Boekverslag : Wim Daniels - Dingen Van Daan
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 373 woorden.

Titel

Dingen van Daan



Schrijver

Wim Daniëls



Titelverklaring

Het boek gaat over de dingen waar Daan mee bezig is, zoals school, meisjes en wat een normale scholier bezig houdt.



Informatie over de schrijver

Wim Daniëls is geboren in Aarle-Rixtel en is op gegroeid in Eindhoven. Hij is later Nederlands en Duits gaan studeren aan een lerarenopleiding en deed daarna eenstudie Nederlands aan de Universiteit van Nijmegen. Hij werkte zeven jaar op een middelbare school als leraar Nederlands, sinds 1987 is hij als tekstwetenschapper werkzaam op verschillende universiteiten. Zijn eerste boek verscheen in 1986 het was het boek, De bultvan de springklok. Nog andere boeken zijn; Dingen van Daan en Daan verliest en verliefd.



Korte samenvatting

Daan zit op een 'normale' middelbare school, waar alles pindakaas, natje boeloe of ongeloofloos is, waar iedereen een eigen heftigheidsgraad heeft, waar iedereen in een existentieel vacuüm verkeert en waar iedereen pilotenschoenen, vetergulpen en zuidpoolkapsels had.



Daan was verliefd op Jolanda, een meisje uit zijn klas. Hij had echter één probleem; zijn heftigheidsgraad was te laag, Jolanda ging alleen uit met jongens die h.h.g. (heftigheidsgraad) hadden van zeker 85 (zelf zit ze op 95) en hij had een h.h.g. van 70, hij zou dus hard moeten werken. In de vakantie had hij een nieuwe fiets gekocht, een atb'je, met 18 versnellingen, zwart met rood. Ook Fokko (hij bepaalde de h.h.g. voor iedereen) had 'm gezien, hij vond een gaaf ding, daar door steeg Daans h.h.g. tot 76, hij hoefde nog maar negen punten en hij zou bij de 85 zijn. Hij merkte wel dat Jolanda hem wat meer aandacht gaf. In de herfstvakantie zou hij naar de kapper gaan. Het was mooi je geworden, hij moest er nu wel wat gel in doen, maar dat maakte hem niks uit het stond stoer. Hij kon het niet geloven maar zijn h.h.g. was gestegen tot 85, eindelijk. Het ging moeizaam maar Jolanda zag hem eindelijk staan en na de kerstvakantie had hij zelfs verkering met haar, hij was de gelukkigste persoon op aarde. Ze deden van alles samen, zelfs studeren, ook dank zij Jolanda ging hij over. Die zomervakantie gingen ze samen naar Portugal.



Genre

Jeugd literatuur 12-16 jaar, jeugdliefde



Mening

Wel grappig, maar toch wel een beetje simpel
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen