Boekverslag : Carry Slee - Pijnstillers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 699 woorden.

A Zakelijke gegevens1. Titel: Pijnstillers2.a Auteur: Carry Sleeb Vertel iets over de auteur: Carry Slee is in Amsterdam in 1949 geboren. Voor ze aan haar carrière als auteur begon heeft ze nog als dramadocent op een school gewerkt, totdat in 1989 haar eerste boek verscheen. Daarna richtte ze zich volledig op het schrijven van boeken.c Noem een aantal andere boeken van de auteur: Afblijven, Kappen, Bikkels, Razend, Spijt, Confetti conflict, Moederkruid en Paniek. De meeste zijn bekroond door de kinderjury.3. Illustrator: Roelof van der Schans4. Uitgever, plaats, jaar uitgave en de druk: De uitgever van Holkema & Warendolf, Houten, 1997, de tweede druk.B Inhoud van het boek1. Geef een beschrijving van de hoofd personen en bijpersonen:

Casper: Speelt keyboard en heeft zijn vader nog nooit ontmoet.

Camper's moeder: Heel druk met haar werk op een advocaten bureau en heeft kanker

Casper's vader: Fotograaf, blij dat hij Casper eindelijk te zien krijgt.

Sofie: Een vriendin van Casper, verkering met Roy, problemen met haar vader om Roy, veel fantasie.

Roy: Machotype, verkering met Sofie, is buitenlands en heeft daardoor ook problemen met Sofie's vader, hoort niet echt bij de vriendenkring.

Pim: Een vriend van Casper, tekent leuke stripjes over van alles.

Anouk: Verkering met Casper, zingt als Casper keyboard speelt, haar vader had ook kanker2. Waar speelt het verhaal zich af?

Op school, in het ziekenhuis en thuis.3. In welke tijd speelt het zich af?

In de tegenwoordige tijd.4. Samenvatting:

Casper is een jongen van 15 jaar oud. Hij speelt graag op zijn keyboard en zijn grootste wens is om in het jeugdorkest te mogen spelen en dan twee weken naar Praag .

Zijn moeder is zijn grootste fan. Casper woont bij zijn moeder omdat zijn ouders zijn gescheiden en zijn vader hen heeft verlaten. Casper had eigenlijk nog nooit aan zijn vader gedacht tot nu. Hij wilt weten wie zijn vader is. Wat hij doet en waar hij woont. Hij weet wel dat de ouders van Casper z’n vader een brillenwinkel hebben. Hij is nieuwsgierig en wilt gaan kijken hoe ze zijn, daarom gaat hij samen met zijn vriendin Sofie naar de winkel toe.

Nu hij zijn opa en oma heeft gezien wilt hij nog meer over zijn vader te weten komen. Totdat, zijn moeder opeens heel erg ziek wordt. Ze krijgt kanker.

Casper wordt helemaal depressief en heeft geen interesse meer in zijn vader. Hij begint te spijbelen van school om bij zijn moeder te zijn. Op een gegeven moment zegt zijn moeder dat hij zijn vader moet gaan zoeken. Ze wist via via zijn adres te acterhalen.

Casper belt zijn vader eerst voordat hij er naartoe gaat. Zijn vader is reuze blij dat Casper hem wilt ontmoeten en daarom maken ze een afspraak.

In de tijd dat hij zijn vader leert kennen is zijn moeder heel erg achteruit gegaan. Haar zus is zelfs komen helpen. Zijn moeder wou niet naar het ziekenhuis dus lag ze maar thuis.

Een paar maanden later sterft zijn moeder aan de ziekte. Casper zakt in een diepe put, maar op school gaat het wel beter met hem. Hij haalt allemaal 10nen en 9ens.

Hij wilt ook zijn keyboard weg doen en nooit meer muziek maken, maar zijn vrienden houden hem goed tegen.

Op het laatst woont zijn vader bij hem, Casper komt in het orkest en hij gaat naar Praag.5.a Geef aan hoelang het verhaal ongeveer duurt:

Ik zelf denk zo ongeveer een paar maanden.b Geef aan of het chronologisch is verteld of met terugblikken in het verhaal:

Het is chronologisch verteld.6. Geef een verklaring voor de titel van het boek:

de tittel slaat op dat Casper zijn moeder heel erg ziek wordt en nog blijft leven van de medicijnen die ze slikt. De pijnstillers laten denken dat het goed gaat met zijn moeder waarvan dat het geval niet is.C AfrondingEigen mening over het boek:

Ik vind het een mooi boek. Het kan gewoon in het echt gebeuren waardoor het nog spannender wordt. Je kan je helemaal meeleven met Casper, je kan zien wat hij denkt en voelt. Dat vind ik best belangrijk in een boek.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen