Boekverslag : Sue Welford - Schaduw Over Augustus
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 693 woorden.

1. De auteur.

a.) Sue Welford groeide op in het Engelse graafschap Sussex. Na haar school volgde ze een secretaresseopleiding, en uiteindelijk kwam ze terecht op de redactie van een plaatselijke krant. Er werd een aantal artikelen van haar hand gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Intussen was ze ook begonnen met het schrijven van kinderboeken. Daarmee was ze niet direct succesvol: haar eerste vijf manuscripten werden afgewezen. Ze zette echter door, en in 1989 verscheen haar eerste boek bij een grote Engelse uitgever. De boeken van Sue Welford gaan vaak over zelfstandige jonge mensen, die iets in hun omgeving ontdekken waardoor ze gefascineerd raken. De schrijfster is heel goed in staat om de gevoelens en de ontwikkeling van haar hoofdpersonen te beschrijven. Daarnaast bevatten haar verhalen vaak een element van mysterie, waardoor haar boeken behalve herkenbaar, ook erg spannend zijn.b.) Ik ben op internet gaan zoeken voor de bibliografie van Sue Welford en dit heb ik gevonden:

Series: Charlie in the Pink; Charlie on the Spot; George, Timmy and the Haunted Cave; George, Timmy and the Curious Treasure; George, Timmy and the Footprints in the Sand; George, Timmy and the Secret in the Cellar; George, Timmy and the Stranger in the Storm; George, Timmy and the Lighthouse Mystery.

Novels: Dreamstalker; Ghost in the Mirror; The Night After Tomorrow; Secret Love; The Shaduw of August; Siren Songs; Snowbird Winter; Catch the Moon; Secrets; Starlight City.

Non-fiction: Devoted Dogs; Herioc Horses.

Anthologies containing stories by Sue Welford: The Young Oxford Book of Aliens.

Short Stories: Star Daughter2. Een fragment.

(gekopieerde deel --> p 96-97)

a.) Wat ervoor is gebeurd: Mary is gestorven in het begin van het verhaal, en toen Mattie naar de notaris ging kreeg ze een huis dat in Porthland stond. Mattie gaat samen met Bram naar Porthland en Mattie heeft het gevoel dat ze er al eerder is geweest. Ze gaat op ontdekking en de moeder van Bram (Katherine) weet te zeggen dat ze het dorpje Porthland van ergens kent. Als Mattie en Bram in het huis zijn geweest vinden ze een briefje dat geschreven is door Mary op de dag dat ze vetrok uit Porthland, maar ook de dag dat Mattie geboren is, daarom wil Mattie precies weten wanneer ze nu eigenlijk geboren is, en gaat ze naar Dokter Kirkpatrick.b.) Wat erna is gebeurd: Mattie is zonet te weten gekomen dat haar moeder nooit zwanger is geweest en dat ook nooit kon zijn. Mattie dacht op dat moment dat ze geadopteerd was, maar ze ging verder op zoek. Toen hoorde ze over een meisje dat Sarah noemt en dat ontvoerd was de dag van Matties verjaardag, toch volgens Mary. Mattie gaat naar inspecteur Palmer en hij vind dat Mattie net zo lijkt op hoe dat Sarah nu zou zijn. Toch wil inspecteur Palmer bewijzen, en dan denkt Mattie aan het armbandje dat ze in de lade van haar moeders bureau had gevonden, en welke naam staat er op?3. Een personage.

Mattie: Mattie Brown is de hoofdfiguur, ze is 17jaar en heeft lange zwarte haren en is vrij groot. Mattie heeft en goed karakter en ze is erg beleefd en heel aardig tegen iedereen. Mattie heeft een goede verhouding met de andere personages, vooral met Bram. Bram is haar vriend en hij zorgt heel goed voor haar als ze het in het moeilijk heeft. Ze veranderd een beetje in het verhaal omdat ze helemaal niet Mattie Brown is, maar iemand anders. Haar moeder die haar heeft opgevoed was erg ziek en beschermde Mattie voor alles, vooral voor mannen, en ze mocht nooit ergens alleen heen. Mattie heeft een grote invloed op de andere personages, vooral op Bram. Ze weet soms niet meer wat ze moet denken, na al de schokkende berichten die ze in het verhaal krijgt. Waarom ik Mattie heb gekozen is omdat ik het een sterk figuur vind. Ze komt dingen te weten over haar moeder en dat ze gelogen heeft tegen haar, na haar moeders dood heeft ze opeens een huis in Porthland, waar haar moeder is opgegroeid, ze komt te weten dat haar grootouders veel later zijn gestorven dan haar moeder haar verteld had,…Sophie Keyenberg‘Schaduw over augustus’ is een fantastisch boek, zeker de moeite waard om te lezen!!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen