Boekverslag : Marc De Bel - De Monsters Van Frankenzwein
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 627 woorden.

Titel: De monsters van FrankenzweinSchrijver: Marc de BelAantal Pagina’s: 147Jaar van uitgave: 1998Uitgeverij: Davidsfonds / Infodok, LeuvenMarc de Bel over zichzelf: ik ben dus Marc de Bel, en zo voel ik me ook wel een beetje. Klepelgek tingeling. Ik ben geboren op 7 mei 1954. In Kruishoutem, achter een heerlijk geurende seringenstruik. Ik woon er nog altijd met Mie, de kinderen Elf, Aim, Ayan en Allen en een zootje dieren: de honden Toepee, Babbe en Ceylon; De katten Mien, Vlek, Vaniel, Indi, Ollie en Poitou; de bedrijvige familie Zoldermuis; vijf stokoude kippen en Jean-Luc, onze haan die elke dag dikker wordt. Helaas is Pica, onze tamme ekster, door een buurman afgeschoten. Vroeger gaf ik les in de vierde klas maar nu schrijf en teken ik de hele dag. Dat vind ik net zo leuk als lesgeven, hoewel ik het pesten van kinderen wel een beetje mis. Vooral het vele huiswerk geven, haha! Gelukkig ga ik vaak vertellen in scholen en bibliotheken. Ik babbel veel liever met kinderen dan met volwassenen. Dat komt waarschijnlijk omdat ik, sinds die val uit mijn boomhut, altijd elf gebleven ben. Dat mag zeker zo blijven! Ik hoop dat mijn opengebarsten fontanel nooit dichtgroeit. Zo kan ook jij lekker mee kopje onder duiken in al die keutelspannende, slappelachgrappige en vlinderfladderige avonturen die bruisend mijn broeiende kompostkop binnenstromen.Illustraties: Jan BosschaertBelangrijke Thema’s:

- gierigheid

- Het goede tegen het slechteHoofdpersonen:

- Winde: zij moet volgend jaar het verhaal van “De Monsters van Frankenzwein” vertellen.

- Gwendolien en Wart: zij merken dat er iets aan de hand is en gaan erachter aan. Zij komen achter het grote Vijf Stappen Plan van de twee boeren.

- Boer Bonkers en magere Hein Frankenzwein: Zij zijn de twee gierige mensen van het verhaal en ze willen al het geld van alle Groendorp bewoners.

- Oude Wijze: heeft tot nu toe elk jaar het verhaal verteld, maar dit jaar is het de laatste keer.Samenvatting:

In Groendorp wordt elk jaar door de Oude Wijze Het verhaal van magere Hein Frankenzwein en de dikke boer Bonkers vertelt:

Frankenzwein en Bonkers zijn twee vreselijk hebberige mensen. Ze plannen een Vijf Stappen Plan om nog rijker te worden. In dit plan gaat het erom dat ze in vijf stappen reuzenvarkens willen kweken en die onder de mensen brengen.

Gwendolien en Wart zijn twee kinderen uit Groendorp. Zij vermoeden dat er iets niet pluis is tussen die twee boeren. Ze vinden uit wat ze van plan zijn en willen het aan de ouderen vertellen, maar die geloven het verhaal natuurlijk niet.

In de tussentijd vordert het Vijf Stappen Plan geweldig en verandert heel Groendorp langzaam maar zeker in een reuze varkensfokkerij. Iedereen koopt de dieren en fokt ze om er zo hun geld aan te verdienen. Ze kopen een stalling en zetten die in hun tuin en ze kopen voedsel voor de dieren van boer Bonkers.

Op het dorpsfeest, waar natuurlijk altijd iedereen aanwezig is, vertelt Gwendolien iedereen de waarheid. Uiteindelijk geloven de Groendorpers haar en worden Frankenzwein en boer Bonkers uit het dorp verbannen.Happy End:

Het boek heeft een Happy End, omdat de boer Bonkers en Frankenzwein uit het dorp worden verbannen en alles weer normaal wordt.Titel:

Het boek heet zo, omdat het sprookje dat op het dorpsfeest wordt verteld over de monsters gaat die Frankenzwein maakt.Mening:

Ik vond het een leuk en spannend boek, omdat er leuke plaatjes in staan. Het is ook erg boeiend geschreven zodat je het boek het liefste in 1 keer zou willen uitlezen. Marc de Bel is sowieso mijn favoriete schrijver. Ik heb al zeker 15 boeken van hem gelezen en ze zijn stuk voor stuk geweldig! Ook dit boek is weer een groot succes.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen