Boekverslag : J.k. Rowling - Harry Potter En De Vuurbeker
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 266 woorden.

Titel van het boek:Harry Potter en de vuurbeker

Schrijfster:J.K. Rowling

Vertaald door:Wiebe Budding

Uitgeverij:Harmonie te AmsterdamWaarom ik het een leuk boek vind:

Omdat het heel spannend is en je kan er veel bij fantaserenWat voor soort verhaal is het:

Het is een fantasie verhaalWie zijn de hoofdpersonen:

De hoofdpersonen zijn Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien GriffelWaar gaat het boek over:

Het boek gaat over dat Harry zijn vierde jaar op Zweinstijn begint maar daarvoor word hij opgehaald door zijn beste vriend (Ron) om naar het WK zwerkbal te gaan.(zwerkbal is een populaire sport bij de tovenaars). Tijdens het WK verschtijnt er haan de hemel een teken van voldermort (dat is een slechte tovenaar). Iedereen is bang. Als het WK voorbei is gaat Harry naar Zweinstijn .

Daar krijgt hij te horen dat dit jaar op Zweinstijn het toverschool toernooi wordt gehouden. er komen ook 2 groepjes kinderen van 2 andere scholen. Om mee te doen aan het toverschool toernooi moet je ouder zijn dan 17 jaar.

Van elke school werdt er een leerling gekozen. Door mee te doen moest je je naam in een beker doen.DE vuurbeker. Die zal kiezen wie er mee mochten doen. Een paar dagen later werd bekend gemaakt wie er mee mocht doen. Uit de Vuurbeker kwamen de namen uit die mee mochten toen en toen bekend was wie er mee mocht doen kwam opeens Harry`s naam uit de Vuurbeker. Terwijl hij niet ouder was dan 17. Toch mocht hij meedoen. Maar zelf had hij zijn naam niet in de beker gestopt. Hij deed mee aan het toernooi. De eerste 2 opdrachten wist hij makkelijk te overleven. Maar de laatste………..
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen