Boekverslag :  - Instructie: Rotsjes Bereiden Ingezonden Door: Koward
De taal ervan is Overig en het aantal woorden bedraagt 281 woorden.

Mijn instructie zal gaan over het bereiden van rotsjes. Dat zijn koekjes die een beetje de vorm hebben van een rots, vandaar de benaming. Ze zijn hard aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant. Je kan ze kopen bij de bakker, maar je kan ze ook zelf bereiden…

Wat heb je nodig?

· Eerst en vooral heb je 250 gram bloemsuiker nodig; geen gewone kristalsuiker , want dat is niet zo fijn en zoet als bloemsuiker.


· Verder heb je ook 250 gram gemalen cocos nodig. Misschien zijn er mensen die niet weten wat dat is, dus zal ik er een potje van doorgeven. Cocos heeft ook een speciale geur.


· Wat je nog nodig hebt, is 20 gram gewone bloem omdat bloem onmisbaar is bij het bereiden van koekjes.


· Als laatste mag je de 4 eieren niet vergeten. Daarvan heb je alleen het eiwit nodig. De eierdooiers gooi je best niet weg, want die kan je nog in allerelei andere gerechten verwerken.

Hoe ga je te werk?

· Om te beginnen doe je de eiwitten samen met de bloemsuiker in een kookpot.Die zet je op het vuur tot de inhoud een witte kleur krijgt.


· Daarna voeg je er de gemalen cocos aan toe.


· Vervolgens doe je er ook de bloem bij en roer je alles goed door elkaar.


· Dan schep je met zo'n lepel, die dikwijls gebruikt wordt om ijs te scheppen, deeg uit de kom en leg je halve bolletjes op een ovenplaat. Je kun er zo'n twintigtal van op één ovenplaat leggen. Zorg er wel voor dat je ze niet te dicht bij elkaar legt, anders kleven ze aan elkaar.


· Tenslotte stop je de ovenplaat in de oven en laat je alles zo'n 15 minuten bakken op 175 °.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen