Boekverslag :  - Geen Weg Terug Voor Jolanda
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 412 woorden.

“Geen weg terug voor Jolanda”



Het verhaal



De film gaat over een meisje dat Jolanda heet. Jolanda is net 17, zit aan het eind van de pubertijd en komt in aanraking met drugs doordat haar vriend Frank in drugs dealt. Frank is ongeveer 21 jaar en is een beetje een uitslover. De klasgenoten van Jolanda kennen Frank niet of nauwelijks. Dat komt omdat Frank niet bij Jolanda op school zit.



Tot ieders verbazing is Jolanda op het schoolfeest. Ook haar vriend Frank en zijn vrienden zijn op het schoolfeest. Frank en zijn vrienden versperde de weg voor een meisje dat naar de toilet moest. Uiteindelijk komt ze er langs en ziet ze Jolanda cocaïne snuiven. Jolanda reageert vreemd en gaat weg.



Na een tijdje maakt Frank het uit. Vanaf nu krijgt Jolanda geen drugs meer van Frank. Daarom maakt ze haar bankrekening op en gaat ze geld stelen.



Op een dag krijgen de ouders van Jolanda een bericht van het ziekenhuis dat Jolanda is opgenomen. In het ziekenhuis vertelt iemand aan Jolanda’s ouders dat Jolanda in de straatprostitutie zit. Jolanda is mishandeld door een klant. Ze hebben de dader niet gevonden.



Toen Jolanda uit het ziekenhuis was ontslagen, is ze op advies van een bekende naar een afkickcentrum gegaan. In het begin ging het goed. Maar na een tijdje is ze samen met haar nieuwe vriend, die ze daar heeft leren kennen, weggelopen. Ze is toen naar haar ouders gegaan en heeft hen om geld gevraagd.



Een paar maanden hoorden de ouders van Jolanda niets van hun dochter. Maar opeens worden ze gebeld door de politie. Ze hebben Jolanda dood aangetroffen in een flat. Ze had op haar arm allemaal littekens van naalden, die ze waarschijnlijk gebruikt heeft om heroïne mee te spuiten.



Jolanda is gestorven aan een overdosis drugs.



Mijn mening



Ik vind het heel erg dat er mensen dood gaan aan het gebruik van drugs. In dit geval is het een wat oudere film en misschien was er in die tijd nog niet voldoende voorlichting over drugs. Wel vind ik het goed dat er afkickcentrums zijn waar drugsverslaafden naar toe kunnen.

Ik vind het erg dat zo’n jong meisje, die niet weet waar ze aan begint, sterft aan het

gebruik van drugs. Ook vind ik het triest dat ze gedwongen was de straatprostitutie in te gaan om aan geld voor drugs te komen.

Ik hoop, na aanleiding van dit verhaal, dat ik nooit in aanraking zal komen met drugs.





Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen