Boekverslag : Rosie Rushton - Nooit Meer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 591 woorden.

Wat is de titel van het boek? : Nooit meer!Wie is de auteur? : Rosie RushtonWie is de illustrator? : Paul TengWat is de uitgeverij? : Sanoma UitgeversWat is het jaar van uitgave: Als eerst is het boek in Engeland verschenen met de titel Break point in begin 2002, later (ongeveer 3 maanden geleden) kwam dit boek in Nederland uit.

Emily is een meisje van zestien dat heel goed kan tennissen. Haar moeder en coach zijn er van overtuigt dat ze het helemaal gaat maken! Daarom moet Emily vaak trainen en heeft nooit tijd voor andere dingen. Eigenlijk zou Emily veel liever andere dingen doen zoals feesten met vrienden en een leuke jongen aan de haak slaan. Maar om haar moeder niet teleur te stellen gaat ze gewoon door met tennis. Elke dag moet ze wel een paar uur trainen en ze moet ook nog eens van haar moeder goed slapen en goed en gezond eten. Elke keer als Emily wordt uitgenodigd voor een leuk feestje of zin heeft in iets anders wordt dat door haar moeder verboden, ze MOET gewoon met tennis doorgaan! Ze wil toch de top bereiken…..?

Emily weet het niet meer, ze vindt tennis erg leuk maar ze wil niet altijd hoeven trainen, ze wil ook andere dingen doen. Op een gegeven moment vindt ze het genoeg en wil erg graag gewoon stoppen met zoveel trainen en al die wedstrijden. Ze wil tennis gewoon erbij als hobby. Dan moet ze het aan haar moeder vertellen….. Haar moeder is natuurlijk woedend! Waar heeft ze al haar geld in gestopt? Emily zou de top kunnen bereiken, ze moet gewoon doorgaan! Maar Emily wil het niet meer en ze doet wat haar beste vriendin al tijden roept; ze stopt met dat getennis! Eerst mag het niet van haar moeder maar als ze met oma gaan praten vertelt oma dat Emily's moeder ook wel een voor zo'n keuze heeft gestaan en toen ook heeft gedaan wat ze zelf wilde! Dan vindt haar moeder toch ook dat Emily zelf mag kiezen en Emily stopt. Alleen haar coach probeert haar nog om te praten maar dat lukt niet! Emily is GESTOPT! Nu heeft ze veel meer tijd en gaat naar feestjes, daar ontmoet ze ook nog eens een leuke jongen!

Ze is zonder al dat tennis veel en veel gelukkiger! En ze heeft zelfs nog plannen voor de toekomst ze wil hulpverlener in ontwikkelingslanden worden! Ze tennist af en toe nog wel voor de lol maar doet ook veel meer andere dingen die ze leuk vind!

Wie is de hoofdpersoon? : Emily, een meisje van ongeveer 16 die heel vaak tennist en heel goed is. Maar Emily twijfelt of ze met tennis door moet gaan!Waar speelt het boek af? :in Nederland, thuis en op de tennis baan.

.

Wanneer speelt het boek af? : in deze tijd, dat kun je merken aan de voorzieningen die er al zijn en aan de mobiele telefoons.Genre van het boek: het is een psychologische verhaal omdat Emily zelf vertelt over welke keuze ze moet nemen en welke het best is!Heeft het boek een diepere betekenis? En wat bedoeld de schrijver ermee…?

Ik denk dat de schrijver probeert te vertellen dat niet alleen ouders moeten beslissen welke sport of hobby leuk is voor hun kinderen, ook de kinderen zelf.Wat vind je van het boek? :

Ik vind het een leuk, goed lopend verhaal met vele gebeurtenissen! Het is echt goed om te lezen hoe zo een probleem samen wordt op gelost! Dus ik denk dat ik nog veel van deze leuk boeken ga lezen!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen