Boekverslag : Nickolas Adams - Mr. Popularity
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 912 woorden.

Het boek gaat over Laurie Arthur, een meisje. Laurie gaat iedere ochtend met de bus naar haar school, dat is normaal 5 minuten lopen, maar nu gaat ze speciaal 25 minuten lopen om de leukste jongen van de school te ontmoeten. Brad heet hij, zijn bijnaam is ook wel “ Mr. Popularity “ Brad had Laurie belooft dat als hij Laurie zag wachten op de bus dat hij haar dan een lift naar school zou geven. Daar had Laurie wel zin in. Toen ze onderweg naar de bushalte liep kon ze kiezen of ze nam de korte weg, want ze was al laat, of ze liep de normale weg. Toen ze dacht aan de korte weg moest ze in een keer denken aan Alice Gilbert, het meisje dat opeens vermist was. Ze liep de korte weg. Ze moest door een donker steegje, ze rende, en opeens stond er een grote schaduw achter haar, het was Jack een vriend van haar.

Hij bood haar aan om een lift te geven naar school maar. Laurie zij dat hij haar alleen naar de bushalte hoefde te brengen. Jack vond het wel goed, hij zag wel wat in Laurie, dan kon hij haar gelijk vragen om mee te gaan naar de schoolavond. Jack vroeg haar niet mee uit, hij durfde het niet.

Brad had zich verslapen, en Mr Popularity kwam natuurlijk nooit te laat. Dus hij als een gek naar school langs de bushalte. In het hoofd van Brad spookte soms rare zinnen. Onderweg hoorde hij de vreemde stemmen zeggen “ rij dat hondje daar dood, hij verdient het! “ en hij luisterde en reed het hondje aan. Laurie zag dat en ging naar het dode hondje toe. Brad was geschrokken, de stemmen waren verdwenen. Laurie reed na een gesprek mee naar school. Onder Natuur/Scheikunde zaten Brad en Jack naast elkaar, Laurie zat ook bij hen in de klas. Opeens hoorde Brad de stemmen weer “ Steek Jack in de brand, hij pakt je vriendin af! “ Brad pakte een potje wasbenzine en een brander, stootte het om,precies op de arm van Jack, die stond nu in licht en laaie. Na een half uur de arm in het stromende water te gehad te hebben, was het er rood en deed het erg pijn. Brad had Jack geprobeerd in de brand te steken! Jack ging naar de directeur en legde het hele verhaal uit. Maar de directeur geloofde hem niet, dat zou Brad nooit doen, hij stond bekend om zijn netheid. Jack vertelde het hele verhaal aan Laurie maar die was te verliefd om de waarheid onder ogen te zien.

Op een avond reed Brad op weg naar huis, toen hij Jake in zijn auto zag kwamen de stemmen weer op “ Dood hem! “ Brad pakte zijn kans er reed hard op Jake in, ramde hem, Jake kwam terecht op het randje van een ravijn. Brad stapte uit keek en ging weer zitten. Brad reed zijn auto heel langzaam achteruit richting Jake. Toen kwam de politie, en Brad deed net alsof hij Jake helpte. Ze haalde Jake van de rand af en gingen naar huis.

Jake vertelde het tegen Laurie maar die geloofde het weer niet. Op de avond van het schoolfeest waren Brad en Laurie aan het dansen, toen in een keer de lichten aan gingen en er werd omgeroepen dat nu het “ coolste stelletje van de school “werd verkozen. Brad en Laurie werden verkozen en Jake, die de lichten bediende, moest hun in de spotlights nemen. Dit vond hij niet het leukste wat er moest gebeuren die avond. Aan het einde van de avond ging Brad Laurie naar huis brengen, ze besloten eerst nog even naar Brad’s huis te gaan. Eenmaal aangekomen gingen ze naar binnen en daar zag Laurie een grote taart staan met daarop de naam: Laurie. Brad zei dat hij haar nog iets moest laten zien, daarvoor moesten ze naar de zijkant van het grote huis.

Toen ze daar in een soort kelder waren zei hij dat hij een poes had, Laurie had zelf ook poesen dus daar was ze niet bang voor. Brad deed de deur open en daar zag Laurie een enorme zwarte panter staan, haar naam was Alice. Laurie zei dat ze naar huis wou, maar Brad werd opeens heel boos en begon raar te doen. De panter begon te grommen. Laurie rende naar buiten en de panter rende haar achterna, sloeg haar op de grond en wachtte totdat Brad er weer was. Brad werd boos en de stemmen zeiden hem dat hij haar moest vermoorden.

Brad stopte Laurie in haar kofferbak en bracht haar mee naar het ravijn, het moest een ongeluk lijken.Net op het moment dat Brad Laurie naar beneden wou gooien schreewde Jake, “ nee “ Brad en Jake kregen hevige ruzie en Jake won gooide Brad in de auto en duwde Brad het ravijn in. Ze dachten dat hij dood was maar op een avond werd Andrea de zus van Laurie ontvoerd door Brad. Ze gingen naar Brad zijn huis.

Daar aangekomen deed Brad heel raar en liet Andrea vrij. Maar zijn vader was er nu ook bij gekomen. Die schoot op Jake en Laurie. Na een schietgevecht wonnen Jake en Laurie, nu kwam Laurie erachter dat “ Mr Popularity “ wel vaker zo raar deed. Ze groeven de tuin van Brad open en ze vonden een stoffenlijk overschot van de misterieus verdwenen Alice Gilbert. Jake had dus toch gelijk!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen