Boekverslag : Robin Cook - Invasie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 528 woorden.

samenvatting:

Op een avond, in een Amerikaans provinciestadje, begeven op juist hetzelfde moment alle elektrische apparaten het. Radio's en tv's ontploffen, videorecorders vallen stil enz.

Vanaf de volgende dag zijn er verschillende mensen die ziek worden. Een soort griep die al na enkele uren haar hoogtepunt bereikt breekt uit. Het ziekteverloop is erg kort, en de mensen die ziek waren voelen zich achteraf veel fitter en ondergaan een karakterverandering. Maar niet iedereen overleeft de groep. Mensen met aandoeningen zoals bijvoorbeeld diabetes sterven.

Beau is het eerste slachtoffer en zijn vriendin, Cassy, vindt dat hij achteraf erg vreemd doet. Beau staat 's nachts op om met enkele mensen in het midden van de straat te praten over het milieu. Hij koopt een hond terwijl hij daar vroeger erg tegen was enz.

Uiteindelijk raakt heel het stadje besmet, op zeven mensen na: Cassy, Pitt (een vriend van Cassy en Beau die in het ziekenhuis werkt), Sheila (een dokter op de eerste hulp- afdeling van het ziekenhuis), Jesse (een agent), Nancy (een viroloog), Eugene (Nancy's man) en Jonathan (de zoon van Nancy en Eugene). Zij beginnen samen deze eigenaardige griep te bestuderen. Zo ontdekken ze een verband tussen de griep en de rare zwarte schijfjes die sinds enkele dagen overal opdoken. Deze schijfjes zijn ovaal met enkele uitstulpingen en zijn erg zwaar. Pitt en Cassy hebben gezien hoe Beau, net voor hij ziek werd, gestoken werd door zo'n schijfje.


Ze zien alle zeven het besmettingsgevaar in want mensen die al ziek geweest waren, proberen nu andere slachtoffers te maken door hen deze schijfjes te geven.

Ondertussen is Beau voor zaken naar Santa Fe gegaan. Daar komt hij in contact met Randy, een jonge man die zijn eigen computerbedrijf heeft waarin hij goede software maakt. Samen beginnen zij Het Instituut voor een Nieuw Begin. Vele besmette mensen brengen, om onbekende redenen, een bezoek aan dit instituut.

De zeven die niet besmet waren zoeken verder naar mogelijke verklaringen, maar moeten dit wel erg snel doen want de griep begint zich razendsnel over de rest van de wereld te verspreiden. Langs internet hebben zij contact met andere groepen mensen die deze griep bestuderen. En zo beginnen zij te vermoeden dat deze zwarte schijfjes, en het virus dar zij in zich dragen onmogelijk aards kan zijn. Het moet naar de aarde gebracht zijn door een buitenaardse levensvorm.


Maar er komen meerdere problemen: Eugene verdwijnt plotseling nadat hij vlak in de buurt was van zo'n schijfje. Nancy wordt gevat door enkele besmette mensen en besmet met het virus en Cassy wordt ontvoerd door medewerkers van Beau, want Beau wou haar bij hem hebben.


De andere 4 regelen langs internet een ontmoeting met een zekere dokter M., die hen wel te vertrouwen lijkt. Deze dokter beschikt over een onderaards labo, waar ze proeven kunnen doen om het virus uit te schakelen.

Ze ontdekken dat dit virus uitgeschakeld kan worden met een eenvoudig virus dat al op aarde bestond. Een verkoudheid.


Ze verspreiden deze verkoudheid over de aarde waardoor de meeste mensen weer normaal worden. Degene die echter als eerste besmet werden, zoals Beau, sterven.

De poging van deze buitenaardse levensvorm om de Aarde te overmeesteren was dus mislukt. Maar er zijn wel veel slachtoffers gevallen…
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen