Boekverslag : J.k Rowling - Harry Potter En De Steen Der Wijzen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1202 woorden.

De Inhoud :

1 Titel, waarom heet het boek zo.

2 De schrijver.

3 De inhoud van het boek.

4 De hoofdpersonen.

5 De bij figuren

6 Hoe lang duurt het boek?

7 Welke omgeving ?

8 Je eigen mening.1 Titel waarom heet het boek zo:Harry Potter en de Steen der wijzen.

Waarom heet het boek zo: Het gaat over een jongen die Harry potter heet die naar de middelbare school gaat, en krijgt iets te maken met de steen der wijzen. Dat is een steen die je heel veel macht geeft als je dat in bezit hebt.

2 De schrijfster:De schrijfster is J.k Rowling eigelijk is het Joanne Kathleen Rowling er staat J.k op omdat ze dachten dat het boek niet zou verkopen als het een vrouw was, blijkbaar dachten de Engelse dat vrouwen geen grappige of spannende boeken kunnen schrijven ( dat hadden ze mooi mis)

Ze werd in 1965 in het Engelse plaatsje Chipping Sodburie geboren.

Haar vader werkte als monteur, en haar moeder was half Schots en half Frans, en ze heeft een zusje Di.

Joanne woonde eerst in een dorpje vlakbij Bristol en daarna in de plaats winterbourne. Op haar negende verhuisde de familie naar Chepstow, toen was schrijven al haar lust en haar leven.

In 1990 begon ze Harry Potter te verzinnen maar door slechte omstandigheden ( moeder die ziek werd, is getrouwd heeft een dochtertje gekregen en daarna ook weer gescheiden) is ze gestopt, ze had geen geld en werkte als lerares Frans, Toen besloot ze als nog het boek af te maken. Toen ze klaar was hoopte ze dat er ongeveer dertigduizend ervan werd verkocht zodat ze kon stoppen met werken, en deel 2 van Harry Potter kon schrijven. Maar het waren geen dertigduizend boeken die werden verkocht, het waren er honderd keer meer ! In minder dan 5 jaar schreef zo nog 3 delen van Harry Potter uit, kleine letters en geen plaatjes, soms werkte ze wel 10 uur per dag. De rest van haar tijd besteed ze samen met een secretaresse aan de bergen post die elke dag binnen kwamen.

3 De inhoud van het boek :Harry Potter, die woonde vanaf zijn geboorte bij z'n afschuwelijke Oom ( Herman) tante ( Petunia) en z'n neefje Dirk.

Zijn ouders die zeer goeie tovenaars waren werden bij de geboorte van Harry vermoord door de grootste vijand van de Tovenaars wereld VOLDEMORT die je weet wel word genoemd.

Voldemort probeerde Harry ook te vermoorden maar dat lukte hem niet, Zijn vloek was teruggekaatst, hij hield er alleen maar een groot litteken op z'n voorhoofd over. Hij had dus veel geluk.

Maar omdat hij zo'n grote ramp had overleeft was hij zeer beroemd, maar hij wist van niks en woonden nog 11 eenzame jaren bij z';n oom en tante, hij had daar geen vrienden en werd jaren lang gepest en buiten gesloten door z'n oom en tante. Er gebeurde die tijd vreemde dingen waar Harry niks vanaf wist, totdat hij brieven kreeg dat hij naar de zweinstein de Hogeschool voor hekserij hocus Pocus mocht. Hij kwam daar met een speciale manier.

Hij werd door iedereen bekeken en aangestaard, hij kwam erachter dat hij beroemd was.

Hij had daar gelijk een vriend gevonden Ron waar hij het hele jaar spannende avonturen mee beleeft.

Net zoals wij op onze school hebben wij ook afdelingen vmbo vmbo-havo enz..

Toen Harry voor het eerst op school kwam moest hij met alle eerste leerlingen in een rij staan, om de sorteerhoed op je hoofd te doen, de sorteerhoed bepaald welke richting/afdeling je op ging je had Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw, Zwadderich. Harry ging uiteraard naar de Griffeondor, samen met Ron. Elke afdeling kan punten halen, door te winnen met zwerkbal, of een goed antwoord geven op een vraag. Je kon ook min punten verdienen, daar waren Harry en Ron het beste in.

Aan het eind kijken ze wie de winnaar van het jaar is. Elke afdeling heeft een aparte slaapkamer en een kamer waar je je huiswerk kunt doen. De kamer zit in een muur, de deur is zeg maar een schilderij, je zegt de password en je mag naar binnen, in de schilderijen zitten levende mensen, dus als die eventjes weg zijn kan je gewoon niet naar binnen. Natuurlijk weet je alleen waar je eigen afdeling zit. Want die andere hebben ook een eigen password en hebben ook een schilderij. Maar er zijn natuurlijk honderden schilderijen op de school. Het Password van de Griffeondor was varkenssnuit , en in de schilderij zat een dikke dame in een roze zijde jurk.

4 De hoofdpersonen:Harry Potter: Harry was dol op tovenaarsspelletjes en haalt graag grappen uit. Hij is klein en heeft zwart kort haar en een brilletje, en een bliksemschicht op z'n voorhoofd. Deze jongen kent geen angsten daarom is hij de hoofdpersoon in het Harry Potter boek.

Ron Wemel: Hij is vernoemd naar Ron Weasley hij schijnt een fantastische schaker zijn geweest. Ron heeft sproeten grote handen en voeten en een lange neus. Hij kent ook geen angsten, hij is opgegroeid bij z'n broers en zussen.

Hermelien Griffel: Het ijverigste meisje van de klas. Ze houdt alleen maar van leren, en wil overal de beste in zijn. Eerst konden Ron en Harry nooit met haar opschieten, maar door haar leer kracht eist ze alles op te lossen als ze weer in de problemen raakte. In het engels heet ze Hermione als Her my own dat betekent zij is mij, in haar achter naam kun je Hermeliens ijver terug vinden , en natuurlijk van een 10 van een Griffel.5 bijfiguren:1 Marcel Lubbermans Zit bij Harry en Ron in de klas, zeer verlegen.

2 Herman, Petunia en Dirk Zeer slecht ze mogen Harry niet

3 Draco Mafidus Deze jongen zit bij het zwaderich en is de aartsvijand van Harry, hij probeert er alles aan te doen om Harry stuk te krijgen.

4 Korzel en kwast De aanhangers van Malfidus.5 Voldemort Harry's grootste aartsvijand, de zwarte tovenaar voldemort die door iedereen 'je weet wel' word genoemd.

6 Lily en James Potter Ouders van Harry

7 Leo

8 Heer hendrik Zijn hoofd is er bijna af.

9 Foppe Een spook die rond zweeft op de school en grappen uit haalt.De leerkrachten:10 Gladianus Smalhart Is ook beroemd in de tovenaars wereld hij maakt boeken en vins zich zelf zo geweldig dat hij handtekeningen uit deelt, hij is heel erg Arrogant.

11 Professor Sneep Zeer streng

12 Professor Anderling

13 hagrid Dit is de speelse leerkracht die het liefst allemaal grote monsters had. Hij is de conciƫrge van de school, en moest daarom harry helpen met het kopen van z'n school boeken hij woont naast de school.

14 Meneer Olivander

15 Vilder

16 mevrouw noks

17 professor kist

18 Banning

19 Plank Hij lijd het zwerkbal team.

20 Professor Perkamentus. De hoof van het school.6 hoe lang duurt het verhaal:Het verhaal duurt een jaar lang, het is gewoon een school jaar.7 Welke omgeving:Het speelt zich in de zweinstein school af.8 Je eigen mening:Ik vind dit zo'n tof boek, ik geniet er echt van. Het is heel veel fantasie, en dat is het leuke ervan. Je hebt gewoon weer zin om te lezen, het is namelijk erg verslavend. Met dit boek ben je waar voor je geld.

Het geinige is dat ook volwassene het boek kunnen lezen. Dat is namelijk wel het leukst van het boek, het is voor jong en oud.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen