Boekverslag : Patrick Lagrou - Sterrenkind
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 587 woorden.

De titel van het boek waarover ik zal schrijven luidt ‘Sterrenkind’ , het is geschreven door de toch wel bekende Patrick Lagrou en het is gedrukt in 1996, het werd uitgegeven bij Clavis, Hasselt. De omslagillustratie werd verzorgd door Danny Juchtmans, er zijn verder geen illustraties aanwezig.Samenvatting:

Bran, een pientere jongen heeft het ongeluk om in het akeligste landhuis van de wereld te wonen, namelijk ‘het Kraaiennest’. Hij woont daar samen met zijn ouders die alles doen om in de gunst van de hatelijke tante Cécar te staan, die jammer genoeg ook haar dagen in het vreselijke landhuis slijt.Het lijkt of bran’s ouders helemaal in haar ban zijn. Ze probeert achter elk klein pleziertje van Bran een stokje te steken. Nadat Bran een bijna-doodervaring heeft gehad maak hij iets heel vreemds mee, en hij wordt gevoelig voor de aanweziheid van geesten, ook kan hij het aura van mensen, dieren en zelfs planten zien in de vorm van een stralenkrans.

Het is aan Bran om zowel zijn leven als dat van zijn ongeboren zusje te redden …

Hoe en waarom? Dat kun je zelf lezen in dit spannende boek dat opgedragen is aan alle ongeboren kinderen die om één of andere reden niet welkom zijn.Mijn mening over het boek:

Ik vind dit een heel goed boek, vooral omdat je goed kunt meeleven en meevoelen met de hoofdpersoon, Bran. Het is half-realistisch, het gaat een beetje over abortus en hoe mensen kunnen bedriegen en andere mensen zo te behandelen dat ze heel onderdanig worden en dus ook op jouw bevel abortus plegen. Wat niet realistisch is, maar wel voor alle spanning in het boek zorgt is de zwarte magie en de middelen die daartegen worden gebruikt, Bran waagt zijn leven door samen met Pauline Ganzenveer, die door hem tante Polly wordt genoemd en hij bij toeval heeft ontmoet, zij is een grote hulp voor hem en leert hem het nodige om de zwarte magie aan te kunnen. Het is ook niet voorspelbaar, je kunt blijven verzinnen en fantaseren tot het einde.Personages:Bran Beregoed , de hoofdpersoon in dit boek is een pientere jongen, zijn grootste wens is een zusje krijgen en deze kan hij alleen waarmaken door veel moed, inspanning en doorzettingsvermogen te hebben en te leveren, dat laatste heeft hij allemaal. Nadat hij een BDE of een bijna- doodervaring heeft gehad wordt hij gevoelig voor de aanwezigheid van geesten en kan hij het auro van mens en dier zien.Brans moeder, ze is een lieve vrouw, leuk als mamma en is onder de invloed van zwarte magie in de ban van Cécarine Kraaienpoot, die alleen maar slechte bedoelingen met haar heeft.Brans vader, hij is een aardige maar strenge man, hij weet wat hij wilt en durft daar ook voor op te komen. Net als zijn vrouw is ook hij onder de invloed va, zwarte magie helemaal gehoorzaam aan Cécarine Kraaienpoot.Cécarine Kraaienpoot, ze is een viese ouwe, zogezegde tante van Bran, een lange magere vrouw van een eind in de vijftig. Ze probeert achter elk klein pleziertje van Bran wel een stokje te steken, waarom lees je in het boek, dat ga ik niet verklappen!Pauline Ganzenveer, ze is een heel behulpzaam vrouwtje, Bran ontmoet haar ‘toevallig’ en doet zijn verhaal bij haar over alle vreemde dingen die de afgelopen weken zijn gebeurd, ze helpt hem en zorgt dat hij de moed niet opgeeft. Ook zij is heel moedig en heeft veel uithoudingsvermogen onder de druk die er door deze gevaarlijke situaties komt

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen