Boekverslag : Patrick Lagrou - In De Klauwen Van De Duivel
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 449 woorden.

De titel van het boek dat ik gelezen heb is In De Klauwen Van De Duivel. De auteur, Patrick Lagrou scheef het boek in het Nederlands. Ik vind dat de cover niet goed bij het verhaal past, want toen ik hem bekeek verwachtte ik een griezelverhaal terwijl het eigenlijk een boek over sekten is.





Het hele gebeuren vindt plaats in verschillende landen: België, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Het verhaal begint in juli en eindigt in december. De belangrijkste persoon is Stefanie Demey. Ze is rebels, kritisch en eigenwijs. Haar vader, Stanny Demey is een doorzetter, want hij werkt dag en nacht. Daarom heeft hij bijna nooit tijd voor zijn dochter. Ten slotte is er de vriend van Stefanie: Jürgen Appelmans. Het is een verstandige jongen. Volgens mij heeft de auteur passende karakters gekozen voor deze personages. Er komen ook heel wat nevenpersonages in het boek voor. Om te beginnen is er de moeder van Stefanie. Er wordt niet erg veel over haar gesproken, alleen op het einde. Verder is er Bruno, de jongen die ervoor zorgt dat Stefanie in de sekte beland. Rosa is het lid van de sekte waar ze het meest mee optrekt. Daarna zijn er Max Windels, een sekte-expert en Brigitte, een ex-sektelid die Jürgen en Stanny helpen om Stefanie te redden. Ten slotte is er de sekteleidster, Mama Gaia. Het probleem dat zich voordoet is dat Stefanie in de klauwen van een sekte raakt.


Het verhaal eindigt met een happy end, het is ook een gesloten einde. Zo’n einde vind ik altijd wel leuk. De passage die mij het meest heeft aangesproken is de inwijding van de nieuwe sekteleden. Het sprak me aan omdat het gebeuren een mystieke sfeer met zich meedroeg. Het thema van het boek is sekten. Volgens mij is de bedoeling van de schrijver informeren hoe het er in een sekte aan toe gaat.





Het verhaal is chronologisch opgebouwd, er komen dus ook geen flashbacks of


flashforwards in voor. Het hele gebeuren wordt verteld door iemand die er compleet buitenstaat: de auteur. Ik vind dat de auteur frisse taal gebruikt. Ook de zinnen zijn goed opgebouwd. Verder komen er zowel beeldspraak als stijlfiguren in de tekst voor. Enkele voorbeelden:


- “Toch zou Stefanie bakzeil moeten halen. Jürgen probeerde zo goed mogelijk tussen de klippen door te schipperen.”


- “Als een dief in het holst van de nacht, zo kon de dood plotseling toeslaan.”


- “Violet was pisnijdig.”





Ik heb het boek graag gelezen, hoogst waarschijnlijk zal ik nog meer boeken van Patrick Lagrou lezen. Volgens mij is het boek voor mijn leeftijd geschikt en ik zou het aan iedereen aanraden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen