Boekverslag : Wim Daniels - Toffe Knokkels En Windwakken
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1152 woorden.

Titel: Toffe knokkels en windwakken (titelverklaring: Het is een leuk woord uit een van de verhalen die slaat op alle verhalen.)Schrijver: Wim DanielsInformatie over schrijver: Wim Daniels is schrijver en taalkundige. Na zijn middelbare school volgde eerst de lerarenopleiding (Nederlands en Duits) en vervolgens de universiteit, waar hij Nederlands studeerde. Hij werkte na zijn studie zeven jaar als leraar Nederlands in het middelbaar onderwijs en daarna zes jaar als docent tekstwetenschap en taalbeheersing aan verschillende universiteiten. Tussentijds maakte hij een reis van een jaar door Noord- en Midden-Amerika. Sinds 1995 werkt hij als fulltime schrijver en taaltrainer. Hij schrijft romans en verhalenbundels voor jongeren (vooral voor de leeftijdsgroep 13-18 jaar) en zakelijke boeken over tekstkwaliteit en taalverschijnselen. Zijn eerste boek kwam uit 1986.

Titels zijn: Dingen van Daan, Daan verliest en verliefd, De bushaltejongen, Ruben, en nog veel meer.Uitgeverij: UnieboekJaar van uitgave: 1997Druk: 2deAantal bladzijden: 115Genre: jongeren, liefdeKorte Samenvatting: 10 verhalen ik geef van ieder verhaal een samenvattinkje.

Esther: Esther vroeg Okke uit maar dat was voor een vriendin van Esther bedoeld. Okke krijgt verkering met die vriendin, Esther is jaloers, tenslotte heeft hij met allebei verkering.

Lasjka: Youri ontmoet een meisje met een heel eigen taal, hij leert die taal, hij begrijpt haar en ziet dat zij Ellen is het meisje dat vorig jaar is verminkt met messteken.

Max: Max was heel ongelukkig hij heette Pruimbek dit werd veranderd in Lembeek, hij werd nog steeds gepest, hij liep weg en kwam nooit meer terug.

Lizzy: Joost is verliefd op Lizzy, Lizzy staat er op school slecht voor. Joost veranderd haar 3.7 in een 8.7. Voor examen uitreiking word dit opgemerkt, maar toch is iedereen geslaagd.

Mirte: Jimmy en Mirte waren goede vrienden, ze kregen verkering, ze wisten niet wat ze tegen elkaar moesten zeg, Jimmy ging een fietsen, toen hij terugkwam wisten ze wel wat te zeggen.

Bonus: Niemand vind Bonus aardig, hij gaat naar aantrekkelijkheidstherapeut. Er mankeert van alles aan hem, daar wordt nu wat aan gedaan.

Burt: Burt heeft verkering met Maaike, op een feest gaat hij te ver met Daphne, via via komt Maaike dat te weten, ze maakt het uit. Burt maakt zijn excuses en het is weer aan.

Lilian: Lilian was verliefd op Ruben, maar die was nu dood. Karin wilde wat zeggen op zijn begrafenis, ze zei dat ze zijn vriendin was voor drie weken, Lilian werd kwaad en ging naar voren.

Pauline: Pauline helpt iedereen die wordt gepest en slaat de pesters in elkaar als het moet.

Bas: Bas heeft vakantiewerk op een redactie kantoor om archieven te ordenen, maar hij mocht ineens iemand interviewen.Mijn mening: Dit was absoluut een tof boek ik heb het eigenlijk in een ruk uitgelezen. Soms zijn die verhalen iets te kort, er zou best wel een vervolg op mogen worden geschreven. Wim daniels is een goede schrijver vind ik echt een ‘puber’ schrijver, want hij schrijft in de taal van nu, met hele maffe woorden, zo heeft hij een woordenboek gemaakt. Deze verhalen gaan van maf tot wat serieuzer, soms lig je in een deuk en de andere keer moet je bijna huilen. Sommige verhalen zijn echt onzin en andere die zouden in het echt ook kunnen gebeuren, het is dus een heel afwisselend boek met leuke verhalen in de taal van nu. Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen het is voor jongens en meiden van 13 tot 18 jaar.

Ik ga nu over elk verhaal mijn commentaar geven.

1 Esther: ik vond dit het leukste verhaal, het is eigenlijk best wel maf, want ik denk niet dat dit zomaar gebeurd in het echt, maar het zou kunnen. 2 Lasjka: ik vond dit ook een mooi verhaal, het was eigenlijk best wel raar, je kan hier denk ik wel een heel boek over schrijven. 7 Max: Max vond ik niet zo’n leuk verhaal maar ik kan het me voorstellen dat het gebeurd. 3 Lizzy: ik vond dit ook een heel leuk verhaal, dit zou dus echt nooit kunnen gebeuren, maar wel goed verzonnen. 9 Mirte: ik vond dit een maf verhaal net zoiets als Max, dit sloeg echt helemaal nergens op, ik vind niet dat dit verhaal erin thuis hoort. 6 Bonus: ik vind dit wel een grappig verhaal, er staan ook hele maffe woorden in. 8 Burt: ik vind dit net zo iets als het verhaal van Mirte, maar dit verhaal is wel iets leuker. 5 Lilian: ik vind dit een beetje een zielig verhaal, ik leef mee met Lilian (uit het boek Ruben). 4 Pauline: ik vind dit een van de leukere verhalen, veel mensen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. 10 Bas: dit vind ik het meest onzinnigste verhaal van het boek.

Opdracht 9:

Zoek een gedicht dat bij het verhaal past. Leg uit waarom.Nog niet zolang was ik van je bezeten

Nu probeer ik je te vergeten

Nooit zal ik je nog zo erg mogen

Want jij hebt mij bedrogen

Jij had er geen zin meer in

En ging maar terug naar je oude vriendin

Mij heb je gewoon laten stikken

Normaal zou ik dat niet pikken

Maar jij, jij deed me zo’n pijn

Ik wil geeneens meer in je buurt zijn

Ik dacht dat onze liefde zo echt leek

Maar jij liet me domweg in de steek

Ik heb me gewoon laten gebruiken.

Totdat je weer met je oude vriendin

het bed in kon duiken.

Je zei dat je eigenlijk geen vriendin meer wilt

Maar dan sla ik pas echt op tilt

Nee, want je gaat wel weer met haar om,

want zij is knap

en mijn uiterlijk is stom.

Kan mij het verrotten hoe ze er uit ziet

Het interesseert me echt niet

Nu voelt mijn hart zo leeg en koud,

gewoon omdat ik weet,

dat je niet meer van me houdt.

Nee nu hou je van haar

Daarom ben je nu niet hier, maar daar

Oh, wat zal ik graag met haar willen ruilen

of maak je me dan weer aan het huilen.

Ach, wat kan je me ook schelen

Ik wil geeneens met haar delen

Nee, ik zoek wel een nieuwe man

Eentje die ik tenminste echt vertrouwen kan.Ik heb dit gedicht gekozen, omdat het over de liefde ging. In het boek dat ik gelezen heb staan veel liefdesverhalen en ik vond dit gedicht ook al een liefdesverhaal op zich.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen