Boekverslag : Anthony Horowitz - Bolbliksem
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 444 woorden.

Auteur: Anthony Horowitz

Titel : BolbliksemKorte Synthese

Alex Rider is een jongen van veertien jaar die al goed en atletisch gebouwd is, zijn haar is kort geknipt met twee dikke lokken op z’n voorhoofd en blond. Zijn ogen waren bruin en ernstig. Hij verneemt dat zijn oom Ian Rider is overleden door een auto-ongeluk, hij had z’n gordels niet om was de verklaring wat Alex vreemd vindt omdat zijn oom een zeer voorzichtig man was. Na de begrafenis van zijn oom komt Alex te weten dat zijn oom een spion was en geen bankdirecteur zoals hij altijd geweten had en dat hij helemaal niet om was gekomen bij een ongeval maar vermoord werd.

Speciale Operaties van MI6, de overheidsinstelling waar Ian Rider voor werkte, ziet in dat Ian Rider van kinds af Alex eigenlijk opleidde voor het spionageleven zonder dat hij het eigenlijk in de gaten had en daarom besluit MI6 hem de opdracht waar zijn oom mee bezig was in de schoenen van Alex te schuiven. Die opdracht bestaat erin om als de 14-jarige James Sprintz, die een prijs heeft gewonnen en zo naar Sayle.com mag, naar Sayle.com (een bedrijf dat gespecialiseerd is in computers en software.) te gaan en zo trachten te achterhalen waarom Herod Sayle, een Egyptenaar die miljardair is, een Bolbliksem (supersnelle PC) aan elke school cadeau doet, volgens Sayle als dank voor het land dat hem goed heeft opgevangen. Zodra Alex bij het bedrijf aankomt en op Sayle wacht in de leefruimte ziet hij een opmerkelijk ding: een immens groot aquarium met een Physalia physalia (een zéér grote kwal) erin. Het bedrijf bestaat uit vier grote gebouwen met elk hun functie. Alex ontdekt al snel dat op een gang tussen twee gebouwen een trap die naar beneden gaat. Nieuwsgierig als Alex is hij is trekt hij erop uit en ontdekt hij een grote ijzeren deur waar iets mysterieus achter blijkt te zitten.

Uiteindelijk ontdekt Alex wat er juist wordt geproduceerd en dat kost hem dan ook bijna zijn leven, maar hij weet net op tijd te ontsnappen aan de dood en op een toch wel originele manier de schurk te vatten en Engeland zo voor een zeer grote ramp kan voorkomen en daarna, ja daarna gaat het leven terug z’n gewone gangetje en terug op de schoolbanken.Eigen mening: ik geef het boek een 8.5 op10. Het is weer een meesterwerk geschreven door Horowitz. Het is een spannend boek en je voelt met Alex echt mee hoe hij het geheim van de Bolbliksem probeert te ontcijferen. Ik vind vooral Alex de hoofdpersoon zeer goed omdat die altijd zo verstandig reageerde en erg goed karate kon waarmee hij enkele keren zichzelf het leven redde.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen