Boekverslag : Dirk Bracke - Stille Lippen
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 315 woorden.

Boekbespreking:stille lippenStille lippen is een zeer aangrijpend verhaal dat gaat over een meisje elien dat slechthorend is en dat in een slecht milieu komt door met 2 op het eerste gezicht 1 leuke jongen om te gaan.Het hoofdpersonage:elien is 15 jaar en slechthorend.

Toch mag ze er best wezen, ze heeft blauwgroene ogen, lichtbruine wilde krullen ( die ze altijd draagt om haar hooraparaat weg te steken. Verder een slank figuur en een beetje een ovaal gezicht.Nevenpersonages:

Een van de nevenpersonages is Manu, nogal een sportief type. Hij is 18 jaar ( hij was voor even het vriendje van Elien). Hij heeft kort zwart haar en een scherp gezicht.

Hij heeft een vrij opdringerig karakter, hij rookt, neemt drugs en wil maar twee dingen: uitgaan en seks.Het boek werd geschreven in de ik-verteller, want het word bekeken door de ogen van Elien.Verhaallijn:

Elien is slechthorend. Op een dag vraagt haar vriendin Lise haar om mee te gaan naar een discotheek. Eerst durft ze niet zo goed, want ze heeft bang dat ze de muziek niet voldoende zal horen en op die manier niet op het juiste ritme zal kunnen dansen.

Uiteindelijk gaat ze toch mee! In de discotheek leert ze Manu kennen, die blijkt wel mee te vallen, maar pas later ontdekt Elien dat Manu haar bedriegt en ook drugs gebruikt. Dan trok ze weer meer met Joeri op een jongen die ze geholpen had toen hij viel met zijn scooter. Die relatie valt dan terug op zijn pootjes. Uiteindelijk zet Elien de grote stap en geeft Manu aan bij de politie en gaat sindsdien nooit nog naar de discotheek.

Pluspunten: Het is een aangrijpend verhaal, de personages zijn goed weergegeven, het verhaal is ook zeer realistisch geschreven ( in deze tijd gebeurt dat ook al eens), …

Minpunten: soms ging de schrijver nogal vlug over een onderwerp, een beetje langdradig, verder heb ik geen minpunten aan dit boek
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen