Boekverslag : Joost Heyink - De Kwetsplek
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1478 woorden.

1. Waar en wanneer speelt het boek zicht af?Ik heb het boek kwetsplek van Joost Heyink gelezen. Dit boek speelt zicht af in deze tijd. Het gaat over een meisje en een jongen die elkaar leren kennen in een discotheek in Nederland.

Maar het de korte inhoud van het boek vind je in het volgende punt terug.

2. De (korte) inhoud van het boek.Zoals ik al had gezegd gaat het over een jongen Filip genaamd en een meisje suzan. Filip is een jongen van 18 jaar een beetje rossig haar en redelijk groot. Hij is een rustige persoon die zich niet veel van het leven aantrekt. Filip woont alleen bij zijn moeder in een gezellig huisje in Nederland. Suzan is een meisje van 18 jaar! Een vrij losse meid met wel een strek karakter en af en toe een grote mond! Filip en Suzan komen elkaar tegen in een discotheek in de stad.Filip had die avond nogal veel gedronken toen hij Suzan tegen kwam. Filip stond buiten te kotsen, zag Suzan hem staan ging ze hem een handje helpen. Zo leerde ze elkaar een beetje beter kennen en wouden ze elkaar nog eens zien. Ze spaken af de volgende zaterdag om 4uur in de warrel.Zo gezegd zo gebeurd, Filip was om 4uur ter plaatsen, maar Suzan was er niet. Suzan moest van haar moeder mee naar een of andere sekte. Ja, zo noemde Suzan het maar haar moeder zei dat de mensen daar haar helpt om over de scheiding te komen met haar man. De mensen van de sekte noemden zichzelf enigma. Ze moest een heel weekend lang daar blijven! Dat zag ze wel niet echt zitten maar ze deed het voor haar moeder.

Die week na het weekend bij die sekte verliep traag! Ze had de hele week al lopen denken of dat Filip na de warrel zou gegaan zijn. En ja, Filip was wel naar de warrel gegaan. Hij had daar zitten wachten op Suzan maar ze was niet komen opdagen. Ook voor Filip verliep die week na het weekend zeer traag. Filip besloot om de zaterdag erop weer na de warrel te gaan en hoopte dat Suzan hetzelfde zou doen.Filip was die zaterdag al vroeg in de warrel om zeker te zijn dat hij suzan niet zou mislopen. En ja hoor om 4uur stipt kwam Suzan de warrel binnen , ze keek een beetje rond en toen ze Filip aan de toog zag zitten ging ze naast hem zitten. Ze legde het hele voorval van het vorige weekend uit en Filip begreep het wel. Na een paar cola’s waren ze moe gezeten en wouden ze wat gaan wandelen in het park. En ja, je kent dat hé, van het ene kwam het andere…Toen Suzan tevreden terug thuis kwam van de warrel kwam haar moeder met een gek idee aangelopen. Volgende week was het in enigma het kennismakingsweekend. En den mama van Suzan had haar daarvoor ingeschreven. Welk dik tegen de zin in van

Suzan zelf maar haar moeder had er al voor betaald dus moest ze wel gaan.Mario een lid van de enigma sekte ging Suzan begeleiden. Maar deze wou even een nieuwe techiek toepassen op haar! Hij sloot haar op in een houten hutje, zonder eten of drinken. Zo ging dit een 2tal dagen door. Filip die thuis zat te wachten op een telefoontje van zijn nieuwe vriendin werd een beetje ongerust. Dus belde hij naar de moeder van Suzan. Zij zei dat

Suzan in die sekte zat maar dat zij ook al 2dagen niets meer van haar dochter had gehoord. Filip vond dit verdacht en besloot zelf een kijkje te gaan nemen bij die sekte.Hij stond daar voor een groot gebouw met een grote poort voor en veel bos rond. Hij belde aan maar natuurlijk mocht hij niet binnen. Maar Filip was niet van plan om het zo te laten. Hij klom over de draad en ging op zoek naar zijn vriendin. Na lang zoeken vond hij het kleine houten hutje waar dat zijn vriendin in zat. Hij wou haar bevrijden maar dat lieten de mensen van enigma niet zomaar toe! Ondertussen had een lid van de enigma sekte Filip opgemerkt op een van zijn bewakingscamera’s. De man sleepte Filip ergens mee binnen en vroeg wat hij hier kwam doen! Filip legde het hele geval uit. De man begreep dat en keek op een van zijn camera’s hoe dat Suzan was toegetakeld. Hij breekt de deur van het hutje open en nam Suzan op en liep ermee de donkere bos in! Maar het hooft van deze sekte zou het hierbij niet laten. Hij zat alle mannen in die hij had en stuurde ze het bos in! Ze kregen hem nog te pakken maar wist daarna ook weer hoe ze moesten ontsnappen. De man die Filip en Suzan hielp ontsnappen sprong in een auto en reed richting de zee! Met Suzan en Filip op de achterbank. Opeens duwde hij op een knopje en er kwam een glas tevoorschijn en sloot de hele achterbank af ook de deurknopjes gingen naar beneden! Ze zaten vast! Nu snapte ze de hele gebeurtenis! De man die hun eerst hielp verraadde hen nu! Hij wou zelf hooft van de sekte worde en dit kon alleen maar op deze manier! Ma Filip was niet van plan om dood te gaan en zeker niet aan een verdrinkingsdood. Filip ondernam actie! Na lang vechten, schelden en tegenspartelen overwon hij de man!

Dus liep alles toch nog goed af! Eind goed al goed!


3. Mijn eigen meningIk vond dit een zeer goed boek! Omdat er veel in gebeurt. Er zit spanning in, romantiek en het is ook een beetje een familiekwestie. Dit boek is zeker aan te raden om te lezen omdat het een puur jeugdboek is! Alles wat in dit boek staat kan echt gebeuren en daarom las ik het zo graag. Als je in de toekomst nog een boek wilt lezen moet je zeker dit boek nemen! Het is echt de moeite waard!


4. Wat informatie over de auteurJoost Heyink had heel veel baantjes (barkeeper, broodbakker, kamerjongen in een hotel, tuinman, hulpkok, hulpverlener aan drugsverslaafden, administrateur, stem/inspreker bij documentaires en voorlichtingsfilms, portier van disco’s, garderobemedewerker….), reisde de wereld over in zijn oude Eend (zo wordt een beroemde uitvoering van een Citroën genoemd) en woonde in Parijs, Antwerpen en nu op het platteland van Groningen. Hij studeerde van alles in Groningen, op het laatst psychologie. ‘Ik kon daarna direct aan de slag. Als barkeeper, want psychologen hadden ze toen niet nodig.’ Jaren later kreeg hij toch een baan aan de universiteit, waar hij onderzoek deed naar de psychosociale effecten van de nieuwe medische technologie.

Na de geboorte in 1994 van zijn zoon Joep schrijven. Eerst over zijn zoon en zijn eigen eerste stappen als vader, later ook korte verhalen (hij won zelfs de Vara-kerstverhalenwedstrijd). Hij stuurde een aantal verhalen op naar Van Holkema & Warendorf, die hem vroegen een boek te schrijven. Zo ontstond zijn eerste boek, De kwetsplek, dat in 2000 werd uitgegeven. Daarna ging het snel en volgden een aantal thrillers voor 12+. Volgens hem moet in een verhaal spanning zitten, maar ook wat erotiek en humor. ‘Boeken zonder humor vind ik niet om door te komen. Mocht ik ooit iets als een autobiografie schrijven, dan zal ik het zo aandikken dat het niet alleen voor mijn nageslacht, maar voor iedereen leuk is.’


5. Een fragmentDit fragment spreekt mij het meeste aan omdat hier alle feiten nog eens op een rijtje worden geplaatst op het einde van het boek! Het hele mysterie is eigenlijk nog niet helemaal opgelost. In dit laatste fragment word alles nog wel eens duidelijk gemaakt als je het verhaal niet helemaal snapte.

‘Heb jij nog wat van de politie gehoord?’ ‘De laatste weken niet meer. Volgens mij is het afgehandeld.’ ‘Ik hoop het ‘ zei Suzan. Zoveel was er nu ook niet meer af te handelen geweest, behalve voor de pers, die er uitvoerig over berichtte. Enigma Nederland had opgehouden te bestaan na de rampzalige gebeurtenissen van een maand geleden. De leider, die zich Shoka liet noemen, was dood, en ook de officiële 2de man, Werner Güggenheim, was op een beroerde manier aan zijn eind gekomen. De brand had het hoofdgebouw verwoesten en drie medewerkers lagen met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis. Twee stafleden, Bertrand de Waver eb Frerik Malherbe, waren door de politie aangehouden en zouden worden berecht voor een lange reeks misdrijven, variërend van de valsheid in geschrifte tot mishandeling. Belangrijke getuigen waren Suzan en Filip geweest, maar ook tal van andere, zoals cursisten en ex-bewoners. Vervelend was ook de belangrijkste verdachte, Mario Verdaasdonk, spoorloos was. Het signalement was via de televisie verspreid, maar had geen bruikbare tips opgeleverd. Het werd waarschijnlijk geacht dat hij zijn uiterlijke, met name zijn donkere haardos, had veranderd. Dat vermoede werd ingegeven door de ontdekking dat Verdaasdonk van nature sluik blond haar had.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen