Boekverslag : Martin Scott - Traxas
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 738 woorden.

Schrijver van het boek:

Martin ScottTitel van het boek:

TraxaSInformatie over de schrijver:

Daar heb ik niets over kunnen vinden, niet in de bieb en ook niet op internet, ook niet op de site van de uitgever.

( www.spectrum.nl )De samenvatting:

Traxas wordt ingehuurd door de prinses van Turai om een kistje met brieven te stelen van Attilan in Damlijn die een hekel heeft aan Turai, de stad waarin Traxas woont. Hij gaat ernaar toe, vind de kist en leest stiekem de liefdesbrieven. De prinses had duidelijk gezegd dat hij ze niet mocht lezen. Het was maar een brief waarin een spreuk in staat om de draak van de koning in slaap te krijgen. Attilan is vermoord, Traxas wordt ontdekt in het huis en wordt ervan beschuldigd dat hij hem heeft vermoord. Na een paar dagen in de gevangenis te hebben gezeten mag hij weer terug naar Turai. Daar ontdekt hij dat het elven laken is gestolen dat onderweg was naar Turai. Het elven laken is kostbaarder dan goud of diamanten, omdat het bestendig is tegen de allersterkste magie. Traxas en degene waar hij mee samenwerkt Makri komen erachter dat het in de draak zit, maar net als ze er komen is de draak open gesneden en is het laken gestolen. De prinses wordt ervan beschuldigd, omdat zij erbij was toen ze de draak vonden. Traxas wordt door twee elven ingehuurd die het elven laken terug willen en wordt ingehuurd door Cicerius, een belangrijke partij in het paleis, omdat zijn cerius ervan wordt beschuldigd dat hij dwa (een zware drugs) handelt. Traxas moet de naam van cerius en de prinses zuiver maken. Hij moet een brief stelen om Cerius z’n naam te kunnen zuiveren, maar het lukt hem niet. Later krijgt hij een bericht van Hannama die de brief heeft. Makri en Traxas vinden haar bewusteloos en later zien ze Sarin de meedogenloze die de brief en het dwa dus heeft afgepakt van Hannama. Horm de dode komt en spreekt een vloek uit die alle inwoners van een stad gek maakt. Makri en Traxas hadden een stuk van het elvenlaken om hun nek gedaan dus die waren ongedeerd. Ze vluchtten naar Liturius die een tegen spreuk had gemaakt. Traxas was neergeslagen, toen hij wakker werd was alles verwoest, maar hij had niks. Hij kwam er achter de elven het elvenlaken hadden, maar toen hij hun vond waren ze ook dood. Toen wist Traxas dat het de vrouwen vereniging was, want die hadden geld nodig voor een oorkonde. Cerius en de prinses waren vrijgelaten.

Laatste scène:

Traxas gaat – zoals gewoonlijk – weer eens een biertje drinken in het café met Makri. Achter hen is de stad weer aan het opbouwen (herstellen dus) van de spreuk die was gemaakt.

Alle gebeurtenissen zijn weer over en zo laten ze zien dat het normale leven weer doorgaat.

Ik vind het wel een lekker einde, alle spanning van de dingen die je gelezen hebt vallen een soort van je af, misschien kent u het gevoel wel.Uitleg van de titel:

De titel slaat gewoon op de naam van de hoofdpersoon. Geen verdere betekenis.

Personen:

Traxas – hoofdpersoon, de goedkoopste tovenaars detective, mollig en met een baard. Doet heel makkelijk aan. Als hij in de gevangenis komt is hij gewoon een beetje aan het relaxen.

Makri – Ze heeft orks- elven- mensenbloed. Ze is een vechtersbaas die sinds kort bij de vrouwen vereniging zit, grijsrood getinte huid. Stoer.

Cicerius – Een belangrijke partij in het paleis.

Horm de dode – Een half mens-ork, hij is een sterke tovenaar.

Sarin de meedogenloze – Zij zit bij de moordenaars gilde, slank en heeft zwart haar.

Hannama – Zij zit ook bij de moordenaars gilde.

Darlox – Leider van de vriendengemeenschap, Traxas is hem 500 guran schuldig. Hij is klein, dun en heeft een sikje.

Du-Akai- - Prinses van Turai, lang en slank.

Derlex – Bisschop van de kerk die het elvenlaken wou, hij is oud en heeft grijs haar.

Mening: Ik vond het een heel erg leuk boek, want er komt veel actie in voor en veel fantasie. Ik houdt daarvan, het is leuk om zulke boeken te lezen. Het boek vond ik wel een beetje moeilijk geschreven, maar het lukte mij wel om alles zo te begrijpen dat ik het verhaal snapte. Soms moest je gewoon een paar keer lezen voordat je het zag, maar dat vond ik niet erg.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen