen naar de winkel om zich zo’n speciale, maar echter wel peperdure, olie aan te schaffen. En inderdaad het effect is er, men wordt er rustig van. De aroma-therapie doet zijn werk zoals het hoort, en voor elke kwaal vindt je wel een andere genezende olie.


Maar komt de genezing wel écht door dit middel? Of alleen door het geloof erin?


Na onderzoek is men eerder geneigd het tweede te denken. Met een echte aroma-therapie verkrijgt men hetzelfde effect als met een ‘nep’-therapie met water. Hieruit blijkt dus overduidelijk dat het effect bereikt wordt door het geloof in een genezing, en niet door de olieën.


Hetgeen de echte reden is van het ietwat verkrijgde relaxerende gevoel is gewoon het warme water waarmee de olieëen bewerkt worden.


Dus met andere woorden dienen deze aroma-therapieën enkel en alleen om de huid te verzorgen, niets meer niets minder.


Dus ik raadt jullie aan, dat als jullie toch ooit besluiten een aroma-therapie te beginnen, eerst even een warm bad proberen vooraleer je aan deze afzetterij deelneemt. En als het daar nog niet overgaat, stap je best naar een dokter want dan denk ik niet da een aroma-therapie nog veel zal helpen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen