Boekverslag : Julie Johnston - Mij\'n Zorg
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 267 woorden.

Sara Moone heeft al bij veel pleeggezinnen gewoond, zoveel zelfs dat ze de tel is kwijtgeraakt. Nooit heeft ze om één van haar “ zogezegde” ouders gegeven.


En daar is ze ook niet van plan verandering in te brengen, zeker niet nu zo nog maar een paar maanden voor de boeg heeft, dan wordt Sara 16. eindelijk vrij, geen school meer en vooral geen pleegouders meer.Maar voor het zover is, komt ze op een boerderij terecht, bij de familie Huddleston. Nu had Sara twee jongere broertjes, Nick en Josh. De jongste van de twee, Josh, laat Sara haar voornemens vergeten en voor het eerst in lange tijd voelt ze zich echt thuis bij een pleeggezin?

Het boek MIJ’N ZORG werd geschreven door Julie johnston en uitgegeven bij de uitgeverij de Jonge te Amsterdam in het jaar 1996. Een jaar daarvoor werd het verhaal uit het engels vertaald door tinneke Funhoff, de tittel in het Engels was adam an Eve and pinch-me. Het boek telt 243 bladzijden en de omslagillustratie werd gemaakt door Gabriella. Julie johnston heeft maar 1 boek geschreven en dat was dit.

De titel mij’n zorg is heel goed gekozen want de hoofdpersonage, Sara,trekt zich van niets of niemand iets aan.

Ik vond het een leuk boek, het was heel realistisch geschreven. De schrijfster gebruikt niet veel moeilijke woorden of ingewikkelde zinnen. Het boek boeide mij de hele tijd. Er stonden zeker geen stukken in die ik wilde overslaan. Het verhaal was heel goed te begrijpen. Als ik een punt op 10 zou moeten geven zou ik het boek een 9 geven. Het was echt een heel mooi boek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen