Boekverslag :  - De Zwarte Rugzak
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1247 woorden.


Hoofdpersonen

1: Tessel, ze heeft een beetje rare kleren aan en ze is 13 jaar oud. Ze heeft een wit sproetig gezicht waardoor ze ouder lijkt en heeft rood haar. Ze heeft geen vader meer en is altijd heel vrolijk.

2: Sabien, dit is een 11-jarig meisje heeft iets minder witblond haar dan haar broer en draagt het in een paardenstaart en is heel tenger. Ze is het zusje van Guus en komt uit Boskoop

3: Guus, hij is 13 jaar en heeft heel witblond haar, hij is de broer van Sabien en komt dus ook uit Boskoop

4: Ment: is een donker vrolijk jongetje van 8 jaar. Hij is het broertje van Julius.

5: Julius: Hij is de broer van Ment en is 14 jaar

Samenvatting5 Kinderen gaan op kamp naar een vakantiekamp in Frankrijk. Het heet Vivacancia. Sommigen kennen elkaar al, zoals Julius en zijn broertje Ment, en Sabien en haar broer Guus. 1 meisje gaat alleen, dat is Tessel. Ze gaan met de trein naar Frankrijk, daar begint ook zo'n beetje het hele verhaal. Het verhaal gaat over beelden die kapot worden gemaakt. Het verhaal begint als Tessel in de trein zit en het warm heeft en even naar de WC moet. Als ze opstaat begint de trein af te remmen en als ze in het Wctje is staat de trein stil. Omdat het er warm is wil ze een raampje open doen. Ze krijgt het raampje moeilijk open. Als ze het open heeft schrikt ze zich rot van een beeld met een uitgemergelde kop die haar recht aan kijkt.Opeens kwam er iets uit het niets en knalde tegen het beeld aan. Het beeld viel om en brak in stukken.

Ze schrok en deed het raampje dicht, ze ging op de Wc zitten met haar kleren aan, ze dacht na: Een steen uit het niets of van de trein? Na een paar minuten kwam ze de Wc weer uit en ging weer zitten.Als ze door het gangpad loopt hoort ze een kleine donkere jongen met een leuk gezicht zeggen: Julius?, als je aan de noodrem trekt, kom je dan in de gevangenis? Tessel loopt verder en gaat zitten.De kleine jongen die aan de noodrem wou trekken liet zich over de bank zakken en gaat bij een andere jongen staan. De kleine jongen heet Ment en is het broertje van Julius.

Ment wil ook helemaal niet naar het kamp en bedenkt daarom allerlei manieren om niet te gaan. Julius slaat zijn boek dicht en zegt tegen Ment dat het allemaal nog wel mee valt. Opeens vloog de deur naar de gang open en stonden er een jongen en een meisje in de deuropening ruzie te maken. Het zijn Sabien en Guus. Ze maken ruzie omdat guus geen kamppetje op wil en dat moet in hun cabine.Guus wil niet meer terug naar de cabine en daarom wisselen ze met 2 Zweedse meisjes die in de gang zaten. Hier ontmoeten ze Ment en Julius en samen komen ze tot de conclusie dat ze eigenlijk helemaal niet naar het kamp willen.

Als ze in Durac aan komen (dat is het stadje waar ze in bussen over stappen) word het opeens heel druk. Daar missen ze bussen naar het kamp en ontmoeten ze Tessel die ook de bus heeft gemist. Samen besluiten ze verder te trekken door de omgeving de komende 2 weken. Als ze even later buiten de stad even pauze houden ontdekt Tessel dat ze de verkeerde rugzak heeft. In de andere rugzak zitten allerlei vreemde dingen zoals een paardebeen van Marmer en een tekenmap met potloden en een kaart met kruisjes erop met allerlei latijnse tekens ernaast. Ze besluiten de route te gaan lopen waarlangs de kruisjes staan. Deze leidt het eerst naar een ziekenhuis waar ook al een beeld kapot is geslagen. Als tweede leidt deze naar een kerkhof in het stadje Montigny waar nog niets kapot is geslagen. Ze overnachten die nacht in een ruïne even buiten Montigny. Als ze de volgende dag weer in Montigny komen is er wel een beeld kapot geslagen op het kerkhof. Ze gaan even wat eten in Montigny en merken dat iemand hun tekent. Het is Dante, de kunstenaar uit Montigny. Hij nodigt ze uit om te komen logeren in z'n huis omdat hij graag wil dat Ment voor hem poseert. De kinderen slaan het aanbod af en gaan verder naar het volgende kruisje, de kermis in het stadje Larive.Ze vonden er eerst niks, maar toen Ment in de draaimolen wilde zag hij een kapot beeld van wat eerst een paard was en nu alleen nog maar 4 paardebenen stonden. Vanuit Larive gaan ze naar het huis van Dante, want daar is het 5e kruisje. Als ze bij Dante aankomen worden ze vriendelijk ontvangen door hem en Martine zijn huishoudster. Dante heeft achterin zijn tuin heel veel beelden van zijn katten, want hij heeft wel 5 katten. Hij heeft helemaal een paadje van kattebeelden gemaakt.Hij heeft 1 lievelingskat: Malacoda, het beest heeft een kromme staart, dat komt doordat iemand vroeger er is op gaan staan.

De volgende dag vinden ze het beeld van Malacoda kapot in de tuin, Dante is woest als hij het hoort. Nog een dag later vinden ze Malacoda met ingeslagen schedel in de tuin, ze zeggen het tegen Dante maar niet zolang ze niet weten wie de dader is.

Ze ontdekken nog een geheim atelier in de tuin, het ziet er precies zo uit als dat van Dante, maar dan in spiegelbeeld. Het blijkt van Dante's broer te zijn: Plooy, maar het staat al jaren leeg, want Plooy is al jaren dood, tenminste dat denken ze, want opeens zien ze een man wegrennen met Ment op z'n schouders, ze rennen hem achterna en halen hem in. Ze vechten met hem en hij rent weer weg.Ze hebben Ment weer terug, maar ze voelen zich niet meer veilig. Als ze terug lopen naar het huis ontdekken dat er 2 mannen in de gang staan te ruzie maken: Dante en Plooy, ze hadden ruzie over vroeger. Opeens is het stil en lopen ze heel vriendelijk met elkaar weg. Toen ze er over een uur nog niet weer waren gingen de kinderen op zoek, ze hoorden lawaai uit een diepvrieskist en vonden daar Dante. Plooy was ontsnapt en verdwenen. Toen ze de volgende morgen aan het ontbijt zaten ging de telefoon, het was de politie; een goede vriend van Dante. Er was een man verdronken met een zwarte rugtas, ze vroegen of Dante hem kende. Dante zei van niet, maar wist wel dat het zijn broer was die nu dus echt dood was. Plooy werd begraven in het familiegraf en de kinderen gingen terug naar Nederland.__________________________________________________dit boekverslag levert op z'n minst een 7.5 op, zoniet dan weet ik het ook niet meer.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen