Boekverslag : Thea Beckman - Kruistocht In Spijkerbroek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 599 woorden.

BoekverslagNaam:Gideon

Datum:16-11-2003

Titel van het boek:Kruistocht in spijkerbroek

Schrijf(st)er:Thea Beckman

Uitgeverij:Lemniscaat RotterdamHoofdpersoon:

De hoofdpersoon van dit verhaal is Rudolf Wega.Wat vind ik van de hoofdpersoon:

Ik vind de hoofdpersoon een sterk en moedig iemand, Want hij vecht veel en zorgt goed voor de kinderen van de kruistocht.Wat vind ik van het boek:

Ik vind het een leuk en spannend boek maar soms staat er wat informatie in die ik onnodig vind.Moeten andere kinderen het boek ook lezen:

Ik vind dat het een leuk boek is en ik zal het aanraden. Het is een bekend boek en er wordt ook een film over gemaaktWat voor soort boek het is:

Het is een boek dat zich bijna helemaal afspeelt in het verleden en het kan echt gebeurt zijn geweest.Het boek gaat over:

Het boek gaat over een jongen, Rudolf Wega uit Amstelveen die met een tijdmachine teruggaat naar de Middeleeuwen. Hij komt daar vast te zitten. Hij kan niet meer terug omdat de tijdmachine kapot is en het duurt heel lang voordat die gemaakt kan worden. Rudolf weet dat hij gestrand is in de Middeleeuwen en dat hij niet meer terug kan. Hij komt erachter dat hij in Duitsland is. En daar komt hij een kinderkruistocht tegen en hij besluit om mee te gaan. Als hij een tijdje meeloopt ziet hij dat de kruistocht niet goed is georganiseerd. Er vallen steeds doden en die blijven zomaar op de straat liggen. In de avond als ze het kamp hebben neergezet gaat hij praten met de leiders van de kinderkruistocht. Het is een herdersjongen, Nicolaas en 2 monniken, Dom Anselmus en Dom Johannus. Hij zegt dat hij vind dat deze kruistocht niet goed is georganiseerd maar ze willen niet naar hem luisteren. Hij gaat het zelf organiseren. Hij maakt allemaal groepen die allemaal hun eigen taak hebben zo dat het beter gaat. En dat gaat het ook. Rudolf heeft gehoord dat ze naar Genua trekken en daar zal Nicolaas de zee voor hun laten wijken en dan kunnen ze rechtstreeks naar de heilige stad Jeruzalem lopen om daar de Saracenen te verjagen en daar te gaan wonen. Maar voordat ze daar komen moeten ze nog een heel eind verder lopen. Ze moeten door de Alpen zien te komen.

Ze krijgen te maken met vervelende plagen zoals de scharlakendood en tijdens de tocht door de Alpen raken ook veel kinderen kwijt. Als ze eindelijk bij Genua aankomen krijgt hij te horen van Dom Johannus 1 van de 2 monniken dat deze tocht niet was bedoeld om naar de witte stad te gaan maar om de kinderen mee te smokkelen naar Genua waar zij met schepen naar Noord - Afrika worden gebracht voor slavenhandel.

Dat ze naar Jeruzalem gingen was maar een smoes. Rudolf kon zijn oren eerst niet geloven. Hij bedenkt een plan. En zorgt dat het niet doorgaat. Als de volgende dag de zee niet opengaat voor Nicolaas komt Dom Anselmus en die zegt dat God voor schepen heeft gezorgd maar dat geloven ze niet. De kinderen slaan hem dood omdat hij hen bedrogen heeft.(Rudolf had het al aan de kinderen verteld. Sommige trekken met Nicolaas naar het oosten naar Jeruzalem, Anderen blijven in Genua en de rest gaat terug naar Duitsland. Rudolf trekt met Nicolaas mee. Tijdens de tocht worden ze overvallen en wordt Nicolaas en een paar andere kinderen vermord. Uiteindelijk komen ze aan bij een plaatsje. Dat is het einde van de tocht, want zonder Nicolaas konden ze niet verder naar Jeruzalem trekken. Ze bleven in die stad en sommige konden met een boot naar Venetië gaan. Zal Rudolf Wega uit Amstelveen nog ooit terug naar de toekomst komen?………….
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen