Boekverslag : Betoog - Bouw Niet Maar Verbouw
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 232 woorden.

Ik heb gekozen voor de tip ‘bouw niet maar verbouw.’ Vele mensen die gaan trouwen of samenwonen dromen ervan om hun eigen huis te bouwen. Op die manier gaat er veel plaats verloren, plaats waar er normaal een open ruimte bestaat of waar er een park of bos zou kunnen komen. Terwijl blijven er bestaande huizen leeg staan om langzaam te verkrotten. Daarom is het beter om een bestaand huis te kopen. Het kan dan zijn dat je er niet helemaal tevreden over bent, maar in dat geval kan je steeds verbouwen. Op deze manier moet je geen volledig nieuwe bouwgrond kopen en bespaar je veel plaats. En je woont toch in een huis waar je je goed in voelt.


En verbouwen doe je natuurlijk het beste met milieuvriendelijke matrialen. Je kan bv. zonnepanelen laten instaleren zodat je met zonne-energie kan werken en je vermijdt best ook het gebruik van houtsoorten waarvoor ze het regenwoud omhakken!


Oude huizen hebben meestal ook een put waarin ze regenwater opvangen en dat dan gebruiken voor bijvoorbeeld het toilet. Bij nieuwe huizen werkt men meeestalmet grondwater, wat veel minder milieuvriendelijk is.


Een huis kopen en laten verbouwen heeft ook het voordeel dat je er direct in kan gaan wonen. Als je een huis bouwt moet je veel langer wachten voor je erin kan.


Ik denk dat het ondertussen wel duidelijk is dat verbouwen meer voordelen heeft als nadelen!!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen