Boekverslag :  - Vrede, Dat Is Zeker Net Zoiets Als Pauze
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 549 woorden.


Het verhaal speelt zich af aan het einde van de tweede wereldoorlog.

Eva is ongeveer 12 tot 13 jaar oud en woont samen met haar moeder en haar zus Marilien in een huis. Haar vader is ziek en woont niet thuis.Marilien ligt ziek op bed en Eva baalt er nogal van dat Marilien zo verwend wordt.

Op een dag ging Eva met haar moeder naar oma die jarig was, het was saai tussen al die grote mensen dus besloot ze om naar buiten te gaan.

Daar kwam ze Albert Jas tegen samen gingen ze naar de boomberg. Albert wou dat Eva zijn meisje was, dat wou zij alleen in ruil voor het stuk chocolade waar hij zo trots op was.

Thuis gekomen zocht Eva een ansichtkaart om naar Albert te sturen, want dit wou hij.

Albert vertelde Karel over zijn meisje maar hij was wel kwaad dat Eva dat grote stuk chocolade zo gulzig opat.

Toen was de bevrijding, Marilien was nog steeds ziek en nog niet beneden geweest.Op een nacht kon Albert niet slapen hij dacht telkens aan de nacht dat de Duitsers over de Kondenbrug wegtrokken.

S'middags ziet Albert Eva vallen met haar fiets en hij gaat naar haar toe en hij helpt haar , hij neemt haar naar zijn huis waar zijn vader haar verbindt.

Eva baalt ervan dat Albert haar vriendje is, daardoor probeert ze hem af te kopen met chocolade dit loopt uit tot een kleine ruzie, maar op het einde nemen ze toch allebei de helft.

Op school komt Anita al haar nieuwe roddels weer vertellen, altijd vertelde ze allerlei dingen waar Eva niets van begreep.

De volgende dag ziet Eva Anita met Tineke Jas praten, het bleek dat Tineke zwanger was ze vertelde dat het van een Duitser was en ze durfde het niet aan haar ouders te vertellen.

Zo vertelde Eva samen met Tineke het aan meneer en mevrouw Jas ze vertelden wel dat het kind van een Engelsman zou zijn die waarschijnlijk Donald Hamilton zou heten en ook getrouwd zou zijn.

De familie Jas was gelijk in een hele rare stemming en meneer Jas speelde zelfs niet meer op zin piano.

Net voordat Eva jarig is komt vader thuis, hij zegt dat Marilien maar snel beter moet worden.

Albert had een cadeau voor Eva en hij liet het de dag voor haar verjaardag al zien het was een kettinkje, ze vond het een heel mooi cadeau.

Ze had zin in morgen en het woord dreunde door haar hoofd morgen, morgen, morgen.

Hoofdpersonen: Eva en Albert Jas.Plaats: Het verhaal speelt zich gedeeltelijk af in de oorlog en gedeeltelijk in de vrede.

Het speelt zich ook af in het huis bij Eva, bij Albert thuis, op school en bij oma thuis.Tijd: Het speelt zich af net na de tweede wereldoorlog.Stijl: Het zijn niet zo'n lange zinnen eigenlijk gewoon, en de moeilijke woorden vallen ook wel mee, maar er wordt wel veel gepraat, en dit wordt letterlijk geschreven zoals ze het zeggen.

Daarom is het moeilijk om het verhaal goed te begrijpenThema: De bedoeling van de schrijver is mensen vermaken.

Geen informatie geven want er staat verder weinig informatie in het is gewoon een verhaal.

MeningIn dit boek gebeurd heel erg weinig spannends ook het praten van de mensen in het boek maakt het moeilijk om je hoofd bij het boek te houden.

Dit alles maakt het boek eigenlijk een saai boek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen