Boekverslag : Boudewijn Buch - De Kleine Blonde Dood
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 444 woorden.

De kleine blonde doodschrijver :Boudewijn Buch

uitgever :Wolters-Noordhoff

1e druk :1985

genre :psychologisch verhaal

plaats :de omgeving van zijn woonplaats Wassenaar

Hoofdpersonen :Boudewijn Buch : vader van Micky

Micky : zoon van Boudewijn en Mieke

Mieke : echtgenoot van Boudewijn en vroegere lerares van hemSamenvatting :

Boudewijn gaat op schoolreisje naar Nijmegen. Ze zullen ook naar Duitsland gaan ,maar dat mag van zijn vader absoluut niet. Hij heeft een trauma over gehouden aan de oorlog en is daardoor anti Duits .Als Boudewijn een vlinder ziet vliegen rent hij erachteraan op Duits gebied .Hij wordt opgepakt door twee duitsers en teruggebracht naar zijn klas.

Als zijn vader thuis het verhaal hoort die eerst dolblij is stamt hij de vlinder dood .Het duurt een week voordat hij weer met Boudewijn praat .Een tijdje later ging Boudewijn met zijn vader naar de gouden koets kijken .Hij vereerde het koningshuis enorm .Als ze gaan kijken zingt zijn vader met volle borst mee ,maar op het andere moment valt hij de koets aan. Iedereen scheld hem uit en verklaart hem voor gek .Hij wordt een tijdje vastgehouden op het politiebureau. Als Boudewijn een keer in de verboden kast kijkt ziet hij foto's concentratie kampen en gemartelde mensen .Als zijn vader terugkeert en merkt dat er iemand in de kast is geweest wordt hij laaiend .Als Boudewijn meer problemen krijgt gaat hij naar een inrichting in Brabant .Hij beleeft er een verschrikkelijke tijd en mag er niks .Na bijna een jaar krijgt hij last van zijn buik wat volgens de doktoren niks erstigs is ,later raakt hij in coma .Hij had last van een Blindedarmontsteking ,maar die is nu geknapt en het is een buikvliesontsteking geworden .Hij krijgt van zijn vader de mooiste dingen .Vele jaren later als zijn ouders allang geschieden zijn krijgt Boudewijn een brief van zijn moeder. Die stuurt hem een kopie van een rouwkaart waarin staat dat zijn vader gestorven is .Hij rouwt erg om de dood van zijn vader .Twee weken na zijn dood krijgt hij een brief van zijn vader ,20 vellen vol .De brief grijpt hem erg aan en hij neemt enkele zinnen over ,de rest verbrandt hij .Hij hoort van de doktor dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd. Voordat zijn vader dood is gegaan is hij nog een keer naar hem toegeweest .Het werdt een emotioneel gesprek . Boudewijn vertelt dat hij homoseksueel is en dat er een vrouw van hem in verwachting is van zijn zoon Micky.einde :een open einde

eigen mening :Ik vond het niet zoon heel leuk boek om te lezen omdat ik het niet helemaal begreep ,want ik had bij meneer Dathijn de film gezien met de klas dus had ik het boek heel anders voorgsteldAndere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen