Boekverslag : Kees Van Kooten - De Ergste Treitertrends
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 398 woorden.

Bibliografie
13e druk, 1987(1976;(174 p.)


Samenvatting
Eigenschappen:

| Je moet op ze kunnen bouwen | je kan er mee lachen | je moet goed met ze kunnen praten | ze zijn niet te beroerd iets voor je te doen | ze halen je niet achter je rug om op je bek | Ze moeten je niet 'in bezit nemen' |Persoon:

Hier een persoon noemen is niet simpel, daar het boek uit losse verhalen bestaat. Ik heb daarom bij drie eigenschappen een verhaal gezocht waaruit een persoon die eigenschap duidelijk wel, of duidelijk niet bezat.

Voorbeelden:

Eigenschap: Ze halen je niet achter je rug om op je bek
Iemand vertelt dat hij een goede vriend (Bert) heeft die homo is. Deze was een keer bij hem op bezoek, terwijl er nog iemand was, Peter. De verteller vroeg Bert met wie hij nou het liefst naar bed zou gaan. Bert antwoord dat dat Peter is, en de verteller voelt zich daarover beledigd. Als Bert later niet op een verjaardag komt zegt hij:
"Nee, Bert heeft me erg teleurgesteld. Na alles wat ik voor hem gedaan heb, om mij dan na vijf jaar ineens zo te laten vallen. Dan merk je toch weer dat je geen peil op die mensen kunt trekken. Ik zeg het nog tegen Shirley: daar heb je nou weer een typische nichtenstreek." Het is de verteller die de bovenstaande eigenschap niet bezit, ook al doet hij alsof het Bert is, die in de fout zit.

Eigenschap: Ze zijn niet te beroerd iets voor jou te doen
"'Marian?' 'Ja Roel?' 'Doorrijen naar Parijs?' 'Oh hou op Roel....' 'Gewoon linea recta doorrijen naar Parijs? Nu?' " Ze willen allebei graag met elkaar weg.

Eigenschap: Ze moeten je niet 'in bezit nemen'
"Ik vertelde je dat we af en toe spanningen hadden hè, Tanja en ik. Niets meer van gemerkt, sinds het begin van die leefgemeenschap. Ze zit nu bij voorbeeld al drie dagen hiernaast, soms hoor ik haar tot diep in de nacht met Peter klessen. Nou, en als ik plotseling merk dat ik me in diezelfde kamer, door de kleur of het licht of weet ik veel, erg goed kan manifesteren, dan verhuizen ze gewoon. Je hoeft elkaar nooit in de weg te lopen. Daarom proberen we nog meer mensen hiernaartoe te halen, zodat we in eenenzeventig de hele galerij kunnen huren. Dan hoef je, als je daar geen zin in hebt, helemaal niets meer met elkaar te maken hebben."


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen