Boekverslag :  - Romeo En Julia
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 551 woorden.


Het is ’s ochtends. Benvolio verlaat Verona voor een vroege wandeling. Dan komt hij zijn neefje Romeo van zestien jaar tegen. Benvolio vraagt wat hij hier zo vroeg doet. Romeo zegt dat hij alleen wil zijn met zijn gevoelens. Dan weet Benvolio dat Romeo verliefd is op Rosalinde. Benvolio zegt dat de Capulets hun aartsvijanden een gemaskerd bal geven en daar zal Rosalinde ook zijn. Hij vraagt of Romeo meegaat. Ze moeten wel onherkenbaar zijn.De zaal was mooi versierd. Romeo zag eruit als een pelgrim. Onherkenbaar dus. Toen Romeo met Benvolio aan het praten was, hoorde iemand Capulets dat het een Montecchi was. Hij (Tybalt) trok het masker van Romeo af en wilde vechten met hem. Graaf Capulet hield hen tegen. De nieuwe wet is: als je van iemand van de andere groep dood maakt, word je zelf ter dood veroordeeld.

Romeo mocht op het feest blijven, maar wel met masker op.

Plotseling merkte hij een opvallend meisje op. Ze heette Julia. Romeo ging met Julia dansen en ze werden verliefd. Toen hoorde Romeo dat Julia de dochter van graaf Capulet (zijn aartsvijand) was. Haar ouders wouden Julia koppelen met graaf Paris. Romeo ging weg met een sip gezicht.

Hij bleef nog een beetje rondhangen. Toen zag hij Julia op het balkon. Toen hoorde hij haar zeggen dat ze Romeo helemaal geweldig vond. Romeo en Julia praten nog even met elkaar.De volgende ochtend vroeg Romeo aan broeder Lorenzo of hij hem en Julia wilde trouwen. En dat wilde hij doen. Als ze trouwen staat niets hun niets meer in de weg. Broeder Lorenzo trouwde Romeo en Julia.Romeo liep gelukkig weg en kwam z’n vrienden tegen. Die zeiden dat Tybalt (een Capulet en een neef van Julia) om drie uur met Romeo wilde vechten. Bij het gevecht stierven Mercutio (een vriend van Romeo) en Tybalt. Romeo had Tybalt vermoord. Hij werd niet veroordeeld tot de dood, omdat hij het deed uit woeden, omdat Tybalt Mercutio had vermoord. Romeo werd wel voor altijd uit de stad verbannen.

’s Avonds ging Romeo naar Julia. Ze gingen samen naar bed….

Romeo wist niet wat hij moest doen: weggaan en blijven leven of hier blijven en sterven. Julia vond dat hij niet mocht sterven, dus hij ging.

’s Ochtends kreeg ze van haar ouders te horen dat ze donderdag met graaf Paris moest trouwen. Julia verzette zich. Haar vader werd woedend. Hij zei als ze niet met hem gaat trouwen dan komt Julia op straat te staan. Julia trok haar mantel aan en ging naar broeder Lorenzo. Ze vroeg hem om raad. Broeder Lorenzo maakte een drankje en dan zou Julia tweeënveertig uur dood lijken. Als ze dan dood lijkt, gooien haar ouders haar in het familiegraf en als ze dan weer wakker wordt kan ze samen met Romeo een nieuw leven beginnen buiten de stad.

Romeo kreeg een briefje waar op stond dat Julia dood was. Hij wist niet dat het om schijndood ging. Hij ging naar de apotheek en haalde een gif, zodat hij ook dood kon gaan en voor altijd bij Julia kan zijn. Hij ging naar het familiegraf waar Julia lag, hij dronk het gif en stierf. Een paar seconden later werd Julia wakker en zag Romeo dood liggen. Ze kuste Romeo en stierf van het gif dat nog aan zijn lippen zat.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen