Boekverslag : Lieneke Dijkzeul - Kortsluiting
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 443 woorden.

Titel: Kortsluiting

Auteur: Lieneke Dijkzeul

Genre: vriendschap, realiteit.Gebeurtenissen: Daniël heeft geen vader meer en weet niet waar zijn moeder is. Daarom komt hij in een pleeggezin terecht. Hij is nog nooit lang naar dezelfde school geweest en daarom komt hij ondanks zijn leeftijd in de brugklas. Hij vindt zijn pleegouders wel meevallen en ook zijn pleegbroer en zus vallen wel mee. In het geheim schrijft hij brieven aan zijn moeder, die verstuurd hij echter niet, want het zijn allemaal leugens. Op school heeft hij het ook niet te kwaad, maar hij kan geen enkel vak echt bijhouden. En aan het eind van het jaar heeft hij één voldoende op zijn rapport. Zijn pleegzus Marieke wordt kwaad, omdat hij geen straf krijgt en zij wel, terwijl ze maar twee onvoldoendes heeft! Als Daniël die middag thuis komt, ziet hij Marieke zijn brieven lezen. Dan knapt er iets in zijn hoofd en woedend pakt hij zijn spullen en gaat hij weg, zijn moeder zoeken. Hij gaat naar de stad. Hij weet daar nog een vriend van zijn moeder te vinden. Als hij na veel complivicaties daar aankomt blijkt zij moeder in het buitenland te zitten. Nadat hij alle brieven heeft weggegooid belt hij Marja op. Hij wil naar huis.Hoofdpersonen: Daniël; hij is veertien jaar. Hij is een doorzetter en wil 'iemand' worden. In het verhaal komt hij er achter dat zijn moeder in het buitenland zit en dat er mensen zijn die echt om hem geven.

Marieke; zijn pleegzus. Pim; zijn pleegbroer. Jesse; zijn pleegvader. Marja; zijn pleegmoeder. Rosy; zjin biologische moeder.Plaats: het verhaal speelt zich af in twee steden, naam wordt niet genoemd.Tijd: Het verhaal speelt zich af in deze tijd.

De verteltijd is ongeveer een half schooljaar.

De vertelde tijd is 165 bladzijden.

Het verhaal wordt geheel in chronologische volgorde verteld.Begin: Het begint bij het begin van de gebeurtenissen.

Belangrijkste probleem: Het belangrijkste probleem is of Daniël zich thuis gaat voelen.Afloop: Ik vind dat het boek een goede afloop heeft. Danël komt immers weer thuis?

Het boek heeft een open einde.Perspectief: Het boek is geschreven vanuit vertellersperspectief. gedeeltelijk vanuit Daniël, gedeeltelijk vanuit Marieke.Titelverklaring: de betekenis van kortsluiting betekent volgens mij de kortsluiting in Daniëls hoofd al hij Marieke de brieven ziet lezen.Mening: Ik vond dit een heel mooi boek, waar ik ook zeker bij moest huilen. het boek was niet moeilijk om te lezen en het bevat de onderwerpen van alle dag, keurig op hun plaats gezet.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen