Boekverslag : Klaus Kordon - Das Fünfmarkstück
De taal ervan is Duits en het aantal woorden bedraagt 348 woorden.

Schrijver: Klaus Kordon

Titel: Das Fünfmarkstück

Uitgever: Arena

Jaar van uitgifte: 1985, 9e oplage in 1999

Prijs: Niet bekend

ISBN: 3-401-02028-5

Bladzijden: 72

Illustraties: Sabine Metz

Thema: Het vijf markstuk dat Michael stal.

Korte inhoud:Michael Kaufman, hij wordt ook wel Michi genoemd, woont in een tehuis voor kinderen die niet meer bij hun ouders konden wonen of omdat de ouders gestorven waren. Michi heeft geen vrienden, en hij voelt zich erg alleen.

Als ze op kamp gaan (met de kinderen uit het tehuis) naar jeugdherberg steelt Michi een vijf markstuk, want dat wil hij als verjaardagscadeautje aan Marila geven, een meisje dat hij wel aardig en lief vind. Marila had hem ook een zakmes op zijn verjaardag gegeven.

Bij de diefstal wordt hij gesnapt. Hij vertelt aan zijn leider dat hij erg veel spijt had, en dat hij het geld weer terug wil betalen als hij zijn zakgeld weer kreeg.

Als Michi een keer aan het wandelen is ontmoet hij een oude man zijn naam in Paul.

Deze man geeft Michi advies voor een cadeautje voor Marila, en hij geeft Michi vijf mark om een cadeautje voor Marila te kopen.

Michi is dolbij, nu kan hij een cadeautje kopen voor Marila, hij wil zijn cadeautje verstoppen onder zijn kussen. De leiding zit dit, zij denken dat hij weer iets aan het stelen is, nu wordt hij vals beschuldigd. Die avond loopt Michi weg van de jeugdherberg, naar het stadje waar Paul woont, intussen wordt hij al gezocht door de politie en zijn jeugdgenoten.

Als Michi bij Paul aankomt dan legt hij alles aan Paul uit, Paul belt de leiding en legt alles uit. Als Michi wordt opgehaal door de leiding heeft iedereen er spijt van dat ze Michi voor dief hadden uitgescholden, en de kinderen die Michi eerst pesten waren nu zijn vrienden.Genre:Een sociaal kinderboekPersoonlijke mening:Het boek leest wel fijn, maar is niet echt voor mijn leeftijd.

Maar toch heb ik er wat van geleerd, ik weet nu hoe kinderen zonder ouders zich voelen, en de gevoelens van Michi worden goed beschreven.

De gevoelens van Michi worden goed beschreven.

Verder heb ik niks te klagen over dit boek.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen