Boekverslag : Mitzi Dale - Round The Bend / Stapelgek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 247 woorden.

Deirde is een meisje van vijftien jaar die vertelt over haar leven in tehuizen en opvangziekenhuizen. Zij komt daar terecht omdat ze leeft in haar eigen wereld. Ze leeft niet in een wereld maar in twee; de harde werkelijkheid en haar mooie fantasie die soms ook tot rare situaties leidt. Zoals het bed in brand steken. Dat doet ze ook omdat ze in de "trans" van haar tweede wereld is. Ook heeft ze schreeuwbuien en dat loopt ook niet altijd goed af.Het verhaal:Deirde heeft een zeer slechte band met haar ouders waardoor ze steeds meer in haar wereldje gaat leven. Op een dag is het zover dat ze haar bed in brand steekt. Daardoor komt ze in een groepswoning terecht wat ze helmaal niet leuk vindt.

Vrienden heeft ze er niet echt maar wel heeft ze veel contact met een klein jongetje genaamd Rob. Hij komt met Deirde praten.

Doordat de rest van het gezinshuis niets van Deirde moest hebben ging ze nog meer in haar eigen wereldje leven dan thuis.

De kinderen moesten niks van haar hebben wat Deirde hoog kwam te zitten en er op een dag ook allemaal uitkwam. Dat was zo'n geschreeuw dat ze werd over geplaatst naar een psychiaterische-

inrichting. Daar raakte ze bevriend met haar psychiater.

Die psychiater hielp haar over haar eigen wereld heen. Na ongeveer een jaar mocht ze weer naar huis en de band tussen haar moeder en Deirde werd heel anders; veel sterker.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen