Boekverslag : Een Reusachtige Harige Man - Harry Potter : Filmbespreking Ingezonden Door: Karen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 688 woorden.

Acteurs


- Daniel Radcliffe


- Rupert Grint


- Emma Watson


- John Cleese

Inhoud


De film begint in de Ligusterlaan, daar wonen meneer en mevrouw Duffeling. Ze hebben een zoon, Dirk. Als meneer Duffeling naar zijn werk gaat ziet hij allerlei vreemde dingen, mensen die in tovenaarsmantels rondlopen en een kat die naar een straatnaambordje kijkt. Ook hoort hij regelmatig de naam Potter.


De zus van mevrouw Duffeling was getrouwd met een man de met zijn achternaam Potter heette. De Duffelings wilden niets met de Potters te maken hebben. Er lopen vreemde mensen door de Ligusterlaan, Albus Perkamentus en een kat. De kat is Professor Anderling. Uit hun gesprek blijkt dat James en Lily Potter vermoord zijn door de boze tovenaar Voldemort. Hij wilde ook Harry vermoorden, maar wonder boven wonder is dat mislukt. Harry heeft er wel een litteken aan overgehouden op zijn voorhoofd, in de vorm van een bliksemstraal. Perkamentus, Anderling en Hagrid (een reusachtige harige man), brengen de kleine Harry naar de familie Duffeling. Harry's enige familie die hij nog heeft.

Harry woonde bij de Duffelingen, maar daar wordt hij totaal genegeerd en kan niets goed doen. Al die tijd dat Harry bij de Duffelingen woonde hadden ze hem nooit verteld dat hij een tovenaar was net als zijn ouders.Harry merkte dat hij een bijzondere gave had toen hij op Dirks verjaardag in de dierentuin met een slang sprak en hij liet deze slang ontsnappen uit zijn kooi. Hierdoor moest Harry een lange tijd opgesloten zitten in de bezemkast van de Duffelings.


Dirk bleef Harry Pesten. Op een dag komt er een geheimzinnige brief voor Harry. Zijn oom is niet van plan om de brief aan hem te laten lezen. Daarom blijven er brieven toestromen. Uiteindelijk komt er dan een reus, Hagrid genaamd, langs. Harry kent hem natuurlijk niet. Hagrid ging er vanuit dat Harry alles wist van zijn ouders en van zijn litteken op zijn hoofd, maar dat was dus niet zo. Hagrid legt Harry alles uit en gaf hem de brief, het was een uitnodiging om te komen studeren op een Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.( Hogwarts )Hagrid sprak met Harry af dat hij de volgende dag met hem schoolspullen ging kopen.


Op 1 september was het zover, hij moest naar het station van Londen en de trein op Perron 9 3/4 zou hem naar zijn nieuwe school brengen. Op het perron werd Harry zenuwachtig, hij zag nergens perron 9 3/4 totdat hij een familie tegenkwam die zo te zien ook naar de toverschool moesten. Het was de familie Wemel. Ze lieten hem zien hoe hij op perron 9 3/4 moest komen.


Op school werd iedereen verdeelt over verschillende afdelingen. Er zijn 4 afdelingen, Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich. De sorteerhoed bepaalde in welke afdeling je komt. Bij Harry moest de hoed even nadenken, Harry wilde absoluut niet in Zwadderich, al vond de hoed dat Harry bij Zwadderich veel zou kunnen bereiken. Maar het werd gelukkig Griffoendor, net als zijn nieuwe vriend Ron.


Harry en zijn vrienden komen toevallig iets te weten over De Steen der Wijzen. Met deze steen heb je het eeuwige leven en kun je zoveel goud maken als je maar wilt. Ook komen ze erachter dat Voldemort die nog maar half leeft, waarschijnlijk op zoek naar deze steen is. Ze denken dat Sneep( een professor) de hulp is van Voldermort om bij de steen te komen. Ze ontdekken dat de steen bewaakt wordt door een reusachtige hond met drie koppen, Pluisje. De enige die met Pluisje overweg kan is Hagrid.


Op een dag wanneer Perkamentus weg is, komen ze erachter dat professor Sneep het luik probeert binnen te gaan waar de steen verborgen moet zijn. Ze besluiten hem achterna te gaan. Dan komen ze erachter dat niet Sneep, maar Professor Krinkel de hulp van Voldermort is. Krinkel moet de steen nemen zodat Voldermort eeuwig blijft leven. Gelukkig houdt Harry hem tegen. Op het moment dat Voldemort Harry probeert te vermoorden komt Perkamentus binnen, Voldemort vlucht en de steen wordt vernietigd.


Het eerste jaar is voorbij en Harry moet voor de zomervakantie terug naar de Duffelingen.

Regie : Chris Columbus


Scenario : Steve Kloves


Muziek : John Williams
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen