Boekverslag : Gerda Van Cleemput - Een Regenboog Voor David
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 462 woorden.

Samenvatting:

Laurie is een twaalfjarig meisje dat tijdens de zomervakantie altijd naar de ruïne gaat om te tekenen, het is haar speciaal plekje en ze kent de ruïne als haar broekzak. Haar vader werkt op een boorplatform, maar stuurt twee keer per week een brief en haar moeder werkt in een kledingzaak waar pas ingebroken is en moet daarom heel veel overuren maken en vrije dagen opgeven zodat Laurie altijd alleen thuis is. Op een dag voelde ze dat er iets mis wasin de ruïne, ze hoorde altijd voetstappen, en inderdaad, haar stiften en tekenblok die ze onder een rots verborg waren opeens weg. Ze ontmoette de jongen, die zei dat hij voor een weddenschap met zijn vrienden hier tien dagen moest verdwijnen en dat zijn ouders dat wisten. Ze werden bevriend en Laurie kwam hem daar elke dag opzoeken en bracht dan broodjes op soep mee. Nadat Laurie Ruud enkele dagen kende, kwam er op televisie een opsporingsbericht over de veertienjarige David Vercauteren die op 5 juli uit de ouderlijke woning. De foto van de jongen die getoond werd leek heel hard op Ruud, het was hem dan ook.

De volgende dag vroeg ze uitleg aan David en hij begon zijn verhaal.

Toen David drie was stierf zijn vader na een motorongeval, ik herinner me hem niet zo goed. Mama en ik woonden op een appartementje en hadden het best goed, tot ze Remco leerde kennen en hij bij ons introk, hij heeft het niet zo voor mij en wil mij zo vlug mogelijk het huis uit. Het is alsof Remco mijn mama betoverd heeft, want ze doet alles wat hij zegt en geeft hem ook altijd gelijk. Ze doet alsof hij een God is. Ze maken wel heel veel ruzie vooral over mij en soms slaat hij mijn moeder. Hij vernederde mij op school voor mijn leerkrachten, bij mijn vrienden en zelfs voor moeder. Ik tekende veel omdat dat mijn gedachten verzette, maar dat mocht niet van hem omdat het stom was. Hij werd met de tijd erger en geweldadiger en ik kon het niet meer aan dus ben ik weggelopen.

Laurie zei niets tegen haar moeder over David. Na enkele dagen kwam de vader van Laurie plots thuis, hij was gevallen en was werkonbekwaam. Hij was naar de ruïne gekomen om Laurie te verrassen en had David gezien, Laurie en David hebben toen alles maar opgebiecht en een dag later kwamen Remco en de moeder van David hem halen, Remco was echt vriendelijk en deed helemaal niet zoals David gezegd had. Zes maanden later kreeg Laurie een brief van David waarin stond dat zijn moeder bij Remco weg was gegaan omdat hij haar tegen de grond had geslagen, en nu nodigde zij hun uit om eens te komen eten.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen