Boekverslag : Ann Coburn - Welcome To The Real World
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 769 woorden.

Het verhaal speelt zich af in de Old House een school en gaat over vijf kinderen in de leeftijd van vijftien en zestien jaar zij worden gechanteerd door Andrew de zoon van de conciërge.

De Old House heeft een grote entreehal,een trap met leeuwen en een haard zo groot dat je er in kunt staan.

Over de trap gaat een spook verhaal,dat toen de Old House nog een familiewoning was’’een keukenmeisje huilend vanuit haar zolderslaapkamer liep en zich van de trap af liet vallen waarbij ze zo hard schreeuwde dat de leeuwen nar haar keken”.Het was avond toen Rosa door de gang van de school sloop om een foto van het schoolbord te stelen,’’het was een foto van Jason Hughes’’, Op wie ze heimelijk verliefd was.

Net op her moment dat ze de foto eraf wilde stelen was er een flits,Het was D-Cup met een fototoestel in zijn hand.

Zijn echte naam is Andrew Greenwood maar Mr Grindley de gymleraar heeft hem deze naam gegeven omdat hij dik is en altijd te strakke T-shirts draagt zodat het net lijkt alsof hij cup-D heeft. En nu vertelde Andrew haar dat als hem geen geld zou geven hij de genomen foto op het bord zou hangen,maar niemand mag weten dat ze verliefd is op Jason ze heeft de naam intelligent te zijn en geen interesse te hebben in jongens Rosa Heeft een witte streep in haar haar.

Ze is eens gevallen en waar het haar eraf was kreeg ze wit haar terug. Terwijl Rosa naar huis loopt voelt ze zich stom dat ze zich laat chanteren door AndrewToen Rosa en Sophie op een stuk gras naast het Old House zaten wat Spohie speciaal gras noemde omdat je allen op dit gras mocht komen als je uit jaar tien kwam,maar Rosa vond het maar gewoon gras. Op dat moment zagen ze Mrs Grayling de hoofd van het elfde jaar lopen met een jongen,die Rosa haar adem benam.

Hij was perfect het was Jason Hughes op wie Rosa helemaal verliefd was de zoon van Joey Hughes rugbyspeler en aanvoeder van het team.Welkom in de echte wereld had Andrew gezegd nadat ze hem op een afgelegen plek geld had gegeven zonder de foto terug te krijgen,de echte wereld is dus zo gemeen als D-Cup die haar had geslagen en vogelstront noemde,en die aan zijn geheimen kwam omdat hij alle sleutels van de Old House had laten na maken.Maar Rosa ontdekte dat zij niet de enige was die werd gechanteerd. Meena Ganatra word gechanteerd omdat zij heeft gespiekt op een examen,Christine Morris omdat ze al een zoon heeft,Liam O’Donnel omdat zijn vader gestolen goederen van anderen in zijn garage heeft en Jason wordt gechanteerd omdat Andrew zijn dagboek heeft gestolen wat een nadeel is van zijn vaders rugbyteam. Ze komen bij elkaar en Jason zegt dat hij een plan heeft zodat Andrew hem niet meer kan chanteren maar dan moeten zij ieder hun geheim vertellen. Rosa is het er niet mee eens maar stemt toch toe ze schrijven allemaal hun geheim op papier en vertellen dan daarna één voor één hun geheim,maar Rosa verteld niet echt de waarheid omdat ze haar ego niet wil verpesten. Het plan is om Andrew te pakken met een taperecorder zo is de geheime club ontstaan. Liam ontdekt dat D-Cup de tas met spullen waarmee hun worden gechanteerd in zijn kamer heeft verstopt,Liam wilt het stelen maar wordt betrapt door Andrew nu moet hij voor hem spioneren en tegen de andere zeggen dat de tas onder Andrew’s bed liggen.De geheime club besluit om bij Andrew in te breken eenmaal aangekomen vinden ze het raar dat de ramen open staan ze wachten op Liam maar die komt niet opdagen.

Ze gaan naar binnen maar vinden niets onder het bed en aan de spiegel hangt een briefje waarop staat de mafketelclub.

Ze schrikken en beseffen nu dat Andrew al van hun plan af wist en omdat Liam niet op is komen dagen en daarom hun verraden heeft maar vergeven hem als hij later verteld waarom.

Waarneer Andrew te voorschijn komt vertellen ze hem dat hij hun niet langer kan chanteren omdat ze elkaar de waarheid hebben verteld en Liam’s vader gerehabiliteerd is.

Op dat moment zien ze Mrs Greenwood de moeder van Andrew staan,die begrijpt wat er aan de hand is en verteld dan over Andrew dat ook hij een geheim heeft hij had de gymzaal in brand gestoken uit wraak omdat de leraar hem de bijnaam D-Cup had bezorgd.Dan zegt Meena dat het afgelopen is.

Rosa en Jason kijken mekaar aan en beginnen te lachen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen