Boekverslag : Virginia Andrews - Het Geheim Van De Wilde Bloemen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1297 woorden.

gegevens

auteur: Virginia Andrews tm.

vertaald door: Parma van Loon.

titel: Het geheim van de wilde bloemen.

uitgever: Uitgeverij de Kern, Baarn.

jaar van uitgave: 2000.

genre: psychologische jeugdroman.

het is het vijfde boek van: De wilde bloemen-serie. Hierbij horen de boeken:

1. Misty

2. Star

3. Jade

4. Cat

in deze boeken wordt het leven van de meisjes die bij de therapeut dr. Marlowe samenkomen beschreven.

inhoud

gebeurtenissen:

Cathy Carson wordt uitgenodigd om samen met de andere meisjes Misty en Star bij Jade te komen brunchen. Bij Jade zweren ze elkaar altijd de waarheid te zeggen. Ze noemen zichzelf de WMO'ers, Wees Met Ouders. Cathy verteld ze dat haar moeder eigenlijk niet haar moeder is, maar dat Geraldine haar halfzus is. De meisjes vinden dat Cathy meer over haar verleden moet weten. Dat is dus ook hun opdracht. Maar de altijd cachrijnige Geraldine wil niets over Cathy's verleden zeggen.Op een avond als ze daarover erge ruzie hebben gehad vindt Cathy Geraldine, dood. Ze belt Jade op omdat ze niet weet wat ze moet doen en die belt de rest op. Samen bedenken ze een plan om ervoor te zorgen dat Cathy niet naar een pleeggezin hoeft, omdat ze nog geen achttien is. Omdat Geraldine toch geen vrienden had of kennissen die haar weleens kwamen bezoeken begraven ze het lichaam achter in de tuin.De meisjes komen elke dag naar Cathy en het huis wordt opnieuw ingericht. Enkele keren wordt er voor Geraldine gebelt, maar dan wordt er steeds weer een excuus gevonden dat ze niet aan de telefoon kan komen. Als de pleegvader van Cathy belt, wordt ze toch bang. Haar pleegvader had haar namelijk in haar jeugd misbruikt en hij mocht geen contact meer met haar hebben. Ze kunnen de politie niet waarschuwen, omdat ze er anders achter komen dat Geraldine er niet meer is.Als Cathy en haar vriendinen een fuif geven waar ook jongens zijn uitgenodigd, krijgt haar pleegvader argwaan en breekt hij bij het huis in. Nu Cathy nog banger wordt staat haar pleegvader op een dag zomaar in het huis en vertelt haar dat Geraldine niet zomaar is overleden. Hij vertelt haar dat hij pillen bij haar eigen pillen heeft gestopt en gewacht had totdat zij de dodelijke pil zou nemen. Ook vertelt hij dat hij had ingebroken om het pillendoosje weg te halen. Hij was er ook al achter dat ze Geraldine hadden begraven. Cathy moest haar spullen pakken van hem en meegaan om samen met hem een beter leven op te bouwen. Omdat ze bang was dat hij ging slaan schreef ze een briefje voor de meisjes en ging ze met hem mee.Hij nam haar mee naar zijn boot waar ze op bed moest gaan liggen. Toen hij haar weer wilde verkrachten kwamen plotseling twee politie-agenten, de therapeut dr. Marlowe en de drie meisjes binnen. Toen de drie WMO'ers het briefje hadden gelezen vertelden ze het verhaal van Geraldine en het verhaal van het briefje aan dr. Marlowe en die had de politie ingelicht. Haar vader werd opgepakt en Cathy moest haar verhaal vertellen. De meisjes moesten voor de rechter verschijnen en kregen vermaning. Dr. Marlowe bood aan om de pleegouder van Cathy te worden. Zij en haar zus namen Cathy op in hun huis.

En zo liep het verhaal toch nog goed af...................

hoofdpersoon: Cathy Carson, ook wel Cat genoemd is een meisje van 17 jaar oud. Vroeger door haar pleegvader misbruikt. Hierdoor bij een therapeut terecht gekomen, waar ze ook de andere drie meisjes tegenkwam.personen:

Misty Foster, een meisje waarvan de ouders tijdens de langedurige scheiding haar gebruikten om elkaar te pesten, dwars te zitten en te kwetsen met een eindeloze reeks kleine wreedheden.Star Fisher, woont samen met haar broertje Rodney bij haar oma, omdat nadat eerst haar vader het gezin in de steek had gelaten ook haar moeder dat deed en wegging met een andere man.Jade Lester, een mooi en rijk meisje, dat in een landhuis in Beverly Hills woont. Haar ouders behandelden haar als een van hun bezittingen en maakten tijdens hun echtscheiding vooral ruzie om háár.Geraldine is de (halfzus), maar later blijkt ze de pleegmoeder van Cat te zijn. Ze moest van haar eigen pleegmoeder, want ze was zelf ook geaddopteerd met de man trouwen die later Cat misbruikte. Haar pleegmoeder was vreemd gegaan en om een schandaal te voorkomen moest Geraldine samen met hem Cathy opvoeden als hun eigen kind. Geraldine laat Cathy al het werk binnen doen en Cathy mag nooit uit of naar vriendinnen toe. Het liefste had ze dat Cathy niet ouder werd en nooit uit huis ging.plaats:

De plaats waar het verhaal zich voornamelijk afspeelt is bij Cathy thuis. Maar in het begin ook even bij Jade.tijd:

Het verhaal speelt zich ongeveer in deze tijd af.

verteltijd: 414 bladzijdes.

vertelde tijd: ongeveer 1 à 2 maanden.

Het verhaal is in chronologische volgorde verteld.begin:

Het verhaal begint met een klein stukje inleiding over haar eigen leven en over de andere drie meisjes die bij de therapeut in therapie waren.probleem en afloop:

Het probleem is dat de vier WMO'ers Geraldine hebben begraven, omdat Cat minderjarig is. Anders zou ze in een pleeggezin terecht komen. De vier meisjes dragen dus een groot geheim met zich mee, maar het echte probleem is dat de vader van Cat voor de plotselinge dood van Geraldine heeft gezorgd en dat hij Cat meeneemt. Maar de andere drie meisjes vertellen het grote geheim aan hun therapeut, dr. Marlowe. Die licht de politie in en ze komen op het spoor van Cat en haar pleegvader, waarna ze haar pleegvader arresteren. Omdat Cat nog minderjarig is mag ze veilig bij dr. Marlowe en haar zus Emma komen wonen.perspectief:

Het boek is geschreven uit een 'ik'-perspectief. De 'ik'-persoon is Cathy Carson.titel:

De titel slaat op de vier meisjes die na de groepssessie weer bij elkaar komen en na een aantal gebeurtenissen een heel geheim met zich meedragen. Met de wilde bloemen worden de meisjes bedoeld.thema

Doe geen rare dingen en heb geen groot geheim.beoordeling

Ik vond het een ontroerend boek. Het voelde ofdat ikzelf de persoon was die in dit boek voorkwam. Daardoor vond ik het eng om dit boek te lezen. Je hebt het gevoel van: 'Doe het niet!' en'Je komt in de problemen.' Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal. Het is niet zozeer een realistisch boek, want wie begraaft er nou iemand in de tuin? De opbouw van het verhaal was wel goed, maar ook niet saai. De stijl was goed, omdat het verhaal daardoor toch een bepaalt sfeertje krijgt.informatie over de schrijver en schrijfster van dit boek

Virginia Andrews is een hele goede schrijfster. Ze is geboren op 6 juni 1923 in Portsmouth, Virginia. En is gestorven op 19 december 1986. Bloemen op zolder werd een van haar bekendste boeken over de hele wereld en datzelfde geldt voor de boeken die daarna volgden. In haar boeken spelen kinderen in de puberteit een belangrijke rol. Ouderen met een psychologische afwijking vormen een bedreigende factor.Na de dood van Virginia Andrwes werkt de familie Andrews met een zorgvuldig uitgekozen auteur aan de votooiing van de nog bestaande verhalen en ideeën van Virginia Andrews en aan het schrijven van nieuwe romans die zijn geinspireerd door haar vertelkunst.Andere boeken van Virginia Andrews en haar vervangende auteur zijn:Bloemen op zolder

Bloemen in de wind

Als er doornen zijn

Het zaad van gisteren

Schaduwen in de tuinM'n lieve AudrinaHemel zonder engelen

De duistere engel

De gevallen engel

Een engel voor het paradijs

De droom van een engel

Dawn - Het geheim

Dawn - Mysteries van de morgen

Dawn - Het kind van de schemering

Dawn - Gefluister in de nacht

Dawn - Zwart is de nachtRuby

Ruby - Parel in de mist

Ruby - Alles wat schittert

Ruby - Verborgen juweel

Ruby - Het gouden webMelody

Melody - Lied van verlangen

Melody - Onvoltooide symfonie

Melody - Middernachtmuziek

Melody - Verstilde stemmenButterfly

Crystal

Brooke

Raven

Vlucht uit het weeshuisAndere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen